рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Соус для риби смачний рецепт соусу до риби з фото

  1. Томатний гострий соус до риби
  2. Соус «Тартар» з маринованими огірками
  3. Вершковий соус з білим вино
  4. Білий соус до риби
  5. Соус тартар на сметанному основі
  6. соус Унаги
  7. Білий соус до риби
  8. Вершковий винний соус до риби
  9. Вершково-сметанний соус
  10. Класичний китайський соус до рибних страв
  11. Білий соус з лимоном
  12. Сметанно-горіховий соус
  13. Томатний соус з помідорів
  14. Томатний соус для гасіння риби
  15. Класичний рецепт тартар соус
  16. Смачний соус тартар в домашніх умовах
  17. Шведський гірчичний соус
  18. Соус гірчичний до риби
  19. Соус білий до риби
  20. Білий соус класичний до риби
  21. Соус до риби

Соус для риби - найважливіший елемент рибних страв

Соус для риби - найважливіший елемент рибних страв. Рецепти приготування соусів для риби можуть бути як прості, так і ресторанні. У першому випадку, це просто якийсь сметанний соус, в другому - соус тартар або бешамель. Додається до риби соус дозволяє приглушити не дуже приємний специфічний смак, який присутній у деяких видів риб, наприклад, тріски, сома, щуки. Або, навпаки, підкреслити благородний смак цінних порід - лососі, осетрових, форелі.

Складові:

  • 750 мл рибного бульйону
  • 50 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • сіль
  • чорний або білий перець

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику на невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло і обсмажуємо, постійно помішуючи, щоб не було грудочок, борошно до золотистого кольору. Читайте ще: смачний рецепт приготування соусу для тефтелей.
  2. Поступово вливаємо рибний бульйон, не перестаючи помішувати.
  3. Як тільки влили бульйон - вимкніть вогонь і помішуйте до отримання однорідної маси.
  4. Знову запалюємо невеликий вогонь, повертаємо сотейник на плиту і доводимо соус до кипіння.
  5. Варимо соус муслін п'ять хвилин, весь час помішуючи.
  6. Солимо і перчимо соус до смаку, переливаємо у вогнетривкий посуд і ставимо на водяну баню.
  7. Білки відділяємо від жовтків, збиваємо їх до отримання піни.
  8. Окремо збиваємо і жовтки.
  9. Акуратно перемішуємо білки з жовтками і змішуємо масу з соусом.
  10. Перемішуємо до отримання однорідної маси і відразу подаємо до страви з риби.

Смачного!

Томатний гострий соус до риби

Томатний гострий соус до риби

Складові:

  • риба свіжа річкова - 400 г;
  • цибуля-ріпка - 1 шт .;
  • перець солодкий - 1 шт .;
  • масло рослинне - 4 ст. л .;
  • борошно і сухарі для панірування - 100 г;
  • соус чилі в'єтнамський гострий - 2 ст. л .;
  • індійська кінг-масала гостра - 1 ч. л .;
  • соєвий соус Кіккоман - 1 ст. л .;
  • соус кетчуп-лечо - 2 ст. л .;
  • цукор - 1 ч. л .;
  • майонез - 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Приступаємо до виготовлення томатного гострого соусу до смаженої риби
  2. Візьмемо трохи свіжої річкової (морської) риби, видалимо луску, нутрощі і промиємо її.
  3. Приберемо голови і хвости і наріжемо рибу на невеликі шматки, розміром не більше сірникової коробки.
  4. Рибу можна побризкати соєвим соусом, так вона ферментує і не розсипається під час обсмажування.
  5. Приготуємо паніровці з суміші борошна і мелених білих сухарів.
  6. Обваляємо шматочки риби в паніровці і почнемо обсмажувати їх з двох сторін на розігрітій олії.
  7. Риба - це не м'ясо, готується вона дуже швидко.
  8. Готові шматочки риби виймаємо з сковорідки і викладаємо на окрему страву.
  9. Починаємо готувати томатний соус гострий для рибних страв, для чого візьмемо один солодкий перець, цибулину, в'єтнамський гострий соус чилі з часником і трохи пекучого і ароматною індійської Масалов.
  10. Наріжемо подрібніше лук і червоний солодкий перець і помістимо їх в сковорідку, де обсмажувалася риба.
  11. Там залишилося досить масла.
  12. Приготуємо соєвий соус Кіккоман, кетчуп лечо, який містить натуральні томати та перці, а також нам буде потрібен майонез.
  13. Зрозуміло, при наявності свіжих стиглих помідорів, не потрібен ніякий кетчуп.
  14. Перець і цибулю обсмажити цілком достатньо.
  15. Додаємо в сковорідку соєвий соус, кетчуп, соус чилі і майонез.
  16. Повертаємо сковороду на вогонь, додаємо половину склянки окропу і чайну ложку цукру.
  17. Готуємо рибний соус на слабкому вогні ще 5 хвилин.
  18. Пробуємо блюдо на сіль і додаємо її в міру потреби.
  19. Можна додати трохи розтертої сушеної зелені.
  20. Знімаємо сковороду з вогню і переливаємо соус в соусник.
  21. Сервіруємо блюдо на плоских тарілках.
  22. Як гарнір застосовуємо відварену картоплю, нарізану кружальцями.
  23. У центрі тарілки розміщуємо соус, картопля і риба розкладаються по периметру.
  24. Прикрашаємо блюдо нарізкою свіжого кропу.
  25. Гострий томатний соус до риби за моїм рецептом готовий.

