Приготувати смачний торт за 10 хвилин - звучить фантастично, не так? Виявляється і таке можливо, якщо знати деякі хитрощі.
Мені дуже подобається торт - ледачий «Наполеон», для приготування якого замість справжніх коржів використовується тонкий вірменський лаваш. На перший погляд це здається дивним, але виходить дійсно смачно, а головне - дуже швидко.
Є два варіанти готування ледачого «Наполеона» з лаваша - підсушувати листи на сковороді або ж використовувати їх в первісному вигляді. Та той, і інший спосіб гарний, раджу спробувати обидва. На цей раз я не стала підсушувати лаваш, в результаті тортик вийшов м'яким, ніжним і відмінно просоченим.
Для приготування ледачого «Наполеона» з лаваша знадобиться:
- 300 г тонкого вірменського лаваша
- 2 яйця
- 0,5 літра молока
- 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю
- 50 г цукру
- щіпка ваніліну
З листів тонкого вірменського лаваша вирізаємо коржі круглої або квадратної форми бажаного розміру. У мене була стопка готових овальних листів лаваша, тому я використовувала їх.
Готуємо заварний крем
Як і в традиційному «Наполеона», в ледачою версії торта також використовується заварний крем. Для його приготування до двох яєць додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль і ванілін. Замість цукру можна використовувати цукрозамінник, знадобиться близько 6 грамів.
Добре змішуємо інгредієнти, щоб не залишилося ніяких грудочок. Трохи збиваємо масу до розчинення цукру.
Тим часом в невелику каструлю наливаємо молоко і ставимо підігріватися на маленькому вогні.
В підігріте молоко тонкою цівкою вливаємо яєчну масу. При цьому інтенсивно заважаємо, інакше крем згорнеться, від чого можуть утворитися неприємні грудочки.
Варимо крем до загустіння, не перестаючи його помішувати. Як тільки почнуть з'являтися бульбашки, пора вимикати заварний крем.
збірка торта
Готовому крему даємо трохи охолонути, а потім починаємо збирати торт. На плоске блюдо викладаємо перший лист лаваша, рясно змащуємо його кремом.
Продовжуємо ці дії, поки не закінчаться всі листи. Найвищий лист також змащуємо кремом.
Для прикраси торта пару листів лаваша або залишилися обрізки підсушуємо з двох сторін на сковороді.
Тепер лаваш відмінно кришиться, ламаємо його на середні шматочки і посипаємо ними наш ледачий «Наполеон».
Тортик вийшов ніжним, красивим, а щоб він став ще смачніше, поставимо його в холодильник на кілька годин, а краще на ніч. За цей час ледачий «Наполеон» просочиться кремом, є його буде одне задоволення!