Тушкована картопля з м'ясом - одне з найулюбленіших домашніх страв на території колишнього СРСР. Що може змусити Вашу другу половинку приходити додому з роботи раніше? Звичайно ж аромати тушкованої картоплі, м'яса і овочів, що доносяться з кухні. Так що за роботу.
Інгредієнти:
- 800 гр.-1 кг. картоплі
- 500 гр. м'яса (свинина, телятина, яловичина)
- 1 цибулина
- 1 велика або 2 середніх моркви
- сіль
- перець чорний (і мелений, і горошок)
- лавровий лист
- перець духмяний горошком
- 1 ст. л. томатної пасти або 3 ст. л. томатного соусу
- сушені трави за бажанням (кріп, майоран, базилік або інші)
- рослинне масло або смалець
приготування:
- М'ясо миємо, нарізаємо невеликими шматочками. Зрізаємо жили і плівки, якщо вони є (хоча б більшу частину).
- Картопля, морква і цибуля чистимо і моєму. Натираємо на крупній тертці моркву, ріжемо дрібно цибулю.
- Картоплю ріжемо невеликими шматочками.
- Картоплю заливаємо холодною водою, так, щоб вода її покривала приблизно на 2 см., І ставимо варитися.
- Коли картопля закипить, солимо його і зменшуємо вогонь. Варимо до готовності. Воду з картоплі зливаємо в окрему каструльку.
- Трошки картоплі відсипатися в миску і товчемо толкушкой. Викладаємо назад в каструлю - це додасть тушкованою картоплі велику густоту.
- М'ясо кидаємо на гарячу сковорідку зі смальцем або олією, злегка солимо і перчимо, обсмажуємо до злегка рум'яного кольору на середньому вогні.
- До м'яса додаємо цибулю з морквою і ще трохи обсмажуємо, щоб цибуля з морквою стали золотистими.
- Додаємо до м'яса і овочів томатний соус або пасту, розмішуємо і викладаємо в каструльку (або в казанок - навіть краще) з картоплею.
- Тепер в каструлю з картоплею, м'ясом і овочами вливаємо частина води, в якій варилася картопля. Вода не повинна покривати картоплю, але все ж її має бути достатньо, щоб блюдо не пригоріло.
- У каструльку додаємо також по кілька горошин чорного і запашного перцю, лавровий лист і сушені трави. Акуратно перемішуємо і ставимо варитися. Коли картопля закипить, тушкуємо її на маленькому вогні хвилин 10-15 і вимикаємо. Обов'язково періодично помішувати, щоб не пригорає. Частина картоплі повинна злегка раскіпеть, але більша частина її повинна зберігати форму.
- Подаємо тушковану картоплю з м'ясом гарячої. До неї також можна подати будь-який овочевий салат, ікру з буряка або хрустку квашену капусту .
Смачного!
Завжди раді бачити Вас на сайті наш Рецепт !
Що може змусити Вашу другу половинку приходити додому з роботи раніше?