- Рецепт торта «Баунті" в домашніх умовах
- складові
- Приготування основи торта
- відеорецепт
- Рецепт торта «Баунті» без випічки
- складові
- приготування коржів
Пропоную вашій увазі два рецепта дуже смачного торта, який за своїм смаком нагадує всім відомий батончик «Баунті».
Зазвичай такий торт складається з бісквітного шоколадного коржа, просоченого начинкою з кокосової стружки.
У цій статті а поділюся з вами класичним рецептом, а також розповім, як приготувати цей чудовий десерт без випічки. Упевнена, що ця легка і ніжна випічка сподобається всім вашим домочадцям.
Рецепт торта «Баунті" в домашніх умовах
Кухонний інвентар: миски, сито, міксер, жароміцний форма, сотейник.
складові
борошно 60 г какао 40 г сир Філадельфія 530 г яйця 2 шт. ванільний цукор 1 пакетик цукровий пісок 90 г оливкова олія 35 мл розпушувач 4 г маршмеллоу 330 г кокосове молоко 220 мл білий шоколад 110 г кокосова стружка 120 г сіль 1 щіпка шоколадні цукерки для прикраси 4-5 шт. шоколадна глазур 1 пакетик
Приготування основи торта
- Насамперед приготуємо корж. Для цього змішуємо 60 г борошна, 40 г какао і 4 г розпушувача. Просіваємо сухі інгредієнти через сито, перемішуємо і відставляємо в сторону.
- Беремо 2 яйця і розбиваємо їх в чашу міксера. Додаємо туди 1 пучку солі і 1 пакетик ванільного цукру. Починаємо збивати яйця на маленькій швидкості, а потім поступово її збільшуємо.
- Коли утворюється невелика пена, частинами всипаємо 90 г цукрового піску і продовжуємо збивати на великих оборотах міксера. Збивати масу необхідно до повного розчинення цукру. У мене це займає 7-10 хвилин.
- У яєчну масу частинами додаємо суміш сухих інгредієнтів та перемішуємо лопаткою.
- З останньою частиною борошняної суміші додаємо 35 мл оливкової олії і добре перемішуємо. Оливкова олія можна замінити будь-яким рослинним маслом без запаху.
- Вистилаємо роз'ємну форму пергаментним папером. Я використовую форму діаметром 20 см. Виливаємо тісто у форму, розрівнюємо лопаткою і випікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів.
- Готовий корж дістаємо з духовки, трохи остудити, а потім виймаємо з форми. Ми залишаємо корж на решітці до повного охолодження.
приготування суфле
- Поки випікається корж, займемося приготуванням суфле. У сотейник наливаємо 220 мл кокосового молока і нагріваємо на плиті, щоб воно стало гарячим, але не закипіло.
- У глибоку миску викладаємо 330 г маршмеллоу. Його необхідно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Більшу частину гарячого молока виливаємо в миску з маршмеллоу і відправляємо на водяну баню. Його необхідно постійно помішувати, щоб маршмеллоу швидше розтопити і маса стала однорідною.
- Час, що залишився молоко змішуємо з 110 г білого шоколаду і також нагріваємо на водяній бані до повного розчинення шоколаду.
- Змішуємо маршмеллоу з білим шоколадом і залишаємо при кімнатній температурі до повного остигання.
- В окремий посуд викладаємо 530 г сиру Філадельфія і збиваємо міксером до однорідності. Невеликими частинами всипаємо 100 г кокосової стружки і продовжуємо перемішувати на маленьких оборотах.
- Коли маса з маршмеллоу повністю охолоне, змішуємо її з сирною масою. Перемішуємо все міксером до однорідного стану.
збираємо торт
- Остиглий корж викладаємо в роз'ємну форму, в якій він випікався, а зверху виливаємо готове суфле.
- Накриваємо форму харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на 3-4 години, щоб торт застиг.
- Потім переходимо до прикраси десерту шоколадною глазур'ю. Глазур ви можете приготувати самі або купити вже готову в магазині. Пакет з шоколадною глазур'ю відправляємо в миску з гарячою водою на 5 хвилин.
- Коли глазур розтане, відрізаємо верхню частину пакетика, акуратно поливаємо торт і розрівнюємо лопаткою. Так як поверхня торта холодна, глазур буде дуже швидко застигати, тому намагайтеся зробити все швидко.
- Посипаємо поверх торта залишилася кокосовою стружкою і прикрашаємо шоколадними цукерками.
Такий торт можна подавати відразу, з чаєм або кавою. Це відмінний варіант для свята або домашнього чаювання.
відеорецепт
Не пропустіть відео з докладним описом цього рецепта.
Якщо на дворі літо і ви не хочете включати духовку, приготуйте цей чудовий торт без випічки. Десерт вийде дуже легким, смачним і приємно освіжаючим.
