- У статті описані такі рецепти:
- Рецепт варення з абрикосів без кісточок: заготовляємо на зиму
- Як бачите зі складу, співвідношення 1 до 1!
- При закипанні утворюється пінка. Її ми збираємо з поверхні.
- Абрикосове варення «П'ятихвилинка» без кісточок: готується швидко і смачно
- Готуємо варення:
- Зважуємо вже без кісточок!
- Кришки можна просто залити окропом. Складаємо їх в окрему ємність і залишаємо на 7-10 хвилин.
- Рецепт смачного абрикосового варення: варимо часточками
- Процес приготування:
- Можна взяти трошки зеленню ягоди, не зовсім стиглі. Вони навіть легше чистяться.
- Не забуваємо помішувати, щоб не пристало до дна.
- Королівський рецепт варення з абрикосів з горіхами
- Складові:
- Ви можете використовувати кісточки в якості начинки. Але для потрібно вийняти ядерця і замість горіха...
- Можете для смаку і аромату додати листя чорної смородини або вишні.
- Як приготувати абрикосове варення без кісточок в мультиварці?
- Список продуктів:
- Короткий опис відео
Одне з занять влітку є заготівля на зиму ягід і овочів. Нічого кращого немає того, коли відкриваєш в холодну пору своє варення або соління. Сьогодні як раз поговоримо про абрикосах. Будемо заготовлювати варення з абрикосів на зиму. Навчимося варити без кісточок, так і з ними, і часточками. Розберемо королівський рецепт. Варення у нас буде густе, смачне. А створити такий шедевр дуже просто і легко.
У статті описані такі рецепти:
- Класичний: без кісточок
- Швидкий рецепт П'ятихвилинка
- Варимо часточками: просто і смачно
- Королівський рецепт
- Готуємо в мультиварці: відео
Ви можете подивитися, як зварити полуничне варення на зиму. Виходить густе, смачне і ароматне.
Рецепт варення з абрикосів без кісточок: заготовляємо на зиму
Першим вашій увазі представлений класичний спосіб приготування. Абрикоси будемо варити в 3 етапи. Це дозволить нам зберегти максимум корисних речовин і при цьому зберегтися свіжий смак і літній аромат ягід. Варення вийти яскравим натурального кольору.
Для варіння нам знадобитися:
- Абрикоси - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
Як бачите зі складу, співвідношення 1 до 1!
приготування:
1. Готуємо ягоди. Абрикоси треба помити і просушити. Відокремлюємо від кісточок.
2. Перекладаємо у велику каструлю. Засипаємо цукром. І залишаємо з вечора до завтрашнього ранку в нашому випадки. Подивимося, скільки дасть соку. І тоді почнемо варити.
3. Вранці абрикоси дали сік. Цукор практично розчинився. Ставимо на вогонь. Чекаємо як закипить. Зменшуємо вогонь і тримаємо буквально 2-3 хвилини. Відставляємо на наступний день.
4. Другий день. Як видно на зображенні, вони у нас все вже просякли. Ставимо на повільний вогонь і чекаємо як закипить. Знімаємо з вогню і залишаємо на наступний день.
5. Третій день. Варення прозоре. Ягоди просочилися. Є целенькие. Ставимо на невеликий вогонь. Коли закипить, варимо п'ять хвилин. Потім розкладаємо по стерилізованим банкам.
При закипанні утворюється пінка. Її ми збираємо з поверхні.
6. Як закрили банки, їх потрібно перевернути догори ногами. Так вони будуть стояти до повного охолодження.
Варення готово!
Абрикосове варення «П'ятихвилинка» без кісточок: готується швидко і смачно
Рецепт перевірений роками. Тільки ми значно зменшимо норму цукру. За класичним способом ми беремо 1 до 1. Таке варення добре зберігалося навіть при кімнатній температурі. Теоретично це правильно. Але виходило дуже солодким. Тому будемо брати на 1 кілограм абрикосів 400-500 грам цукру.
Готуємо варення:
1. Насамперед моєму і сушимо ягоди. Потім розрізаємо вздовж на навпіл. Виймаємо кісточку. У нас абрикоси великі, тому ще додатково розрізаємо навпіл.
Зважуємо вже без кісточок!
Засипаємо абрикос цукром. Трошки разравниваем. Накриваємо кришкою і залишаємо на 3-4 години. Абрикоси повинні дати сік.
2. Тим часом готуємо банки. Стерилізувати їх можна в духовці. Моєму банки і виставляємо в холодну духовку. Виставляємо температуру 120-130 градусів. Після того, як вона нагріється, витримуємо 5-7 хвилин. Потрібно щоб банки повністю висохли. Потім даємо їм подостить.
Кришки можна просто залити окропом. Складаємо їх в окрему ємність і залишаємо на 7-10 хвилин.
3. Пройшли 4 години. Ставимо на повільний вогонь і потихеньку прогреваем. Заважати не потрібно. Як абрикоси прогріються, їх можна потихеньку перемішати знизу вгору.
4. Прогріваємо далі. Нам потрібно щоб повністю розчинився цукор. Не забуваємо помішувати, але не часто в міру необхідності. Варення практично закипіло. Це видно по перших бульбашок. Після того як закипить, варимо 5-7 хвилин. І можна розливатимемо по банкам.
5. Гаряче варення розливаємо по банках. Заповнюємо їх по самі вінця. Закриваємо і відразу перевертаємо. Укутуємо і залишаємо остигати.
6. Варення готово.Так як в ньому мало цукру, його краще зберігати в прохолодному місці.