Смачного!

Соус «Тартар» з маринованими огірками

Соус «Тартар» з маринованими огірками

Складові:

  • Французька гірчиця - 20 мл.,
  • Сметана 20% жірності- 100 гр.,
  • Мариновані огірки - 2 шт.,
  • Майонез - 100 гр.,
  • Кріп - 10 гр.,
  • Часник - 2-3 зубчики,
  • Сіль - щіпка,
  • Чорний мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. У миску перекладіть сметану.
  2. Додайте до неї майонез.
  3. Викладіть французьку гірчицю.
  4. Дрібними кубиками покришите мариновані огірки і додайте до решти інгредієнтів.
  5. Якщо ви хочете отримати більш однорідну структуру готового соусу, то натріть огірки на тертці.
  6. Всипте подрібнений свіжий кріп.
  7. Додайте пропущений через прес часник.
  8. Всипте чорний мелений перець.
  9. Соус перемішайте виделкою або вінчиком.
  10. Соус готовий, охолодіть його в холодильнику і подавайте до улюблених страв.
  11. До речі, в холодильнику в герметичній скляній баночці він може зберігатися не більше 4 днів.

Приємного вам апетиту!

Вершковий соус з білим вино

Вершковий соус з білим вино

Класичний соус до риби, який неможливо зіпсувати.

Складові:

  • 100 г вершкового масла,
  • 1 чайна ложка борошна
  • 100 г білого сухого вина
  • 30 г зелені петрушки
  • сіль
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику на невеликому вогні, як і в попередньому рецепті.
  2. Постійно помішуючи, додаємо борошно і поступово вливаємо вино.
  3. Зменшуємо вогонь до мінімального і випаровуємо вино.
  4. Солимо і перчимо до смаку.
  5. Подаємо до столу, додавши в соус подрібнену зелень петрушки.

Смачного!

Білий соус до риби

Білий соус до риби

Складові:

  • стакан основного соусу майонез,
  • 2 зубчики часнику,
  • півлимона,
  • чайна ложка лимонної цедри,
  • половина пучка зелені кропу

Спосіб приготування:

  1. Приготування соусу майонез.
  2. Часник почистити, розтерти з кропом в ступці.
  3. З лимона вичавити сік.
  4. Завантажити в майонез часникову з кропом кашку, цедру і сік лимона, сіль, перець.
  5. Інгредієнти збити в майонезі, дати вистоятися.
  6. Майонезом з часником і лимоном заправте смажену рибу.

Смачного!

Соус тартар на сметанному основі

Соус тартар на сметанному основі

Складові:

  • 150 м оливкового масла;
  • 2 варені жовтки і 1 сирий;
  • 2 ст.л. сметани;
  • 1 ст.л. гірчиці;
  • 2 маленьких маринованих огірка;
  • кілька оливок або каперси;
  • 1 ст.л. лимонного соку;
  • зелений лук і кріп;
  • сіль і мелений перець.

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте зелень, огірки, каперси (оливки).
  2. Розітріть готові жовтки і покладіть один сирої.
  3. Змішавши, влийте масло, не перестаючи збивати всю масу.
  4. Покладіть туди гірчицю і сметану, а також трохи солі і перцю за смаковими уподобаннями.
  5. Додавайте потім і овочі з покришений зеленню.
  6. Перекладіть в потрібну ємність.
  7. Соус тартар з ніжною сметаною готовий до вживання вдома!

Смачного!

соус Унаги

соус Унаги

Складові:

  • Мирин - ½ ст.
  • Цукор - ¼ ст
  • Соєвий соус 1 ст.

