У моїй родині всі дуже люблять хліб, особливо свіжоспечений. Якість магазинного хліба, на жаль, не завжди радує, тому ось уже близько 5 років я печу його будинку. Плюсів у домашнього хлібопечення багато - це і велика різноманітність варіантів, в залежності від товарів і добавок, і можливість завжди з'їсти свіжий, ароматний, приготований з любов'ю хлібець. Також дуже важливим для мене є те, що я завжди знаю склад приготованого хліба, чого не скажеш про куплений в магазині.
Раніше процес приготування займав у мене багато часу - спочатку я замішувала тісто, потім чекала, поки воно здійметься, потім формувала хлібець і випікала його. Нещодавно мені подарували чудовий подарунок - мультиварку, яка стала для мене улюбленою помічницею на кухні. І, звичайно ж, в першу чергу я спробувала випікати в ній хліб. За кілька місяців у мене зібралося багато простих і смачних рецептів приготування хліба в мультиварці. Один з найпростіших, і в той же час моїх улюблених - рецепт білого хліба в мультиварці. На нього ви витратите всього 15 хвилин свого часу, все інше зробить улюблена кухонне помічниця.
- Час приготування: 15 хв. заміс тесту + 3 години випічка.
- Кількість порцій: 1 хліб вагою близько 900 г.
Кухонна техніка та інвентар:
- мультиварка;
- миска;
- сито;
- мірний стакан;
- ваги;
- тарілка;
- ложка.
складові
Назва продукту кількість вода 270 мл сіль 10 г цукор 25 г дріжджі сухі 15 г борошно пшеничне 660 г олія соняшникова 1 ст. л. в тісто + трохи для змащування форми
Важливо! Борошно для цього рецепта краще використовувати вищого сорту. Дріжджі обов'язково повинні бути свіжі, з актуальним терміном придатності. Вода повинна бути трохи тепліше температури тіла, 35-40 градусів. Тепла вода відразу ж активізує дріжджі, внаслідок цього тісто краще піднімається.
технологія приготування
- Для приготування тіста в теплу воду додаємо сухі дріжджі, сіль, цукор і все ретельно розмішуємо.
- Поступово, в 2 етапи, всипаємо просіяне борошно.
- Місимо тісто, в кінці замісу додаємо масло.
- Готове тісто має бути еластичним, відставати від рук і стінок миски.
- Чашу мультиварки злегка змащуємо маслом, кладемо в неї тісто, сформоване у вигляді хліба, включаємо режим «Хліб».
- Через 2 години хліб перевертаємо (за допомогою тарілки або чаші-пароварки) і допікаємо ще 1 годину.
- Готовий хліб ставимо на решітку для охолодження і накриваємо на 20 хв рушником.
- Приготований за цим рецептом хлібець має пористий м'якуш, хрустку скоринку, приємний смак і аромат.
Відео рецепта приготування
Докладний рецепт приготування домашнього хліба в мультиварці ви можете подивитися в цьому відео.
Випічка в мультиварці. Хліб в мультиварці. Як приготувати домашній білий хліб в мультиварці.
http://www.multivarochka.com.ua/
Випічка в мультиварці. Хліб в мультиварці. Як приготувати домашній білий хліб в мультиварці.
http://www.multivarochka.com.ua/343-belyiy-hleb-v-multivarke
Свіжий видео рецепт ароматного, хрусткого хліба в мультиварці прямо до Вашого обіднього столу. Випікаємо білий хліб в мультиварці разом з шеф-кухарем проекту. Ми пропонуємо Вам простий рецепт хліба в мультиварці, розповімо і покажемо, як спекти хліб в мультиварці, щоб порадувати своїх рідних і близьких. Ви дізнаєтеся, як зробити так, щоб випічка в мультиварці перевершила всі очікування.
Покроково розглянемо на відео, як отримати відмінний домашній білий хліба у мультиварці Редмонд, Поларіс, Панасонік, Філіпс, Мулінекс та інших Мультиварки.
