рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Скільки коштує навчання в харківських вузах »Новини Харкова

У 2015 році харківські вузи збільшили вартість навчання для студентів за контрактом

У 2015 році харківські вузи збільшили вартість навчання для студентів за контрактом.

10 серпня кожного харківський університет або академія оприлюднить остаточний вердикт - наказ, в якому будуть позначені прізвища абітурієнтів-щасливчиків, зарахованих на бюджетні відділення.

Як повідомив директор департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації Анатолій Бабічев, всього до вузів міста подано майже 185 тисяч заяв, з них 134 тисячі заяв - на денну форму навчання. При цьому навчальні заклади планують прийняти на місця держзамовлення 17,9 тисячі студентів. Якщо абітурієнту не пощастило навчатися за державні кошти, але він жадає знань, доведеться викласти кругленьку суму за навчання за контрактом.

Тим часом вузи переживають зараз непрості часи - їм належить справлятися з взметнувшимися вгору комунальними платежами. Незважаючи на матеріальні труднощі, більшість закладів не стало шокувати батьків і студентів, піднявши вартість навчання незначно.

На деякі спеціальності вузи підняли вартість навчання в середньому в межах 10%, - говорить директор департаменту освіти і науки ХОДА Анатолій Бабічев. - Зарплати у батьків залишилися на колишньому рівні, і менеджмент вищих навчальних закладів розуміє: щоб набрати студентів на контрактну форму навчання, краще знизити витрати, ніж збільшувати розмір плати. Навіть в одному з найдорожчих за вартістю навчання вузів - юридичному університет імені Ярослава Мудрого - рік навчання коштує близько 20 тисяч гривень.

Дорожче буде займатися і в одній з найбільш маститих харківських alma mater.

Так як зараз подорожчало все, освіта теж не є винятком, - говорить співробітник прес-центру Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Анна Горадзе. - Вартість навчання в вузі на деякі спеціальності збільшилася максимум на індекс інфляції - на 24,9%. Самим дорогі - факультети іноземних мов, міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу, психології - рік навчання коштує 19750 гривень. Найдорожчі - факультети хімії, біології, фізики, механіко-математичний, фізико-технічний, електроніки та комп'ютерних систем, фізико-механічний та інші.

Для майбутніх педагогів навчання подорожчала по мінімуму.

- Ціну за навчання ми практично не підвищили - максимум до 10%, причому не на всі спеціальності, - говорить ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Сковороди Іван Прокопенко. - Закон дозволяє підвищувати вартість навчання з урахуванням рівня інфляції. У минулому році інфляція становила більше 20%, в цьому році її розмір може досягти 40%, але ми підвищили вартість навчання значно менше. Є поняття ринку, наші послуги - теж товар, і ціна закладається з підвищенням попиту і пропозицій, пише вечірній Харків

Так що у абітурієнтів є вибір, і при бажанні можна заощадити, підібравши для себе вищий навчальний заклад зі щадними розцінками. Так, наприклад, один з найдорожчих дипломів - юриста (спеціальність «правознавець») - можна отримати, заплативши 22400 грн. (Вартість навчання вказується за один курс) в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого, 19760 грн. - на юридичному факультеті в ХНУ імені В. Н. Каразіна або 10825 грн. - в ХНПУ імені Г.С. Сковороди.

Популярні у абітурієнтів економічні спеціальності теж коштують недешево, особливо модна міжнародна економіка. Так, в ХНУ імені В.Н. Каразіна це виллється студенту в щорічну суму 16230 грн., Але можна і заощадити: в alma mater економістів - Харківському національному економічному університеті - курс навчання міжнародної економіки коштує в межах 13 тисяч гривень, в Харківському аерокосмічному університеті «ХАІ» - 7990 грн.

В НТУ «ХПІ» навчання за спеціальностями «економіка підприємства», «облік і аудит» обійдуться в 7800 грн., В ХАІ за економіку підприємства, фінанси і кредит потрібно заплатити 6820 грн., «Економічна теорія» в ХНПУ варто 7595 грн., економіка транспорту в Українській державній академії залізничного транспорту - 8600 грн., в ХНУБА - 6900 грн., в Харківському національному технічному університеті сільського господарства - 7100 грн.

Іноземні мови також залишаються в фаворі. Найдорожче іноземна філологія варто в ХНУ імені В.Н. Каразіна (19760 грн. За курс). В ХНПУ імені Сковороди ця спеціальність обійдеться в два рази дешевше (вартість курсу - 9180 грн.), Ще менше грошей запросили з майбутніх поліглотів в НТУ «ХПІ» - 8900 грн.

Стати IT-шником теж можна в декількох вузах. Курс навчання комп'ютерним наукам в ХНУ імені В.Н. Каразіна обійдеться в 12730 грн., В ХНУРЕ - 9900 грн. в «ХАІ» - 7970 грн. Ще менше беруть в ХПІ - 7800 грн., В ХНУ будівництва і архітектури -7600 грн., В Українській інженерно-педагогічній академії - 7100 грн.

У цих же межах можна освоїти інженерні спеціальності, які вузи пропонують в надлишку: авіа- і літакобудування в ХАІ можна вивчати за 5660 грн. в рік, машинобудування і енергомашинобудування в ХПІ - за 6 600., все ЖД-спеціальності в УГАЖД можна осягнути за 8620 грн., технологію фармацевтичних препаратів в Харківському національному фармацевтичному університеті пропонують освоїти за 9190 грн. в рік, 8 900 грн. коштує річний курс біометричної інженерії в ХНУРЕ.

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com