Спосіб приготування:

  1. Беремо невелику каструльку і наливай в неї 1/2 стміріна - солодкого рисового вина
  2. Ставимо на плиту на середній вогонь і доводимо вино до кипіння, щоб випарувався алкоголь.
  3. Коли закипіло, додаємо 1/4 склянки цукру (білого або коричневого).
  4. Після того, як цукор розчиниться, додаємо 1/2 склянки соєвого соусу і знову доводимо все до кипіння.
  5. Зменшуємо вогонь і на маленькому вогні варимо соус хвилин 20.
  6. Прибираємо з плити і залишаємо соус остигати до кімнатної температури, а після цього переливаємо в соусник і можна подавати!
  7. В основному Унаги подається до роллам «Унагі» або роллам «Дракон».
  8. Також соусом поливають копченого або запеченого вугра, можуть заправляти відварений рис і змащувати рисові коржі.
  9. Іноді в соус додають смажені і перемелені кістки вугра або корінь імбиру.
  10. Ще готують додаючи при варінні свіжого вугра, варять 20 хвилин, а потім соус проціджують, остуджують і подають
  11. Для отримання більш густого соусу унагі, в нього додають картопляний крохмаль (з нашим кількістю інгредієнтів приблизно 3-4 грами).
  12. Замість цукру можна класти цукрову пудру або мед.
  13. Соус унаги необхідно зберігати в холодильнику в герметичній упаковці (банку, контейнер).

Смачного!

Білий соус до риби

Білий соус до риби

Складові:

  • майонез - 100 г.
  • часник - 3 зуб.
  • суміш перців - за смаком
  • петрушка свіжа - пучок.

Спосіб приготування:

  1. Звільняємо стіл від зайвих предметів і виставляємо на робочу поверхню продукти, які необхідні для приготування соусу.
  2. Відразу підготуйте чеснокодавку і ложку, щоб перемішувати інгредієнти соусу.
  3. Також не забудьте про чашу, в якій будемо з'єднувати компоненти.
  4. Починаємо з того, що ділимо головку часнику на зубчики.
  5. Кількість зубчиків можна збільшити або зменшити.
  6. Орієнтуйтеся на свою перевагу.
  7. Зубчики очищаємо від лушпиння.
  8. Тепер саме час подрібнити часникові часточки.
  9. Видавлюємо їх в миску (чашку).
  10. Далі переходимо до додавання спецій.
  11. У нашому випадку - це суміш ароматних перців.
  12. На даному етапі також орієнтуйтеся на свій смак.
  13. У чашу до часниковою масою перекладаємо заявлену порцію майонезу (це може бути домашній майонез або магазинний).
  14. Тепер, використовуючи звичайну ложку, ретельно перемішуємо всі введені для часникового соусу інгредієнти.
  15. Якщо ви плануєте подавати соус до м'ясного або рибного блюда, перекладіть його в соусницю і прикрасьте гілочками свіжої зелені.
  16. Також такий часниковий соус з майонезом можна використовувати для салатів і смажених овочів (кабачків, баклажанів і т. Д.).

Смачного!

Вершковий винний соус до риби

Вершковий винний соус до риби

Складові:

  • вершкове масло 40 г
  • цибуля шалот 3 шт
  • часник 1 зубчик
  • біле вино 100 мл
  • вершки 15% 125 мл
  • сік лимона 2 ч л
  • петрушка 1 маленький пучок
  • спеції: сіль за смаком

приготування:

  1. Цибулю і часник чистимо, миємо, дрібно нарізаємо.
  2. Петрушку моєму, зрізаємо товсті стебла, дрібно нарізаємо.
  3. У невеликій сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо цибулю і часник, і готуємо до прозорості цибулі і отримання в'язкої консистенції.
  4. Додаємо вино і лимонний сік, прокип'ятити, і вливаємо вершки.
  5. Ретельно помішуючи доводимо до кипіння, додаємо петрушку і трохи солимо.
  6. Кип'ятимо і готуємо соус, поки він не почне густіти.
  7. Поливаємо приготованим соусом рибу при подачі.

Смачного!

Вершково-сметанний соус

Вершково-сметанний соус

Складові:

  • вершки - ½стакана;
  • сметана - ½ склянки;
  • вода - 100 мл;
  • зелень кропу або петрушки - на свій смак;
  • часник - 1 зубчик (можна без часнику);
  • сіль - на свій смак.

приготування:

  1. Подрібніть зелень.
  2. Пропустіть часник через Часничниці.
  3. У невелику каструлю викладіть вершки і сметану, влийте воду, додайте сіль, часник і зелень.
  4. Все добре перемішайте.
  5. Каструлю поставте на вогонь і закип'ятіть.
  6. Зніміть з вогню.
  7. Соус готовий.
  8. Залишилося тільки викласти в соусницю і подати до столу разом з рибним блюдом.

Смачного!

