рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Паска: Секрети випічки крок за кроком. Обговорення на LiveInternet

  1. паска великодній

Великдень - таке свято, яке в наших краях святкує практично кожна людина. Навряд чи це завжди пов'язано з вірою, просто свято цей - весняний, світлий і дійсно - життєстверджуючий.
Великдень - таке свято, яке в наших краях святкує практично кожна людина
Християни ж усього світу щорічно святкують Великдень в честь Сина Божого, посланого Богом Отцем на муки як жертву за гріхи людей і переміг смерть.

Головні і обов'язкові атрибути пасхального столу - паски і фарбовані яйця. Паски наші прабабусі починали пекти в Чистий четвер, для чого напередодні ставили опару. Пекти паски потрібно було, не поспішаючи і обов'язково в хорошому настрої, щоб вийшли на славу.

Необхідні продукти заздалегідь приносили в хату з погреба чи комори, щоб вони встигли прогрітися і досягти потрібної температури. Для випікання використовували спеціальні форми - Бабинці, кухлики. Найкраще - керамічні. Зверху паску прикрашали хрестом з тіста, а після випічки покривали цукровою глазур'ю і посипали підфарбованим пшоном чи маком.

Пасок пекли багато, щоб вистачило і собі (мінімум на перші 3 дні пасхального тижня), і людям - гостям і сусідам. Найкрасивіший паску вибирали для освячення в церкві, а для діток і онуків спеціально пекли маленькі пасочки-пасочки.

Рецепт паски

Складові: Складові:

  • 1 кг борошна,
  • 300 мл молока,
  • 6 яєць (+1 яйце - на змазування верху) кімнатної температури,
  • 1, 5 склянки цукру,
  • 1 пачка (200 г) вершкового масла (розм'якшеного),
  • жменю родзинок,
  • 1 5 пакетика сухих дріжджів або 50 г свіжих,
  • сіль,
  • ваніль,
  • рослинне масло (рафінована), щоб підливати при вимішування, приблизно - 100 г

приготування:

Крок 1. Включаємо духовку й порушуємо на вогонь велику каструлю, на 2/3 наповнену водою. Коли вода закипить, перевертаємо кришку, витираємо конденсованих воду і накриваємо складеним вчетверо кухонним рушником (на всякий випадок - прикласти долоню, поверхня повинна бути теплою, але не гарячою).

Крок 2. Просіваємо борошно. Приблизно склянку борошна змішуємо з сухими дріжджами і 1 ст. ложкою цукру і розводимо теплим молоком.Получівшуюся опару накриваємо рушником або харчовою плівкою і ставимо на підготовлену каструлю. Можна відкрити дверцята духовки, щоб в кухні було ще тепліше, так тісто швидше буде підходити і весь процес закінчиться швидше.

Крок 3. Тим часом відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Білки ставимо в холодильник, а жовтки добре розтираємо і збиваємо з цукром і ваніллю. Перевіряємо опару: якщо вона збільшилася вдвічі, вводимо в неї жовтки з цукром і розм'якшене масло. Додаємо ще 2-3 склянки борошна, вимішуємо, і знову ставимо на теплу каструлю з водою.

Крок 4 Крок 4. Ізюм ретельно промиваємо і розпарює окропом (можна і не розпарювати). Білки дістаємо з холодильника, додаємо дрібку солі (можна ще-чуть-чуть лимонного соку, це теж покращує збивання білків, а кислинки практично не дає) і збиваємо до стійкої піни.

Крок 5. Перевіряємо тісто. Якщо знову підійшло в два рази - Додаємо обсушенний і обваляти в борошні родзинки (так він органічно змішається з тестом), підсипаємо по необхідності борошно і підливати (прямо на руку при вимішування) невеликими порціями рослинне масло - це полегшує замішування тіста і робить його ще більш здобним. Коли тісто досягло потрібної консистенції, вводимо білки. Тісто стане зовсім повітряним. І знову - на каструлю.

Крок 6. Поки тісто підходить в останній раз, готуємо форми. Під форму можна пристосувати будь-яку порожню ємність циліндричної або околоціліндріческой форми - найчастіше каструлі. Змащуємо її зсередини жиром. Вирізаємо з пекарської папери коло по діаметру денець форм і прямокутник по площі стінок форм. Вистилаємо форми зсередини цими викрійками і знову змащуємо жиром.

Крок 7. Беремо тісто. Ще раз його обминали, відокремлюємо шматки, щоб заповнити форми на одну третину. Ділячи з шматка Паляничка і кладемо в форму. Чекаємо, поки добре підійде. Змащуємо збитим яйцем (або жовтком, розведеним з молоком або сметаною). Ставимо форми на решітку, закриваємо дверцята (віруючі при цьому хрестять її) і чекаємо хвилин 45 - 60. З цієї кількості продуктів виходить, здається, два в міру великих паски.

Крок 8. Виймаємо форми, перевіряємо готовність дерев'яною паличкою або - увага! - підкиданням на руці. На ліву руку надягаємо кухонну рукавицю, щоб не обпектися, і ставимо на долоню форму з паскою. Кулаком правої руки б'ємо по передпліччя - десь між ліктем і зап'ястям. Якщо паска легко підстрибує, значить - він готовий. Якщо немає - потрібно ще потримати хвилин 10 в духовці, але такого зазвичай не буває. При описаної вгорі підготовці форм паски легко з них виходять. Папір потім знімається і викидається.

Для господинь:

паска великодній

Паска великодній - 4

Паски: основні правила випічки

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com