Поділитися на Facebook
Поділитися в Pinterest
Поділитися в ОК
Поділитися в ВК
Поділитися в Google Plus
Зустрічаємо Масляну - готуємо сметанний пиріг з ягодами. Так - так, я не обмовилася: на Русі, до революції, було прийнято на Масляну змушувати стіл стравами (недарма ж вона багата і широка). Особлива перевага віддавалася страв круглої форми - схожим на сонечко (а це, як ви розумієте, не тільки млинці). Пиріг з ягодами і сметаною заливкою відмінне блюдо на день масляної стіл - золотистий, схожий на сонечко, прикрашений ягодами (промінчиками), супер смачну. А запах - наступаючої весни і швидкого ароматного літа.
Складові:
- 2 великих яйця (або три дрібних);
- 1 склянка цукру;
- 1 стакан сметани;
- 0,5 склянки рослинного масла;
- 2 склянки борошна;
- 2 чайні ложки розпушувача;
- 1 пакетик ванільного цукру;
- 1 грам солі;
- 400-500 грам ягід (за смаком);
- 1 столова ложка крохмалю.
Сметанний пиріг з замороженими ягодами. покроковий рецепт
Випікати пиріг зі сметанним кремом і ягодами ми будемо в духовці. Тому відразу включаємо її, нехай розігріється. Приготування сметанною заливки не займе багато часу.
- Збиваємо яйця з цукром, сіллю і ванільним цукром.
- Вливаємо в яєчну суміш сметану і рослинне масло.
- Додаємо (просіюючи через сито) борошно і розпушувач, перемішуємо дерев'яною лопаткою. Якщо борошна недостатньо (тісто по консистенції повинне вийти як на шарлотку - погустіше, ніж сметана).
- Круглу форму (я брала діаметром 22 сантиметри) застилає пергаментним папером, змащуємо її і боки форми маргарином.
- Викладаємо половину заливного тесту, розподіляємо. Викладаємо більше половини заморожених ягід (змішаних з крохмалем). Додаємо другу половину сметанною заливки і по її поверхні розподіляємо залишилися ягоди, трохи вдавлюючи їх руками. Ягоди можна брати будь-які: полуницю, малину, смородину (навіть яблука) - зараз зима, тому використовувала заморожені. Влітку - свіжі.
- Випікаємо в попередньо розігрітій до 180-200 градусів духовці. Приблизний час - 40-50 хвилин (все індивідуально, залежить від особливостей вашої духовки). Перевіряємо готовність зубочисткою (вона повинна бути сухою).
- Готовий сметанний пиріг посипаємо зверху цукровою пудрою.
Подаємо супер смачну пиріг з ягодами до чаю: під час сімейної вечері або, коли гості раптово на порозі. Виручить в будь-якій ситуації!
джерело
Поділитися на Facebook
Поділитися в Pinterest
Поділитися в ОК
Поділитися в ВК
Поділитися в Google Plus