Класичний китайський соус до рибних страв

Класичний китайський соус до рибних страв

Складові:

  • 70-75 мл оливкової олії;
  • 60-70 мл класичного соєвого соусу;
  • три ст. л. меду (бажано не зацукрованого, а рідкого);
  • неповна чайна ложка крохмалю;
  • маленький шматочок свіжого імбиру (приблизно чайна ложка).

Спосіб приготування:

  1. У каструлі або сотейнику змішайте оливкова олія з соєвим соусом.
  2. Введіть в таку суміш мед.
  3. На тертці (бажано дрібної) натріть шматочок свіжого імбиру, з цієї маси через марлю відіжміть весь сік і його також влийте в каструлю.
  4. Ємність поставте на вогонь.
  5. Коли суміш трохи нагріється, введіть в неї крохмаль, але повільно і дуже обережно, постійно заважаючи склад, щоб уникнути утворення грудок.
  6. Варіть рідина до загустіння, продовжуючи помішувати.
  7. Але кипіти вона ні в якому разі не повинна, так що не допускайте освіти навіть дрібних бульбашок.
  8. Для цього до мінімуму зменшіть вогонь і активно заважайте масу.
  9. А коли вона трохи загусне, зніміть її з плити і дайте охолонути.

Смачного!

Білий соус з лимоном

Білий соус з лимоном

Складові:

  • сметана 15-20% жирності - 100 г (2 повні ст л)
  • соєвий соус - 1.5 ст л
  • зелень (петрушка, кріп, тархун) - 1-2 ст л
  • цедра лимона 1 ч л

Спосіб приготування:

  1. Сметану викладаємо до миску.
  2. Додаємо соєвий соус.
  3. Потрібно натерти цедру з лимона.
  4. Зняти бажано тільки жовту частину кірки лимона, так як біла м'якоть під шкіркою може надати гіркоту соусу.
  5. Хоча це справа смаку.
  6. Лимон цілком можна замінити на апельсин, соус вийде більш яскравий і менш терпкий, так як апельсинова цедра має солодкуватий смак.
  7. Свіжу зелень попередньо промити в холодній воді, обсушити рушником і нарізати.
  8. Якщо у вас є трава тархун, то раджу її додати, ця травичка додасть особливого смаку соусу.
  9. Все ретельно перемішуємо і соус із зеленню до риби готовий.
  10. Я готувала соус до червоній рибі, яка частенько виходить сухуватою, особливо м'ясо горбуші.
  11. Тому такий підлив до риби зробить її більш соковитою і м'якою.

Смачного!

Сметанно-горіховий соус

Сметанно-горіховий соус

Складові:

  • сметана 500гр
  • часник 3-4 зубки
  • горіхи 1 склянка
  • кінза
  • сіль перець

Спосіб приготування:

  1. Сметанудля цього соусу краще взяти жирну, тоді він буде густий.
  2. Якщо у вас під вікном не росте плодоносні дерево волоського горіха, то доведеться йти на ринок або в супермаркет.
  3. Краще купувати горіхи в шкаралупі, так вони довше зберігають свої корисні властивості.
  4. Але тоді їх треба помити, висушити, розколоти і дістати серцевину.
  5. Навряд чи вам захочеться з цим возитися, тому купуйте вже колоті і очищені.
  6. Вони повинні бути светлиміі соковитими на вигляд.
  7. Такі горіхи перед приготуванням треба підсушити на гарячій сковороді або обдати окропом.
  8. У нашому випадку підходить другий варіант - обдати окропом, адже вони все одно будуть у вологому середовищі.
  9. Покладіть горіхи в друшляк і обдайте окропом, розкладіть на рушник - нехай підсохнуть.
  10. Подрібніть горіхи.
  11. Я роблю це ножем, мені подобається, коли в соусі відчуваються шматочки.
  12. Можна подрібнити горіхи в м'ясорубці або блендері, тоді соус буде більш однорідним.
  13. Для подрібнення часнику використовуйте прес.
  14. У мисці змішайте сметану, горіхи і часник.
  15. Додайте сіль, перець за смаком і подрібнену кінзу.
  16. Якщо кінзи немає, можна зробити такий соус і без зелені.
  17. У такому варіанті він теж дуже гарний.
  18. Перемішайте добре все інгредієнти, перекладіть соус в чисту, суху банку, закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.
  19. У холодильнику такий соус зберігається 2-3 дні.

Смачного!

Томатний соус з помідорів

Томатний соус з помідорів

Складові:

  • томати 6 кг.
  • цибуля 0.6 кг.
  • цукор 2 ст.л.
  • лист лавровий 3 шт.
  • сіль кухонна 1,5 ч.л.
  • гвоздика 3 шт.
  • оцет столовий 9% 1 ст.л.
  • перець духмяний 8 шт.

