Класичний рецепт приготування сироедного шоколаду виглядає так.
Візьміть какао-крупку , Какао-масло, мед.
Розтопіть на водяній бані какао-масло. Найкраще потріть його на тертці -так воно швидше розтопиться. Какао-крупку розмолоти в кавомолці або блендером.
Довго ними працювати не варто, тому що вони нагріваються, при цьому сприяючи виділенню масла, і "сліпляют" розмолоту какао-крупку. Одного 2-3-хвилинного перемолу, зі звичайними 4-5-секундними "підходами", цілком вистачить, щоб намолотити какао на добрячу порцію шоколаду для 2-3 чоловік. Якщо вам потрібно більше, дайте охолонути вашому приладу хвилин 10.
Помішуючи масло на водяній бані, додайте туди розмолоту какао-крупку, далі додайте за бажанням - мед, стевію, розмолоту ваніль, горіхи, фрукти, сухофрукти ...
Після цього розлийте по формах, або, по-можливості, в плоский посуд, поставте в холодильник.
Через 2-3 години сироедний шоколад готовий.
Корисні спостереження:
1. Замість меду можна додавати виноградний цукор, сироп агави, сироп топінамбура .. може ще щось знайдете рідке, солодке і нешкідливе ... У цьому випадку, додайте це не на фінальній стадії, а раніше, тому що рідина збільшить обсяг і ваше блюдо стане більш рідким ..
2. Якщо ви переборщили з какао-маслом або з продуктами з п.1, а какао вже закінчилося, радимо вам використовувати розмелений просунув зеленої гречки . Він не має яскраво-вираженого смаку і підходить і до солоним, і до солодких страв. Шоколаду стане більше без втрати смаку!