Рецепт смачного абрикосового варення: варимо часточками
Другий рецепт трошки відрізняється від першого. Варення практично не варитися, а тільки заливається сиропом. Це робиться протягом трьох днів.
Склад такої ж:
- 1 кілограм абрикосів
- 1 кілограм цукру
Процес приготування:
1. Миємо ягоди. Сушимо їх. Відокремлюємо від кісточок.
Можна взяти трошки зеленню ягоди, не зовсім стиглі. Вони навіть легше чистяться.
2. У каструльку висипаємо цукру. Вливаємо воду приблизно 15 мілілітрів на 1 кілограм. І ставимо на вогонь. Помішуємо. Цукор повинен розчиниться і закипіти. Як закипить, проварюємо близько 5 хвилин.
Не забуваємо помішувати, щоб не пристало до дна.
3. Як поваритися сироп, відразу заливаємо їм абрикоси. Акуратно розподіліть ягоди по всьому об'єму.
4. Накриваємо кришкою або харчовою плівки. І в такому вигляді залишаємо на добу.
5. Варення пустила сік. Його треба акуратно злити в каструльку. Абрикоси відкладаємо в сторону. А каструльку ставимо на вогонь. Сироп помішувати і чекаємо коли закипить. Хвилин 2-3 потрібно, щоб він добре прокипіла.
6. Знімаємо з вогню і відразу заливаємо наші абрикоси. Накриваємо кришкою і чи харчовою плівкою. і залишаємо на наступну добу.
7. На третій день повторюємо процедуру. Зливаємо сироп, прокіпячіваем і заливаємо абрикоси. Ми залишаємо на добу.
На четверту добу варення ставимо на вогонь. Як закипить і варимо 5 хвилин. Додаємо лимонної кислоти щепоточку або видавити трошки лимонного соку.
Після чого включаємо газ і відразу розливаємо в простерилізовані банки.
8. Вийшло смачне солодке абрикосове варення на зиму.
Королівський рецепт варення з абрикосів з горіхами
Будемо готувати варення по-королівськи. Спосіб незвичайний. Суть його полягає в тому, що кісточки видаляються і замість них який-небудь горіх. У нашому випадку волоський. При цьому ягідки залишаються цілими. А якщо немає горіха, то можна приготувати і з кісточками.
Складові:
- Абрикос - 2 кілограм
- Цукор - 2 кілограм
- Води - 500-600 мілілітрів
- Ядра волоського горіха - 100 - 150 грам
Починаємо приготування:
1. Ягоди треба помити і просушити. Для цього варення абрикоси повинні бути не переспілі, а середньої стиглості. Іншими словами тугенькімі. Тепер треба видалити кісточки. Робимо надріз уздовж ягоди і і акуратно виймаємо кісточку. І відразу кладемо замість неї волоський горіх. І так з кожною ягідкою.
Ви можете використовувати кісточки в якості начинки. Але для потрібно вийняти ядерця і замість горіха додати в абрикос. Але пам'ятайте, що ядерця можуть гірчити. Краще додати горіх!)
І замість грецького можете використовувати будь-який інший.
2. Готуємо сироп. У каструлю виливаємо воду. Доводимо до кипіння і висипаємо цукор. перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився.
Далі викладаємо акуратно ягідки в каструлю.
Можете для смаку і аромату додати листя чорної смородини або вишні.
Варимо буквально 5 хвилин. Вимикаємо вогонь і накриваємо кришкою. Нехай постоїть 5-6 годин. За цей час ягоди наситяться сиропом.
3. Потім знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Як закипить, вимикаємо вогонь. Після чого акуратно знімаємо пінку. І залишаємо на 5-6 годин.
3. На третій раз ми після закипання варимо на повільному вогні 30 хвилин. Прибираємо листочки смородини або вишні, якщо ви їх додавали. Потім розкладаємо по банках.
4. Абрикосове варення по королівському рецептом готове. З двох кілограм абрикосів вийшли 4 півлітрових баночок і одна півлітрова з сиропом. Тепер баночки потрібно перевернути і вкрити до повного охолодження. Бажаю вам успіху в приготуванні!
Як приготувати абрикосове варення без кісточок в мультиварці?
Допомагати в приготуванні будемо нам мультиварка. Пропоную вашій увазі докладний відео рецепт.
Список продуктів:
- Абрикоса без кісточок - 2 кілограми
- Цукор - 1 кілограм
- Сік половинки 1 лимона
- Агар - 2 столової ложки
2 кг абрикосів без кісточок + 1 кг цукру + сік половинки 1 лимона. варимо в режимі варення 2 години. в кінці додати агар 2 ст.л
Короткий опис відео
Абрикоси миємо і сушимо. Природно кісточки видаляємо. Кладемо в чашу мультиварки абрикос, цукор і лимон. Ставимо режим «Варення» і варимо 2 години. В кінці додати агар.
Абрикос це одне з чудесних творінь природи. Мало того, що смачний, але і ще корисний. А яка насолода їсти взимку абрикосове варення. Коли на столі коштувати частинка літа. Сьогодні ми розібрали кілька рецептів варення з абрикосів на зиму. Кілька варіантів: з кісточками, без кісточок і часточками. Навчилися готувати варення з королівськи. Розібрали швидкий рецепт 5 П'ятихвилинка. Вийшло густе, ароматне, солодке і дуже смачне!
джерело
Збережіть статтю в соцмережі:
Як приготувати абрикосове варення без кісточок в мультиварці?Як приготувати абрикосове варення без кісточок в мультиварці?