Більше цікавих рецептів і корисних порад ви знайдете на нашому сайті!
рецепт
Що може бути смачніше домашнього ароматного хлібця? Ті, хто вважає, що процес випікання складний і ризикований тепер можуть бути спокійними, адже на допомогу сучасним господиням прийшла мультиварка. Готуємо масу, натискаємо кілька кнопок і ароматне, хрустке виріб вже у вас на столі.
Складові:
Вода - 270 гр.
Борошно - 660 гр.
Сіль - 10 гр.
Цукор - 25 гр.
Сухі дріжджі - 15 гр.
Рослинна олія - 1 ч.л.
приготування:
1. У теплій воді розводимо дріжджі. Додаємо сіль цукор. Ретельно змішуємо інгредієнти.
2. Поступово в рідину вводимо борошно. Для додання тесту еластичності додаємо трохи рослинного масла. Вимішуємо. Надаємо тесту форму.
3. Рослинним маслом змащуємо чашу мультиварки. Завантажуємо тісто. Закриваємо кришку. Встановлюємо режим Хліб. Час - 3 години.
4. Через 2 години виріб дістаємо і перевертаємо. Знову кладемо в чашу і випікаємо ще 1 годину.
5. По закінченню роботи режиму виріб виймаємо з чаші. Накриваємо і даємо постояти 20 хвилин. От і все. Ароматний, пишний і хрусткий хлібець готовий. Смачного!
Ми в соціальних мережах:
Однокласники: http://ok.ru/multivarochka
Вконтакте: https://vk.com/vmultivarochke
Твіттер: https://twitter.com/multivarochka
https://i.ytimg.com/vi/eV3TKSIGvyY/sddefault.jpg
PT5M23S
https://youtu.be/eV3TKSIGvyY
2015-10-15T09: 19: 06.000Z
З чим подають
Хліб смачний і як самостійне блюдо, і як доповнення до будь-якого виду їжі. Існує безліч видів бутербродів, які можна із нього приготувати - відкриті, закриті, канапе. Ідеально поєднується хліб з усіма овочами, зеленню, першими стравами. Також з нього можна приготувати грінки та тости.
Важливо! Дієтологи не рекомендують вживати в їжу свіжу гарячий хліб, це може викликати розлад травлення.
Корисні поради
- Борошно необхідно просівати для того, щоб позбутися від домішок і наситити її киснем. В результаті цього тісто краще підніметься, а хліб буде більш пористим, повітряним.
- Нарізати хліб потрібно тільки після повного його охолодження, інакше він буде дуже сильно кришитися. Для цього найкраще використовувати ніж-пилу.
- На основі цього рецепта ви можете приготувати житній хліб , Замінивши 1/3 частина пшеничного борошна житнього.
- Для більшої корисності хліба можна в тісто додати 2-3 ст. л. висівок
- Воду в рецепті можна замінити молоком або кефіром.
- Якщо в тісто додати 1 ч. Л. меленої паприки, хліб матиме світло-помаранчевий колір і пікантний смак.
- У випадку відсутності у вашій мультиварці режиму «Хліб», використовуйте режим «Випічка». Підбираючи відповідний режим, пам'ятайте, що час випікання - 3 години.
- Чаша мультиварки під час роботи сильно нагрівається, тому, щоб не отримати опіків при перевертанні хліба, користуйтеся прихватками або кухонним рушником.
Якщо вам сподобався мій швидкий рецепт приготування смачного домашнього хліба в мультиварці, напишіть про це в коментарях. Також вам можна інтереси інші рецепти з фото випічки хліба в мультиварці - бездріжджового хліба на основі закваски, бананового хліба , Улюбленого дітьми різного віку, рецепти хліба в хлібопічці , Які є на нашому сайті. Дякую за увагу і приємного апетиту!
Залишайте свої враження про мій рецепті випічки домашнього хліба в мультиварці в коментарях під цією статтею.