Соус з томатної пасти набагато корисніше, ніж куплений в магазині готовий кетчуп з підсилювачами смаку та іншими добавками. Приготувати вдома соус на основі томатної пасти з часником зовсім просто і в процесі приготування головне - це паста хорошої якості, бажано без борошна і крохмалю.
Я завжди купую для соусу томат-пасту, на етикетці якої написано: «зміст сухих речовин 25%». Можете бути впевнені, що з такого продукту вийде кетчуп і соус на зиму з відмінним смаком.
Порада від Чудо-Кухарі. Принадність приготування томатного соусу в тому, що зробити його можна який завгодно: гострий, солодкий, кислий, з різними пряними травами, які вам більше до смаку.
Мені подобається соус з кисло-солодким смаком; іноді для різноманітності кладу в нього ще й прованські трави.
Інгредієнти для приготування соусу з томатної пасти з часником
- томат-паста (або густе пюре) - 200 г;
- цукор-пісок - 4 ст.л .;
- часник сушений подрібнений - 1 ст.л .;
- перець чорний мелений - 0,5 ч.л .;
- лавровий лист - 1 шт .;
- сушена зелень (за бажанням).
Рецепт приготування домашнього соусу з томатної пасти з часником
- Доводимо до кипіння в невеликій каструльці один стакан води.
- Додаємо цукровий пісок, часник, «лаврушку», зелень; перчимо, перемішуємо. Проварюємо при слабкому кипінні 5 хвилин.
- Потім виймаємо лавровий листочок і викидаємо його.
- Викладаємо томат-пасту, ще раз гарненько вимішуємо і варимо під закритою кришкою 5-7 хвилин, на дуже маленькому вогні.
- Знімаємо з плити, охолодити.
- Переливаємо в чисту ємність соус і зберігаємо в холодильнику.
Цей простий і швидкий томатний соус домашнього приготування дуже добре поєднується зі стравами з макаронів, запеченим на вугіллі м'ясом , Його можна використовувати для піци , шаурми , буріто .