рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як вибрати сушарку для овочів і фруктів

  1. Сушарка: принцип роботи
  2. Сушарки для фруктів і овочів: як правильно вибрати
  3. Місткість і лотки
  4. потужність
  5. матеріал
  6. спосіб управління
  7. Додаткові можливості і функції
  8. Що можна приготувати в сушарці?

Влітку наш раціон майже повністю складається з овочів і фруктів, тому ми максимально збагачуємо свій організм необхідними речовинами, вітамінами і мікроелементами. Але з настанням осені свіжі продукти стає знайти важко, а їх якість в рази погіршується. Щоб радувати себе корисними овочами, фруктами та іншими продуктами, можна з літа їх засушити. Для цього вам всього лише знадобляться потрібні інгредієнти і якісна сушарка.

Якщо ви вперше вирішили зайнятися сушінням фруктів і овочів, ми рекомендуємо вам ретельно розібратися у виборі приладу. Як правильно вибрати сушилку для фруктів і овочів ? Читаємо і розбираємося разом.

Сушарка: принцип роботи

Сушарка - це кухонний прилад, який за лічений час заготовити фрукти, овочі, гриби і трави на наступні кілька місяців. При тому, що продукти не будуть тривалий час псуватися, вони зберігають всі свої корисні властивості і вітаміни.

Сьогодні можна знайти так багато варіантів, що відразу виникає питання як вибрати хорошу сушилку. Для цього потрібно орієнтуватися на основні характеристики.

За принципом роботи, сушарки можуть розділятися на два типи:

  1. інфрачервоні;

  2. конвекційні.

Перший тип сушарок працює, використовуючи ІЧ-випромінювання, яке максимально проникає в продукт і поглинається водою, при цьому тканини фрукта або овоча не зачіпають. Таким чином вода випаровується при 40-60 градусів, висушуючи інгредієнти. Після такої сушки, продукти зберігають свої корисні речовини і вітаміни, а якщо їх замочити на 10-15 хвилин, вони майже нічим не будуть відрізнятися від свіжих.

Другий тип - конвекційний. У такій сушарці повітря нагрівається теном, а після роздувається вентилятором, обдуваючи продукти і випаровуючи вологу з їх поверхні. Але крім цього, існує і більш простий варіант сушарки - без вентилятора. Тут відбувається природна конвекція, адже тепле повітря завжди буде підніматися вгору.

Як визначитися з типом сушарки? Тут все залежить від ваших фінансових можливостей і запитів. Конвекційні сушарки набагато дешевше інфрачервоних, але можуть більше засушити продуктів за обсягом. Зате інфрачервоні зазвичай працюють швидше. Тому варто ретельніше придивитися до всіх особливостей різних типів сушарок і вибрати те, що підійде саме вам.

Сушарки для фруктів і овочів: як правильно вибрати

Тепер, якщо ви хочете круглий рік харчуватися натуральними і корисними овочами і фруктами, вам не потрібно болісно довго висушувати продукти під сонцем. Нові кухонні прилади впораються з цим завданням в рази швидше! Головне знати яку сушилку краще вибрати для овочів. Як тільки ви визначитеся з типом сушарки, можна сміливо дивитися на основні параметри приладу, а саме:

  1. місткість і лотки;

  2. потужність;

  3. матеріал, якість матеріалу;

  4. спосіб управління;

  5. додаткові можливості і функції.

Місткість і лотки

Місткість приладу для сушіння повністю залежить від кількість піддонів в ній. Найчастіше пропонують від 3 до 8 піддонів, а в одному такому відсіку може розміститися кілограм продуктів. У деяких пристроях передбачені додаткові піддони, які можна придбати окремо.

Секції для сушки бувають:

  1. сітчастими

  2. суцільними.

Якщо ви хочете просто сушити продукти, можна брати сітчасті, але з суцільними піддонами можна легко готувати пастилу з фруктового пюре.

потужність

У двигун сушарки вбудовані спеціальні ТЕНи, які і відповідають за потужність приладу. Чим більше таких тенів в сушарці, тим більше потужність. Вони нагрівають повітряні потоки, які створюються за допомогою вентилятора.

Щоб приготувати пастилу або просто засушити фрукти і овочі, необхідні Тени на 350-450 Вт. А якщо мова йде про рибу або м'ясо, тут знадобиться сушарка могутніше 450 Вт.

матеріал

Для того, щоб вибрати сушилку для фруктів необхідно звернути увагу на матеріал, з якого вона виготовлена:

  • Пластикові - незважаючи на те, що пластикові сушарки легкі, їх просто переносити з одного місця в інше, вони не сильно нагріваються, такі прилади можуть бути виготовлені з поганого матеріалу. Неякісний пластик при готуванні починає неприємно пахнути, що говорить про токсини в ньому. Продукти з такою сушарки їсти не рекомендують;

спосіб управління

  • Електронне - зазвичай застосовується у більш дорогих сушарок. Завдяки такому управлінню, можна встановлювати або регулювати більш точну температуру;

Додаткові можливості і функції

Головна корисна функція сушарки - захист від перегріву. Ця функція контролює процес готування продуктів і оберігає прилад від виникнення пожежі. Але все ж в рекомендаціях по використанню сушарки зазначено, що краще не залишати прилад без нагляду.

Ще однією корисною можливістю можна вважати рівномірну сушку на всіх літаках. Вам не потрібно переставляти піддони місцями, фрукти і овочі однаково просушиваются в будь-якому з лотків.

Вам не потрібно переставляти піддони місцями, фрукти і овочі однаково просушиваются в будь-якому з лотків

Що можна приготувати в сушарці?

Якщо ви ще не зважилися на покупку сушарки, вам варто більше дізнатися про її можливості. Сушка яблук і грибів - це не все, що може електронний прилад. Крім традиційних сухофруктів, ви можете робити бурякові чіпси, в'ялені помідори, цукати з груші і навіть пастилу.

До речі, пастила на сьогоднішній день не тільки корисне ласощі, яке вважають за краще люди, які ведуть здоровий спосіб життя, а й спосіб заробітку! Вам буде потрібно мінімум часу і продукти, а в результаті ви отримаєте приблизно 80 грн за 100 грам пастили. Хоча хто захоче віддавати таку солодкість, навіть за великі гроші?

Крім овочів і фруктів, ви можете готувати в сушарці м'ясо , Рибу і навіть трави! Якщо пристрій живиться ці процеси, в ній може вийде дуже смачна в'ялена яловичина або риба.

Тепер коли ви знаєте як вибрати сушилку для овочів і фруктів, справа залишається за малим - знайти ту єдину. За допомогою сушарки ви будете цілий рік насолоджуватися корисними продуктами і радувати себе смачною пастилою, при цьому ви будете в повній впевненості, що сухофрукти і інші інгредієнти натуральні і не містять хімії.

Як визначитися з типом сушарки?
Що можна приготувати в сушарці?
Хоча хто захоче віддавати таку солодкість, навіть за великі гроші?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com