Спосіб приготування:

  1. Як ви можете спостерігати, в наш список інгредієнтів входять лише натуральні продукти.
  2. Частина компонентів доведеться придбати в супермаркетах, а овочі візьмемо з власного городу або дачі.
  3. Напевно, помідори і цибулю вирощує кожна господиня, адже для даних рослин не потрібно занадто багато догляду.
  4. Ті, хто готував томатну пасту в домашніх умовах, знають, що овочі потрібно попередньо протушкувати.
  5. Для соусу дана процедура не потрібна, томати ми пропустимо крізь м'ясорубку.
  6. Якщо на овочах спостерігаються зіпсовані місця, то обов'язково їх прибираємо.
  7. Ріпчасту цибулю також дрібніше за допомогою м'ясорубки.
  8. Розміщуємо томатну пасту в каструлю.
  9. Вибирайте посуд більшого розміру, так як кількість помідорів у нас немаленька.
  10. Додаємо до загальної маси цибулю, гвоздику, запашний перець і лавровий лист.
  11. Рекомендується саме на цьому етапі додавати все прянощі, щоб при гасінні вони віддали всі свої аромати
  12. Робимо невеликий вогонь і варимо томатну масу близько 60-и хвилин, час від часу перемішуємо, щоб та не підгоріла
  13. Цього часу буде достатньо для повного розм'якшення овочів.
  14. Далі будемо пропускати їх через сито
  15. Намагайтеся виконувати це якісно, ​​щоб макухи практично не залишалося.
  16. Особисто у мене вийшло трохи більше півкілограма.
  17. Лавровий лист і перець потрапили також сюди, оскільки в соусі вони вже не будуть потрібні - всі свої запахи вони віддали при гасінні.
  18. Уже маємо рідку масу, яка злегка нагадує соус, але ще далека від цього.
  19. Масу слід випарувати, щоб вона не була схожою на сік.
  20. Він повинен бути більш густуватим.
  21. Каструлю з томатною масою відправляємо на плиту і варимо не менше 2-х годин.
  22. Засипаємо через деякий час цукровий пісок.
  23. Також посоліть блюдо, щоб смак став збалансованим
  24. Чекаємо, коли маса загусне, після додаємо оцет і ретельно перемішуємо.
  25. Краще брати оцет 9%, але він не завжди під рукою.
  26. Замініть його більш слабким аналогом, але додайте більшу кількість.
  27. Після можна зняти пробу і посолити, або поцукрити на свій смак.
  28. Прийшов час розливати гарячий соус по банках.
  29. Їх заздалегідь слід простерилізувати будь-яким зручним способом.
  30. Останнім часом я використовую для цих цілей мікрохвильовку.
  31. Спершу кожну промиваю з содою, після наливаю воду і відправляю в мікрохвильовку на 5 хвилин, потужність ставлю максимальну
  32. Переходимо до процесу закачування банок.
  33. Після перевертаємо кожну дном догори і вкриваємо.
  34. Як тільки соус охолоне, його потрібно помістити в темне прохолодне місце - підвал.
  35. З нашого кількості помідорів вийшло близько 4-х літрів.
  36. Якщо його варити довше, то вийде в районі 3-х літрів.
  37. Обов'язково спробуйте зробити смачний натуральний соус за моїм рецептом.

Смачного!

Томатний соус для гасіння риби

Томатний соус для гасіння риби

Складові:

  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 3 ст. л. рафінованого оливкового масла;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • щіпка універсальної приправи для м'ясних страв;
  • 3 шт. перцю-горошку;
  • 2 шт. лаврових листочків;
  • 3 шт. зубчиків часнику;
  • за смаком сіль.

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо головки ріпчастої цибулі від лушпиння та дрібно рубаємо ножем.
  2. У сковороді прогріємо рафінована оливкова олія.
  3. Викладемо в неї цибулю.
  4. Додамо відразу лаврові листочки і перець-горошок.
  5. Вводимо за смаком приправи і прянощі.
  6. Все перемішуємо і пасеруємо цибулю до повної готовності.
  7. Коли цибуля стане м'яким, додаємо томатну пасту.
  8. Ретельно все перемішати і будемо гасити на мінімальному вогні.
  9. Часникові зубчики очищаємо і рубаємо ножем.
  10. Викладаємо часникові зубчики в соус.
  11. Ще раз перемішуємо.
  12. Через пару хвилин відставляємо соус з плити.
  13. Соус для спагетті з томатної пасти потрібно настояти в закритому посуді 5-10 хвилин, а потім подати до столу з макаронними виробами.

Смачного!

Класичний рецепт тартар соус

Класичний рецепт тартар соус

Складові:

  • сметана 500 г,
  • каперси 80 г,
  • майонез 500 г,
  • 70 мл білого напівсолодкого вина,
  • огірочки мариновані (корнішони) 200 г,
  • 30 г кропу,
  • 4 шт. варених яєчних жовтків.

