рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Соковита домашня буженина

  1. Соковита домашня буженина. покроковий рецепт

Спокусливо апетитна, ароматна, ніжна і соковита домашня буженина порадує близьких і здивує гостей. Буквально вчора вперше приготувала буженину зі свинини за цим рецептом: і результат мене приємно здивував. Готується такі ласощі не надто важко, а за смаком буженина нагадує чимось шинку. Хочу поділитися з вами рецептом, як можна приготувати неймовірно смачну і соковиту буженину, в домашніх умовах. Візьміть собі рецептик на замітку - і ви не пошкодуєте.

Давайте подивимося, що нам для цього знадобиться.

  • м'ясо - 800-1000 грам.

Для розсолу:

  • вода - 1 літр;
  • лавровий лист - 2 штуки;
  • щіпка коріандру;
  • горошок чорного перцю - 7-8 штук;
  • сіль - 2-3 чайні ложки.

Для натирання м'яса:

  • спеції для свинини;
  • часник - 5-6 зубчиків.

Соковита домашня буженина. покроковий рецепт

Для приготування розсолу для буженини потрібно закип'ятити один літр води.

  1. У кип'ячену воду додаємо сіль, горошини чорного перцю, коріандр, лавровий лист і все добре перемішуємо (перемішуємо ретельно, щоб вся сіль розчинилася у воді).
  2. Коли сіль повністю розчиниться у воді, то залишаємо розсіл при кімнатній температурі до повного охолодження.
  3. Для приготування буженини беремо шийну частину свинини вагою близько одного кілограма.

Порада: також можна використовувати свинячий окіст. Тільки бажано щоб м'ясо для буженини було свіже, а не заморожене. Під час розморожування м'ясо втрачає свою соковитість і смакові якості.

  1. Беремо глибоку ємність (в моєму випадку - це скляна миска), перекладаємо в неї свиняче м'ясо і заливаємо остиглим розсолом.
  2. Ємність з м'ясом в розсолі накриваємо харчовою плівкою.
  3. Відправляємо свинину маринуватися в холодильник мінімум на 3-4 години (але дуже добре залишити м'ясо маринуватися на ночь.Тогда воно добре просочиться розсолом і буде соковитіше і ніжніше).
  4. Через цей час дістаємо м'ясо з маринаду і обсушуємо його паперовими серветками (цей момент упускати не варто: бо дуже важливо для буженини прибрати з м'яса зайву вологу).
  5. Часник очищаємо, миємо й нарізаємо пластинками (якщо ви любитель дуже гострої їжі, то візьміть трохи більше часнику).
  6. Спокусливо апетитний, замаринований шматок м'яса будемо начиняти часником. Для цього по всій поверхні м'яса робимо за допомогою гострого ножа надрізи і вставляємо туди часник.
  7. У невеликій ємності з'єднуємо трохи солі, чорного меленого перцю і добре перемішуємо.
  8. Уже замариновану, з часничком, шийну частину свинини трохи натираємо сіллю з перцем.
  9. І останній етап - натираємо м'ясо спеціями (спеції для натирання свинини можна використовувати ті, які у вас є, або ті, що ви найбільше віддаєте перевагу. Готові спеції для свинини можна купити в будь-якому супермаркеті). Натираємо спеціями за смаком.
  10. Буженину поміщаємо в пакет для запікання (перед тим як відправити м'ясо в духовку проткніть пакет в декількох місцях) і запікаємо в розігрітій до 180 градусів газовій духовці приблизно 1 годину 15 хвилин, а потім розрізаємо пакет і запікаємо м'ясо ще хвилин 15 без пакета, щоб воно підрум'янилося.

Порада: також можна запікати буженину не в пакеті, а в фользі. Але як на мене, то буженина, приготована в пакеті, виходить набагато смачніше і соковитіше. А ось час запікання залежить від вашої духовки. Готовність буженини можна перевірити, проткнув зубочисткою: якщо виділяється прозорий сік, значить, м'ясо готове.

  1. Гарячу буженину перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Остигнула буженину поміщаємо в холодильник до повного охолодження.

Найкраще подавати домашню буженину з свинячого м'яса до столу в холодному вигляді. Аромат м'яса настільки приголомшливий, що прям слинки течуть. Соковита буженина приготована в духовці припаде до душі всім: від малого, до великого !!! Бутерброд з домашньої бужениною і свіжою зеленню - божественно смачно. Спробуйте приготувати - і ви переконаєтеся в цьому самі.

«Люблю готувати» бажає вам приємно апетиту !!! Заходьте частіше, у нас є ще багато дуже класних рецептів неймовірно смачних страв.

Спокусливо апетитна, ароматна, ніжна і соковита домашня буженина порадує близьких і здивує гостей

Завантаження ...

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com