- Скільки смажити кольорову капусту на сковороді?
- Як смачно посмажити кольорову капусту в клярі на сковороді?
Смачна і хрустка смажена цвітна капуста в клярі - просте і швидке в приготуванні блюдо, яке може зробити кожен у себе вдома, тому в даній статті докладніше розглянемо, скільки по часу і як смажити свіжу і заморожену кольорову капусту на сковороді.
Скільки смажити кольорову капусту на сковороді?
Час приготування свіжої та замороженої капусти особливо не відрізняється, так як перед смаженням її необхідно відварювати в киплячій воді, щоб після смаження вона була більш соковитою і смачною. Розглянемо докладніше, скільки смажать кольорову капусту по часу:
- Скільки за часом смажити кольорову капусту? Цвітну капусту необхідно смажити по 7-10 хвилин з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
- Скільки потрібно варити кольорову капусту перед смаженням? Перед тим, як посмажити свіжу і заморожену кольорову капусту необхідно варити 5-7 хвилин після закипання води в каструлі (капусту опускають в уже підсолену киплячу воду).
Дізнавшись, скільки хвилин смажити кольорову капусту, розглянемо далі сам процес її приготування, щоб знати, як смачно посмажити кольорову капусту на сковороді в домашніх умовах.
Як смачно посмажити кольорову капусту в клярі на сковороді?
Найбільш популярним рецептом, як смачно приготувати кольорову капусту на сковороді, є її жарка в клярі, тому розглянемо поетапно, як посмажити кольорову капусту в клярі з яйця і муки:
- Ретельно промиваємо обрану кольорову капусту в холодній воді і розрізаємо на суцвіття.
- Наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль (половина чайної ложки на 1 літр води) і доводимо до кипіння, після чого кладемо підготовлені суцвіття цвітної капусти і варимо їх 5-7 хвилин.
- Відварені суцвіття перекладаємо в друшляк і чекаємо, поки вони охолонуть і з них стече вода.
- Готуємо кляр для цвітної капусти: в глибоку тарілку вбиваємо 2-3 яйця (на 0,5 кг цвітної капусти), додаємо трохи меленого чорного перцю, сіль за смаком і 2 столових ложки борошна, після чого ретельно збиваємо вінчиком або виделкою.
- Наливаємо в глибоку сковороду олію і нагріваємо його на плиті, після чого кожне суцвіття цвітної капусти ретельно обмакиваем в клярі і викладаємо на розігріту сковороду.
- Обсмажуємо кольорову капусту з кожного боку до золотистої скоринки і викладаємо на тарілку. Смачна смажена цвітна капуста в клярі - готова!
На замітку: в кляр не варто додавати багато борошна, тому що чим більше рідким він буде, тим більше хрустка скоринка утворюється на цвітній капусті після смаження.
Читаємо також статті по темі: як варити кольорову капусту і яка користь і шкода цвітної капусти для організму людини ?
На закінчення до статті можна відзначити, що знаючи, як посмажити кольорову капусту на сковороді в клярі, Ви зможете швидко приготувати смачну і корисну страву до святковому столу або просто до вечері для своїх близьких. Свої відгуки і корисні поради, як і скільки смажити кольорову капусту на сковороді, залишаємо в коментарях до статті і ділимося їй в соціальних мережах, якщо вона була корисною для Вас.
Скільки смажити кольорову капусту на сковороді?Як смачно посмажити кольорову капусту в клярі на сковороді?
Скільки смажити кольорову капусту на сковороді?
Скільки потрібно варити кольорову капусту перед смаженням?
Як смачно посмажити кольорову капусту в клярі на сковороді?