Спосіб приготування:

  1. Каперси (очищені від насіння), огірки і кріп порізати дрібною соломкою.
  2. Занурити в блендер сметану, майонез, варені яєчні жовтки і збити до однорідної маси, додаючи поступово вино.
  3. У готову масу додати дрібно різані каперси, огірки і кріп, все перемішати гарненько ложкою!
  4. Основа до смачний соус тартар готова!
  5. До речі, в нього можна додавати подрібнену буженину, креветки, різну рибу і тоді він стане ще пікантні на смак.

Смачного!

Смачний соус тартар в домашніх умовах

Смачний соус тартар в домашніх умовах

Складові:

  • 8 шт. курячих яєць,
  • 800 г теши лосося,
  • 2 головки червоної цибулі,
  • 8 листочків базиліка,
  • 2 ст. л. оливкового масла,
  • 50 г петрушки,
  • 2 ч. Л. лимонного соку,
  • 120 г 25-% сметани,
  • 120 г каперсів,
  • перець чорний мелений,
  • сіль.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування страви лосось з соусом тартар знадобиться близько 20 хвилин вашого вільного часу.
  2. Яйця відварюємо протягом рівно 10-ти хвилин після закипання для того, щоб жовток не потемнів занадто сильно.
  3. Очищаємо, відокремлюємо жовтки від білків.
  4. Натираємо на тертці і те, і інше.
  5. Тішу акуратно нарізаємо скибочками завтовшки 4-5 мм, потім смужками такої ж ширини і кубиками.
  6. Посипати рибу дрібно нарізаними червоною цибулею, базиліком, солі і перчимо до смаку.
  7. Додаємо оливкову олію і лимонний сік, добре перемішуємо.
  8. За допомогою кулінарного кільця викладаємо тартар соус на тарілку.
  9. За його периметру викладаємо тертий жовток, потім білок, а зовнішній периметр прикрашаємо петрушкою.
  10. Дрібно нарізаємо чверть головки червоної цибулі, посипаємо їм петрушку.
  11. Завершуємо картину розкиданими по тарілці каперсами і знімаємо кільце.
  12. Зверху викладаємо сметану.
  13. Смачної буде і форель з соусом тартар.

Смачного!

Шведський гірчичний соус

Шведський гірчичний соус

Складові:

  • 1 ст.л коричневого цукру
  • 1 ст.л міцної гірчиці
  • 1 ст.л міцної зерновий гірчиці
  • 2 ст.л рідкого меду
  • 1,5 ст.л винного оцту
  • 2,5 ст.л води
  • 4 ст.л рослинного масла
  • мелений чорний перець
  • ½ невеликого пучка кропу

приготування:

  1. Кріп віміті й обсушіті.
  2. ВИДАЛИТИ грубі стебла и подрібніті.
  3. У місці змішаті всі інгредієнті кроме кропу.
  4. Занурювальним блендером або міксером або в комбайні збити до кремового стану.
  5. Додати кріп і перемішати.
  6. Дати обов'язково настоятися.
  7. Подавати до риби (паровий, солоної, смаженої)

Смачного!

Соус гірчичний до риби

Соус гірчичний до риби

СКЛАДОВІ:

  • Лук шалот - 1 штука
  • Вино сухе біле 150 мл.
  • Бульйон рибний 500 мл.
  • Масло вершкове 25 гр.
  • Лимон 1 штука
  • Гірчиця гостра 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Способ Приготування:

  1. Для гірчичного соусу ми беремо цибулю - шалот.
  2. Він м'якше, духмяний і соковитіше цибулі ріпчастої
  3. Шалот відрізняється дуже своєрідним ароматом, тому страви з цим луком виходять дуже пікантними.
  4. Після термічної обробки він набуває ніжний смак, навіть злегка солодкуватий.
  5. Лук - шалот дуже хороший в стравах, де використовується вино.
  6. Отже, чистимо цибулю, моєму його під холодною водою і потім, подрібнюємо ножем нга обробній дошці.
  7. Беремо каструлю і виливаємо в неї біле сухе вино.
  8. Потім, додаємо до нього дрібно порізану цибулю - шалот, перемішуємо дерев'яною ложкою.
  9. Ставимо на газову плиту і варимо цибулю на середньому вогні, до тих пір, поки половина вина не випарується.
  10. Далі, вливаємо в каструлю рибний бульйон і уварюємо вміст каструлі на середньому вогні до 150 - 200 мл.
  11. Після чого, додаємо вершкове масло і сік, половини вичавленого лимона, все ретельно перемішуємо і варимо змішані інгредієнти ще 10 хвилин.
  12. По закінченню часу, додаємо в каструлю готову гостру гірчицю, перемішуємо соус ложкою і доводимо до кипіння.
  13. Протераем соус через сито.
  14. Знімаємо гірчичний соус з вогню і потераем його через сито, для отримання однорідної консистенції.
  15. Потім, беремо міксер і збиваємо протертий гірчичний соус до утворення піни.
  16. Останнє, що нам необхідно зробити, це приправити наш соус сіллю, чорним меленим перцем і соком, половинки вичавленого лимона.
  17. Все ретельно перемішуємо.
  18. Соус гірчичний до риби готовий!

