- Морозиво з авокадо
- Ідеальне шоколадне морозиво
- Морозиво Ерл Грей
- Піна Колада fro-yo
- Сорбет з гранатом і Клементині
10 червня в світі відзначають день морозива. Цей солодкий і корисний десерт є одним з найулюбленіших ласощів нашого дитинства і викликає захват у будь-якому віці. Морозиво люблять і діти і дорослі, воно допомагає при ангіні, покращує настрій, і його можна дозволити собі навіть вчасно дієти (вважається, що на пару з желе - це ідеальні дієтичні десерти, якими можна себе зрідка балувати). Але найсмачніше ті страви, які готуєш самостійно, а приготувати морозиво не така вже складна наука, стверджує всесвітньо відомий кулінар Джеймі Олівер.
Морозиво з авокадо
Авокадо - дивовижний фрукт з ніжною кремовою текстурою. І якщо раніше ви пробували його тільки в салатах і на бутербродах, то ось хороший привід поекспериментувати і приготувати морозиво. Не соромтеся додати побільше горішків, шоколаду або кунжуту.
Інгредієнти:
- 2 стручка ванілі
- 200 г цукру
- 1 лимон
- 1 лайм
- 4 м'яких стиглих авокадо (обов'язкова умова)
- 500 мл молока
приготування:
Розріжте стручки ванілі уздовж і дістаньте насіння, потім покладіть їх у каструлю для соусу разом зі стручками. Додайте цукор, цедру і сік лимона і лайма. Доведіть суміш до кипіння, а після - варіть на повільному вогні, поки весь цукор не розчиниться. Після цього зніміть з вогню, перелийте в миску і залиште остигати. Після того, як сироп охолоне, приберіть стручки ванілі і процідіть, щоб прибрати все насіння. Очистіть авокадо від шкірки, дістаньте кісточку і відправте м'якоть в чашу для блендера разом з сиропом і молоком. Збийте до рідкої і однорідної консистенції. Якщо у вас є пристосування для приготування морозива, помістіть отриману суміш в нього і натисніть кнопку, а якщо у вас такого чуда техніки немає, то просто перелийте отриману заготовку в більшу ємність і поставте в морозилку заморожувати, перемішуючи суміш віночком через кожні півгодини, поки вона повністю не замерзне.
Ідеальне шоколадне морозиво
Звичайно ж, нічого ідеального не існує, але у кожного повинен бути свій власний рецепт ідеального морозива. Цей рецепт можна сміливо назвати таким. Морозиво виходить кремовим, вершковим з насиченим шоколадним смаком. Воно дуже ситне, тому одного кульки вистачить, щоб наїстися.
- 100 г темного шоколаду з вмістом какао не менше 70%, поламати на шматочки
- 300 мл молока
- 85 г цукру
- 3 яєчних жовтки
- 300 мл кондитерських вершків (не менше 30% жирності)
приготування:
Шматочки шоколаду і молоко покладіть в каструлю з товстим дном і поставте на водяну баню. Дайте шоколаду розтанути, постійно помішуйте, поки суміш не стане однорідною. Приберіть вогонь і дайте їй трохи охолонути. Збийте разом цукор і жовтки до блідо-жовтою пенообразной консистенції. Додайте в остигнула молочно-шоколадну суміш, постійно помішуйте. Після процідіть отриману суміш, щоб прибрати всі грудочки і згустки. На повільному вогні приготуйте заварний крем, постійно помішуючи суміш віночком, поки вона не загусне і не перестане стікати з дерев'яної ложки. Слідкуйте, щоб суміш не закипіла, інакше крем згорнеться. Як тільки вона загусне, приберіть вогонь і залиште остигати. Збийте кондитерські вершки до м'яких піків і акуратно за допомогою силіконової лопатки введіть в шоколадний крем. Отриману суміш покладіть у відповідний контейнер і поставте в морозильну камеру до повного охолодження. Якщо у вас є машина для приготування морозива - помістіть суміш в неї і дійте згідно з інструкціями виробника.
Морозиво Ерл Грей
Вершкове морозиво з тонкою ноткою бергамота - вельми пікантне і незвичайні ласощі. Воно здивує всіх цінителів подібних десертів і вже точно зламає стереотипи про те, що морозиво буває тільки зі смаками ванілі, шоколаду і крем-брюле.
Інгредієнти:
- 250 мл молока
- 125 г цукру
- 500 мл кондитерських вершків
- 2 ст. л листя чаю зі смаком Ерл Грей
- 4 шт пісочного печива
приготування:
Змішайте у великій каструлі молоко, вершки і цукор, безперервно помішуючи протягом 10 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться, а рідина не почне випаровуватися. Залийте чайне листя отриманою сумішшю і залиште на 10 хвилин, для заварювання чаю. Після закінчення часу, процідіть суміш, добре віджимаючи чайне листя для отримання насиченого аромату. У великій мисці збийте жовтки до пенообразной консистенції і після цього, повільно помішуючи, влийте чайно-молочну суміш. Знову перелийте в каструлю і, помішуючи, підігрійте на середньому вогні, поки суміш не загусне до стану заварного крему. Покладіть морозиво в відповідний контейнер і поставте в морозилку, помішуйте віночком суміш кожні півгодини, поки вона повністю не заморозити. Перед подачею дайте порції трохи розтанути протягом 5 хвилин, а після посипте морозиво подрібненим пісочним печивом
Піна Колада fro-yo
Fro-yo - це скорочена назва замороженого йогурту, а якщо бути точніше - йогуртового морозива. У цього десерту неймовірний річний смак, а ще воно дуже легке і готується досить швидко і просто.
Інгредієнти:
- 250 г йогурту з кокосовим смаком або наповнювачем
- 500 г заморожених тропічних фруктів: ананас, манго, банан
- 75 г висушених тропічних фруктів за смаком
- 4-6 вафельних конусів для морозива
приготування:
Йогурт і заморожені фрукти помістіть в чашу для блендера або кухонний комбайн і збивайте до отримання однорідної маси, додайте трохи сушених сухофруктів і трохи залиште для сервірування. Викладіть отриману суміш в кондитерський конус для крему з великою зіркоподібною насадкою. Помістіть його в морозильник і дайте трохи замерзнути, але не повністю, суміш повинна залишатися м'якою. Після наповніть вафельні ріжки сумішшю і посипте сухофруктами.
Сорбет з гранатом і Клементині
Клементина - це суміш мандарина і апельсина. Його смак дуже солодкий і соковитий. Він відмінно підходить для десертів, завдяки своїй природній солодощі. Сорбет - це крижаний фруктовий десерт, який ідеально підійде для літа, а також сподобається тим, хто втомився від вершкового морозива. Його смак дуже освіжаючий.
Інгредієнти:
- 50 г цукру
- 5 середніх клементинов
- 1 лимон
- 500 мл соку граната
приготування:
Змішайте цукор і 100 мл води в каструлі з товстим дном. Поступово нагріваючи каструлю на повільному вогні, дайте цукру повністю розчинитися. Після перелийте в термостійкий глечик. Вичавіть сік з, граната, клементинов, лимона і додайте до цукрового сиропу. Коли суміш охолоне, помістіть в неглибокий контейнер і поставте в морозильну камеру. Коли навколо країв утворюються кристали льоду, збийте його і поверніть в морозильну камеру. Повторіть 4 рази, поки суміш повністю не замерзне. Подавайте з листочками м'яти.
Джерело: jamieoliver.com