Рецепт торта «Баунті» без випічки
Час приготування: 1 година 20 хвилин.
Кількість порцій: 4-5.
Калорійність на 1 порцію: 285 ккал.
Кухонний інвентар: блендер, міксер, сито, віночок, роз'ємна форма, сотейник, миски, пергамент.
складові
сухарі 260 г какао 70 г згущене молоко 1 банка яйця 1 шт. крохмаль 55 г ванільний цукор 8 г вершкове масло 110 г рослинне масло 20 мл сир 125 г молоко 525 мл натуральний йогурт 150 г кокосова стружка 150 г сіль 1 щіпка желатин 10-12 г шоколад 65 г
приготування коржів
- Для початку підготуємо форму для торта. Беремо роз'ємну форму для випічки, прибираємо дно і ставимо її на тарілку, в якій будемо подавати торт. Змащуємо олією боки форми і застилає їх пергаментом. Завдяки рослинній олії, пергамент буде триматися на кільці від форми.
- Далі переходимо до приготування шоколадної основи торта. 260 г солодких сухарів подрібнюємо в блендері або кухонному комбайні. Сухарі вибирайте без родзинок і посипання.
- До подрібненим сухарів додаємо 70 г какао і 2 ст. л. згущеного молока.
- Потім викладаємо 125 г пастоподібного сиру. Сир обов'язково повинен бути без крупинок. Його можна перетерти через сито або подрібнити в блендері.
- Також додаємо 60 г м'якого вершкового масла.
- Перемішуємо масу руками або ложкою до однорідного стану. Якщо крихта виходить занадто сухий, можна додати ще 1 ст. л. згущеного молока або звичайного.
- Однорідну, пластичну масу викладаємо в підготовлену форму. Спочатку руками, а потім ложкою, формуємо рівний шоколадний корж. Відправляємо його в холодильник, а в цей час готуємо крем.
Приготування крему для торта
- Беремо 80 мл молока і додаємо туди 10-12 г желатину. Розмішуємо все до однорідності і залишаємо на 10 хвилин, щоб желатин набряк.
- В сотейник розбиваємо 1 яйце і додаємо залишився згущене молоко. Потім додаємо туди 8 г ванільного цукру і 50 г крохмалю. Крохмаль можна брати кукурудзяний або картопляний, а якщо таких не знайшлося, візьміть пшеничне борошно.
- Додаємо туди 400 мл молока і ретельно розмішуємо вінцем, щоб маса була без грудочок.
- Ставимо сотейник на вогонь і нагріваємо до гарячого стану, не доводячи до кипіння. Крем потрібно постійно помішувати.
- Додаємо до рідких інгредієнтів 150 г кокосової стружки і варимо крем на мінімальному вогні до густого стану. За часом це займе приблизно 15 хвилин. Готовий крем викладаємо в миску і змішуємо з вершковим маслом (50 г).
- Також відправляємо туди набряклий желатин. Добре перемішуємо крем і залишаємо остигати.
- Коли крем трохи охолоне, додаємо в нього 150 г натурального йогурту. Знову все перемішуємо і переходимо до складання торта.
збираємо торт
- Виймаємо з холодильника застиглий корж і виливаємо зверху крем. Розрівнюємо його лопаткою, а потім знову ставимо в холодильник на 30-40 хвилин, щоб торт повністю застиг.
- Поки торт застигає, підготуємо шоколадну глазур. Викладаємо в миску 65 г чорного шоколаду і заливаємо гарячим молоком (45 мл). Коли шоколад почне танути, ретельно все розмішуємо, щоб маса стала однорідною і шоколад повністю розчинився.
- Додаємо в глазур 20 мл рослинного масла без запаху і знову перемішуємо. Завдяки маслу, глазур буде дуже глянсовою і блискучою.
- Даємо глазурі трохи охолонути, а потім рівномірно заливаємо остиглий торт. В якості прикраси можна використовувати шоколадні цукерки або кокосову стружку.
- Відправляємо торт в холодильник до повного застигання на 4-5 годин.
відеорецепт
Як приготувати дуже ніжний торт без випічки, ви можете подивитися на відео.
Сподобалися мої рецепти? Тоді не пропустіть чудовий рецепт торта «Графські руїни» або неймовірно смачного торта «Естерхазі» . Тим, хто шукає легкий варіант торта на свято, підійде торт «Монастирська хата» , а також "Чорний принц" . А наостанок хочу запропонувати класичний рецепт торта «Медовик» або не менше смачного торта «Панчо» .
Обов'язково напишіть в коментарях, який варіант торта вас сподобався більше? А також розкажіть, які торти ви готуєте для своїх близьких і поділіться своїми рецептами.
Сподобалися мої рецепти?Обов'язково напишіть в коментарях, який варіант торта вас сподобався більше?