- Зміст:
- Класичний рецепт торта наполеон
- продукти:
- Рецепт радянського часу (старий)
- продукти:
- Найсмачніший наполеон із заварним кремом
- продукти:
- Заварний крем для Наполеона:
- Наполеон з готового листкового тіста з заварним кремом
- продукти:
- Автор публікації
Серед всіх солодощів, які готуються господинями до чаювання, почесне перше місце по праву займає торт Наполеон. Незліченна безліч варіацій його приготування не змінює суті: це ласощі заслужено вважається номером один, особливо в домашньому виконанні. Мабуть, у багатьох цей тортик асоціюється зі смаком дитинства - в Радянському Союзі він був популярним, так як складається з простих і доступних інгредієнтів, але при цьому дуже смачний.
Простота в приготуванні і фантастичний за смаковими якостями результат здавна полюбилися всім прихильницям випічки. Старовинний рецепт зарекомендував себе як один з найбільш вдалих десертних рішень святкового столу. Зараз смак дитинства повторити не так-то просто, можливо, виною продукти - вони вже не такі якісні, тому беріть все найкраще. Але пропоную добірку рецептів, за який тортики виходять відмінними. Але моїм особистим хітом все ж залишається мій перевірений домашній наполеон з кремом вершки / варене згущене молоко, хоча він і далекий від класики.
Зміст:
Класичний рецепт торта наполеон
Рецепт радянського часу
Найсмачніший наполеон із заварним кремом
Заварний крем для Наполеона
Наполеон з готового листкового тіста з заварним кремом
Класичний рецепт торта наполеон
Результат класичного рецепту торта наполеон - це смак, знайомий всім з дитинства, що пробуджує теплі спогади про сімейний застілля. Приготування такого десерту - це завжди задоволення не тільки від результату, але і самого процесу.
продукти:
тісто:
- Одне куряче яйце.
- Двісті мл крижаної води.
- Шістсот гр. муки.
- Чотириста гр. маргарину.
- Одна ст. лож. оцту.
- Третина ч. Ложки солі.
крем:
- Півтора пакету молока.
- Вісім жовтків.
- Чотириста гр. цукру.
- Двісті гр. вершкового масла.
- Сто гр. муки.
- Два гр. ваніліну.
- Куряче яйце збиваємо в невеликої ємності виделкою.
- Додаємо дуже холодну воду і ретельно перемішуємо.
- Просіваємо борошно і нарізаємо на ній маргарин, подрібнюючи його до дрібної крихти.
По можливості варто працювати з маргарином якомога швидше, щоб він не розтанув.
- Додаємо в стакан з водою щіпку солі і оцет.
- Попередньо зробивши в тесті поглиблення, починаємо порційно додавати в нього яєчну суміш, намагаючись як таку безліч трохи вимішувати.
- Зліпивши заготовку в однорідний шматок, вкриваємо його харчовою плівкою і відправляємо в холод на півтори-дві години.
- Готуємо жовтки для нашого крему, відокремлюючи їх від білків в глибоку миску або каструлю.
- Розтираємо жовтки і цукор разом, додаємо до них ванілін і ретельно все перемішуємо.
- Потроху викладаємо в суміш просіяне борошно і розбавляємо її невеликою кількістю молока настільки, щоб можна було перемішати все до повної однорідності.
- Час, що залишився молоко наливаємо в сотейник, кип'ятимо і додаємо по частинах до жовтків з борошном і цукром.
- Відправляємо заготовку на середній вогонь і безупинно заважаємо до загустіння маси.
Густоту можна визначити, провівши по лопатці ложкою. Якщо борозенка зберігається, можна знімати з вогню.
- Нарізаємо охолоджене тісто на дванадцять рівних частин.
- Кожен шматок розгортаємо на папері для випічки і формуємо рівне коло тарілкою, відкладаючи куточки на відстані від майбутнього коржа. Робимо дірочки в основі за допомогою вилки.
- Випікаємо коржі в розігрітій до двохсот градусів духовці п'ять-сім хвилин.
- Подрібнюємо запечені краю в блендері, вони стануть посипкою готового виробу.
- Збираємо коржі з кремом, формуючи торт.
- Прикрашаємо запеченої крихтою готовий виріб і залишаємо його на пару годин для просочення.
Рецепт радянського часу (старий)
Домашні радянські рецепти досі користуються величезною популярністю у тих, хто любить смачно поїсти і гарно прикрасити обідній стіл. Торт Наполеон за радянським рецептом - це тануть у роті коржі, ніжний і легкий крем з вершковими нотками і можливість приготувати один з улюблених десертів легко і невимушено.
продукти:
тісто:
- Три з половиною склянки борошна.
- Триста грам маргарину.
- Третину склянки молока.
крем:
- Три яйця.
- Один стакан цукру.
- Три їдальні ложки борошна.
- Один літр молока.
- П'ятдесят гр. вершкового масла.
- Половина упаковки згущеного молока.
- Пакетик ваніліну.
- Порубаний маргарин розтерти в крихту разом з борошном.
- Додаємо півсклянки молока до заготівлі і ретельно перемішуємо.
- Вимішуємо тісто і прибираємо його в холод на півгодини, обернувши харчовою плівкою або прибравши в пакет.
- Літр молока виливаємо в каструлю і відправляємо на вогонь.