Смачного!

Соус білий до риби

Соус білий до риби

СКЛАДОВІ:

  • 600 гр води
  • чверть цибулини
  • корінець петрушки
  • часточка кореня селери
  • 550 гр рибного бульйону
  • 25 гр (1 столова ложка з горою) муки
  • 25 гр вершкового масла або маргарину
  • чверть цибулини
  • корінець петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • сіль за смаком
  • лимонний сік або лимонна кислота за смаком

Способ Приготування:

  1. Варимо бульйон, добре промите м почищені рибне сировину, певне вами для бульйону, заливаємо холодною водою, швидко доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь.
  2. Знімаємо піну, додаємо для аромату сирі очищені цибулю і біле коріння, можна і стебла петрушки, прикриваємо каструлю кришкою і варимо при тихому кипінні 50-60 хвилин.
  3. Готовий бульйон проціджуємо, щоб в соус не потрапили кісточки.
  4. Виварені овочі викидаємо.
  5. Як варіант - використовуємо будь-який наявний рибний бульйон від варіння або припускання риби з приємним ароматом.
  6. Приступаємо до приготування власне соусу.
  7. На сковороді або на дні каструлі розігріваємо вершкове масло або маргарин.
  8. Розсипаємо по ньому просіяне борошно.
  9. На середньому вогні, з активним помішуванням пасеруємо борошно з маслом до придбання нею світло-кремового відтінку і приємного аромату.
  10. Це займе 3-5 хвилин.
  11. Даємо борошні трохи охолонути і, поступово додаючи гарячий бульйон, розтираємо її в «кашку», по можливості без грудочок.
  12. З'єднуємо борошняну кашку з бульйоном і варимо з помішуванням до досягнення характерною соусної консистенції.
  13. Відразу ж кладемо в соус очищені і довільно нарізані цибулю і біле коріння.
  14. Варимо хвилин 30, до їх повного розм'якшення.
  15. За 7-10 хвилин до кінця варіння солимо за смаком, кладемо лаврушку і перець-горошок, можна і мелений, але його в соусі буде видно
  16. Потім протираємо соус через сито з металевою сіточкою.
  17. У ситі залишаться тільки спеції і не розвариться частини овочів.
  18. Після протирання соус слід ще раз довести до кипіння.
  19. Він хороший за смаком, з приємною гладкою консистенцією, ну а «білий» він відносно, швидше за бежевий - бульйон і борошняна пассеровкаімеют таки свій відтінок
  20. При бажанні додаємо в соус трохи лимонного соку або зовсім трохи лимонної кислоти, а також, щоб не допустити підсихання поверхні соусу, розводимо по ній невеликий шматочок вершкового масла.
  21. Основний білий соус на рибному бульйоні хороший і сам по собі, але частіше він служить тільки «базою» для приготування великого ряду похідних гарячих білих і томатних соусів до риби.
  22. Похідні готуються елементарно, шляхом додавання в основний соус тих чи інших інгредієнтів, які коригують смакову і ароматичну гаму соусу, щоб підкреслити достоїнства блюда, до якого він призначений.

Смачного!

Білий соус класичний до риби

Білий соус класичний до риби

СКЛАДОВІ:

  • Борошно пшеничне - 40-50 гр. (2 ст. Ложки з маленькою гіркою);
  • Масло вершкове (розм'якшене) - 50 гр. (2 ст. Ложки);
  • Молоко - 500 мл. (2 гранованих склянки, наповнених доверху);
  • Сіль за смаком;
  • Перець білий (мелений) - за смаком;
  • Мускатний горіх (мелений) - щіпка (за бажанням)
  • Паприка (мелений солодкий перець) - щіпка (за бажанням).

