рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Голити чи ні малюка в рік?

Існує стара традиція голити голову малюка в рік Існує стара традиція голити голову малюка в рік. Вважається, що після цієї процедури у малюка почнуть рости міцні і густі волосся. І багато сучасних мам, не розділяючи цю точку зору, намагаються довести бабусям і мамам, що це марно. Але все марно. Кожен раз, гладячи по голові свою внучку, бабуся обов'язково скаже, що, мовляв, не голили, тепер у дитини волосся погані. І скаже вона це, навіть якщо волосся хороші або дитині всього півтора року. Занадто сильна ця традиція, міцно увійшла в життя наших бабусь і мам.

І скільки завгодно можна приводити їм аргументи, що пояснюють всю марність цього обряду - нічого не допоможе. Це робило не одне покоління людей, значить так треба!

Твердження, що після того як малюка поголять, волосся стане краще - швидше побутова і раціоналістична (ну повинен же цей обряд приносити користь!) Версія для сучасних мам. Цей обряд був поширений задовго до появи християнства, серед язичників. Причому не тільки на слов'янській території. Тому має більш глибокий, сакральний сенс, ніж просто естетичну спрямованість.

У слов'янських язичників існував обряд Постриганем дітей в сім років. Це символізувало перехід дитини з-під опіки матері під опіку батька. Вік дитини, в який належало зробити обряд, міг бути різним в різних регіонах. Іноді Постриганем піддавалися тільки хлопчики. І навряд чи древні слов'яни замислювалися тоді про красу волосся.

Після прийняття християнства Постриганем стала використовувати церкву. Дитину приводив до церкви його хрещений батько, і під читання молитов відбувався цей важливий в житті дитини обряд. Князі часто самі робили Постриганем дітей. Закінчувалося це бенкетом. Наголо не брили, зістригали лише пасмо.

Традиція голити дітей наголо, можливо, з'явилася в роки війни як профілактика боротьби з педикульозом (вошами).

Як вийшло, що цей релігійний обряд трансформувався в приземлене переконання голити дитини в рік, вже не зрозуміти.

І релігійне підґрунтя Постриганем навряд чи варто заперечувати, тому що це питання віри, тому звернемося до думки вчених, щоб зрозуміти, чи впливає гоління голови на якість знову виросли волосся.

Відповідь невтішна для прихильників обряду: немає. Так як якість і кількість волосся закладається на генетичному рівні в момент зачаття. Людина народжується з певною кількістю фолікулів (волосяних цибулин), і, отже, кількість волосся визначено. А волосся стає густішим і товщі скоріше не від того, що дитину поголили в рік, а від того, що йому вже рік і родової пушок починає змінюватися на міцний волосся. Хоча у багатьох і після року пушок зберігається.

Всі діти різні, і, як закладено природою, так і буде. Тут немає чітких правил. Волосся вашої дитини будуть рости так швидко і настільки густими і міцними, якими його нагородили ваші гени. І якщо у мами і у тата на голові не копиця волосся, то ніяке гоління не допоможе.

Волосся дитини можна підрівняти, якщо відросла чубчик, або постригти коротше, коли на вулиці спекотно і волосся доставляють дискомфорт. Можна відстригти одну пасмо на пам'ять і покласти в конверт. Але навряд чи варто голити наголо. Особливо дівчинку. Адже дівчинка в красивому платті і з лисою голівкою буде викликати не посмішку і розчулення, а тільки думка про те, то чогось не вистачає. Нехай волоссячко-пушок ростуть клаптиками, нерівно, в різні боки - це ж діти і волосся у них дитячі. З такою зачіскою дітки виглядають кумедними, веселими і пухнастими (іноді в прямому сенсі цього слова)!

Схожі статті:

Коли в раціон малюка слід вводити соки

(7731 Переглядів)

Грудної вік> Харчування

У кожної мами рано чи пізно виникає питання, коли ж малюкові починати вводити в раціон соки. Адже в соках стільки необхідних для організму вітамінів. Так це так, але ці вітаміни потрібні малюкові, перш за все для того, ...

Як позбавити шкіру малюка від попрілостей?

(7750 Переглядів)

Грудної вік> Розвиток малюка

Попрілості - це червона шкірний висип викликана, наприклад, тим, що дитина довгий час перебуває в мокрому одязі або закутаний в мокрі пелюшки. Тут йде мова не стільки про мокрих пелюшках, або речах як таких ....

Природні пологи або кесарів розтин

(6491 Переглядів)

Вагітність і пологи> Кесарів розтин

Перш ніж розповідати про переваги того чи іншого виду розродження, поговоримо трохи про історію. Дослівний переклад назви операції "кесарів розтин" означає - «ріжу розсічене». У Росії перша ...

Грудне молоко - еліксир життя для вашого малюка

(8645 Переглядів)

Грудної вік> Харчування

Як довго треба годувати свою дитину грудним молоком? Це питання звучить все більш актуально в зв'язку з появою широкого спектру різних штучних комплексів харчування для малюків. Будь-який з мікроорганізмів, ...

загартовування малюка

(4807 Переглядів)

Новонароджений> Загартовування

Ми всі бажаємо, щоб наші діти росли здоровими і міцними. Що ж для цього варто робити, запитаєте Ви. Звичайно, очистити навколишній світ від мікробів у нас не вийде, залишається лише навчити організм малюка ...

Як позбавити шкіру малюка від попрілостей?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com