- Змішуємо яйця, цукор і борошно в неглибокій мисці.
Для більш однорідної консистенції краще спершу з'єднати яйця і цукор, до яких пізніше всипати борошно.
- До того як молоко закипіло, вливаємо яєчну суміш тонкою цівкою.
- Додаємо ванілін і вершкове масло. Варимо крем до загустіння, не припиняючи помішувати.
- До остигнула маси додаємо згущене молоко і збиваємо все міксером до пишноти.
- Все тісто ділимо на 8 рівних частин і розгортає коржі за розмірами форми для випікання.
- Відправляємо корж в духовку, розігріту до двохсот градусів, на десять-дванадцять хвилин.
- Встановлюємо кільце на піднос і змащуємо все коржі готовим кремом.
- Подрібнюємо в крихту печиво, яке стане посипкою для готового виробу.
- Прикрашаємо верх торта і прибираємо всю конструкцію в холодильник на шість-вісім годин для просочення.
- Знімаємо кільце і оформляємо бічну частину торта кремом і крихтою печива.
Найсмачніший наполеон із заварним кремом
Відмінний рецепт для шанувальників домашніх тортів. Заварний крем в цій варіації виходить досить густим і ароматним, з ніжною шовковистою текстурою. Десерт, приготований цим способом, просто тане на язиці і зникає з страви в одну мить.
продукти:
тісто:
- Один стакан молока.
- Шістсот п'ятдесят грам борошна.
- Чотириста грам маргарину.
- Дрібка солі.
Заварний крем:
- Шістсот мл молока.
- Чотири жовтка.
- Двісті грам цукру.
- Сто п'ятдесят грам вершкового масла.
- Три ст. ложки крохмалю.
- Ванільний цукор - десять гр.
- Змішуємо борошно з маргарином, натертим на крупній тертці, і розтираємо руками інгредієнти, щоб вийшла дрібна крихта.
- Вливаємо порційно холодне молоко, намагаючись не вимішувати тісто занадто сильно.
- Формуємо циліндр з тіста і розрізаємо його на десять-дванадцять рівних шматків.
- Розкачуємо перший корж, прибравши при цьому заготовки для інших в холодильник.
- Докладаємо шаблон і вирізаємо коло з майбутнього коржа.
- Переміщаємо тісто на деко і протикає виделкою для того, щоб корж не роздувається і зберігав плоску форму.
При бажанні можна збирати обрізки для форміровкі додаткових коржів, щоб збільшити висоту готового виробу.
Випікаємо коржі при температурі двісті градусів шість-вісім хвилин, до появи золотистої скоринки.
Заварний крем для Наполеона:
- У сотейник або каструлю з товстим дном виливаємо молоко і відправляємо його на вогонь.
- Змішуємо жовтки, ванільний цукор, крохмаль і цукор до повної однорідності.
Якщо додати трохи гарячого молока, то в подальшому суміш краще розподілиться в кремі.
- Тонкою цівкою вливаємо яєчну заготовку в каструлю, зменшуємо вогонь і постійно помішуючи заварюємо крем до густоти.
- Переливаємо суміш в скляну ємність і продовжуємо помішувати у міру охолодження, щоб крохмаль не утворювалися грудочки.
- М'яке вершкове масло збиваємо до білого кольору і поступово з'єднуємо з остиглим заварним кремом.
- Складаємо випечені обрізки в поліетиленовий пакет і подрібнюємо їх качалкою. Якщо із залишків тіста були сформовані коржі, то посипання можна замінити крихтою печива.
- Збираємо торт, промазуючи коржі заварним кремом в кількості дві-три столові ложки.
- Засипаємо торт крихтою, для рівномірної опади можна розмістити зверху невеликий вантаж. Для більш ретельної просочення залишаємо десерт на три-чотири години при кімнатній температурі і тільки після цього прибираємо в холод.
Наполеон з готового листкового тіста з заварним кремом
Ідеальний варіант для ситуації, коли хочеться порадувати близьких смачним домашнім десертом, а часу вобрез. Торт з покупного листкового тіста не тільки збирається в лічені хвилини, але і не вимагає такої великої кількості часу на просочення, як класичний варіант з коржами. До речі, за смаком його взагалі не відрізнити від торта з домашнього тесту.
продукти:
- Один кг листкового тіста.
- Одна банка згущеного молока.
- Двісті грам вершкового масла.
- Яблучний джем.
- Розморожуємо чотири пластини готового листкового тіста.
- Застеляємо пергаментним папером і випікаємо заготовку при двохсот градусах близько двадцяти хвилин до золотистого кольору.
Якщо планується прямокутна форма торта, можна розкачати тісто до бажаного розміру в одну сторону.
- Збиваємо вершкове масло кімнатної температури разом з банкою згущеного молока до щільного світлого крему.
- Приминає коржі руками і знімаємо верхній хрусткий шар для майбутньої обсипання.
- Ділимо кожен випечений пласт тесту на дві частини для формування восьми коржів.
- Збираємо торт, промазуючи шари готового десерту кремом.
- Кладемо в середній шар яблучний джем (за бажанням можна використовувати будь-який інший).
- Прикрашаємо торт обсипанням і прибираємо в холод для просочення.
Автор публікації
Коментарі: 0 Публікації: 3 Реєстрація: 30-04-2018