Способ Приготування:

  1. Почнемо приготування соусу з розтоплення вершкового масла.
  2. Для цього нам знадобиться посуд з однією ручкою (типу ковша), з товстим дном і бажано з антипригарним покриттям.
  3. Розтоплюємо масло на дуже маленькому вогні.
  4. Масло має танути, але не в якому разі смажитися не повинно!
  5. Не в якому разі не використовуйте посуд з алюмінію і з тонким дном.
  6. У першому випадку соус прийме сіруватий колір, а в другому - пригорить.
  7. Масло для соусу повинно бути розм'якшене, але якщо немає часу на розмороження, то натерте на тертці.
  8. Це необхідно для того, щоб на плиті воно розтоплюється рівномірно.
  9. Якщо кинути вершкове масло розтоплювати замороженим шматком, то частина розтопиться і почне пригорати, а частина ще на розтане.
  10. А так як ми готуємо білий соус, то зміна кольору нам ні до чого!
  11. Масло розтопити і тепер будемо додавати пшеничне борошно.
  12. Борошно заздалегідь потрібно просіяти.
  13. Всипаємо борошно в розтоплене масло і ретельно розтираємо і перемішуємо дерев'яною лопаткою.
  14. Тримаємо посуд з борошном на плиті на помірному вогні, до тих пір, поки вона не почне закипати, підніматися «шапочкою» і піниться.
  15. Весь цей час від плити не відходимо, а постійно заважаємо і розтираємо борошно.
  16. Якщо з'являться невеликі грудочки, то хвилюватися нема про що, на даному етапі це не повинно вас бентежити.
  17. Перемішуйте борошно постійно, вогонь не додавайте, стежте за кольором муки - вона повинна придбати ніжно кремовий колір.
  18. Не в жодному разі не підгоріти!
  19. Як тільки наша мука підготувалася для подальших дій, знімаємо посуд з вогню і дуже маленькими порціями, тонкою цівкою вливаємо холодне молоко.
  20. Одночасно з вливанням молока, збиваємо вінчиком і перемішуємо соус.
  21. Вливши приблизно третю частину від всього обсягу молока, відставте молоко в сторону і займіться ретельно перемішування і збивання соусу, як тільки соус стане однорідної консистенції, влийте решту молока, додайте в соус сіль і спеції, поверніть посуд на плиту.
  22. Заважати не припиняємо.
  23. При помірному вогні, постійно помішуючи соус, доведіть його до кипіння, продовжуйте перемішувати.
  24. Виконуйте всі ці дії 5-7 хвилин, з моменту закипання.
  25. Для того, щоб не утворювалися грудочки, в соус додають саме холодне молоко.
  26. Якщо додати гаряче, то через високі температур борошна і молока, відбудеться зварювання, що і спричинить за собою утворення грудочок.
  27. Молоко можна додавати і тепле, але не кип'ячене, хоча в багатьох рецептах прописують додавати саме гаряче молоко.
  28. В цьому випадку соус доведеться протерти через сито або розбити грудочки, збивши міксером або в блендері.
  29. Час приготування соусу не в якому разі не повинно перевищувати 10 хвилин.
  30. Ми варимо соус, а не клейстер, тому необхідно точно дотримати час приготування.
  31. Тому після закипання соусу засікайте час і кожну хвилину пробуйте на смак.
  32. Після п'ятої хвилини ви помітите, як змінюються смакові якості соусу, набуваючи приємний молочний відтінок.
  33. Після закінчення 5-7 хвилин приготування, знімайте соус з вогню і перелийте його в сухий соусник.
  34. Якщо ваш соус вийшов дуже густим, то влийте достатню кількість молока, гарненько розмішайте і прогрійте на плиті.
  35. Якщо вийшов занадто рідким, то розітріть масло з борошном (1: 1), додайте в соус і проваріть після закипання 2 хвилини.
  36. Інший спосіб згущене соусу полягає в продовженні його варіння до 40-60 хвилин.
  37. За цей час присмак клейстеру зникне.
  38. Зберігати соус можна в холодильнику протягом 2-3-х днів.

Смачного!

Соус до риби

Соус до риби

СКЛАДОВІ:

  • вишня - 2 склянки;
  • оцет 9% - 500 мілілітрів;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • кориця мелена - 0,5 чайної ложки;
  • корочка одного лимона.

Способ Приготування:

  1. Вишню добре вимити, видалити кісточку.
  2. Розім'яти її ложкою, роблячи з вишні своєрідне пюре.
  3. Додати до вишні оцет, цукор, корочку з одного лимона і корицю.
  4. На маленькому вогні довести суміш до кипіння.
  5. Варимо хвилин 10 -12. Читайте ще: смачний рецепт приготування соусу до макаронів.
  6. Потім суміш потрібно охолодити, вилити в підготовлену стерилізовану баночку або пляшку, закрити кришкою і поставити в холодильник на 2 дні.
  7. Через 2 дні вийшов оцет процідити через марлю, складену в два шари, перелити в підготовлений посуд.
  8. Соус відмінно підійде до рибних страв.
  9. Зберігати соус в холодильнику.


Приємного вам апетиту!

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com