- Маринад для запікання шашлику в духовці (в рукаві) - рецепт з покроковими фото
- Складові:
- Шашличний маринад з ківі
- Складові:
- Маринад на кефірі
- Складові:
- Як замаринувати шашлик на оцті
- Складові:
- Маринад з додаванням лимона
- Складові:
- Мариноване м'ясо у вині і мінералці
- Складові:
- Шашличний маринад на майонезі
- Складові:
- Шашлик з яловичини з гірчицею
- Автор публікації
- admin
Як же апетитно виглядає підсмажене на вугіллі і виливає пропахнуло Костровим димом, м'ясо - ось, заради чого люди люблять виїжджати з міста, на природу. Але як же буває прикро, якщо замість того, що очікуєш насправді, виходить все навпаки - пригорілі, та ще й гумова жуйка, вид якої з легкістю зіпсує не тільки апетит, але і гарний настрій.
Щоб на виході шашличок з яловичини вийшов соковитим і м'яким, необхідно правильно вибрати не тільки м'ясо, але і потрібно знати, як правильно замаринувати його. Вирізка для цієї страви повинна бути без будь-яких прожилок, але обов'язково з невеликими включеннями жиру, що так само добре підходить для приготування гуляшу з підливою . Якщо ж взяти тільки чисте філе, то шашлик вийде сухуватим. Виходить, щоб страва вийшла смачною і соковитим, воно повинно обов'язково на собі містити жирок. Все таки якщо ви не змогли з якихось причин знайти підходящу м'якоть, то тоді можна засмажити яловичину зі свинячим салом, де черговість буде така - 1 шматочок сала через кожні 2 скибочки м'яса.
У цьому рецепті я вам розповім як правильно приготувати шашлик з яловичини з найсмачнішим маринадом, та й так, щоб м'ясо вийшло м'яким і до того ж соковитим. Найголовніше дотримуйтеся всіма правилами описаних нижче і тоді у вас точно все вийде. А ця ссилочку для тих хто пропустив рецепти шашлику зі свинини з найсмачнішим маринадом.
Маринад для запікання шашлику в духовці (в рукаві) - рецепт з покроковими фото
Складові:
- М'ясо яловичини - 1 кг
- помідори - 2 -3 шт
- цибуля ріпчаста - 5 шт
- сушений базилік - 1/3 чайна ложка
- сіль і мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Дві цибулини і помідори нарізаємо великими шматками. Після чого за допомогою блендера перетворюємо в пюре.
Промите і разделанное на середні шматки м'ясо перекладаємо в каструлю і зверху заливаємо овочевою сумішшю. Всипаємо сіль і мелений духмяний перець за смаком.
Що залишився лук шаткуємо півкільцями, додаємо до м'яса і ретельно перемішуємо руками.
Після чого накриваємо тарілочкою так, щоб вона пройшла всередину каструлі. Це необхідно для створення гніту. Накриваємо кришкою і поміщаємо в холодильник. В даному випадку у мене вечір, значить я прибираю шашличок до ранку. Звичайно якщо у вас м'ясо свіже, то йому буде досить і двох годин для того, щоб воно замаринувалося.
Шашличний маринад з ківі
Складові:
- М'ясо - 1 кг
- ківі - 1 шт
- цибуля ріпчаста - 3 шт
- масло рослинне - 2 столові ложки
- сіль і перець - за смаком.
Спосіб приготування:
З ківі знімаємо шкірку за допомогою ножа, натираємо його м'якоть на дрібній тертці, можна розмолоти в блендері.
У ківі міститься особливий фермент, який дуже добре розм'якшує м'ясо
У нарізані і промиті великі шматочки м'яса кладемо нашатковану кільцями цибулю, солимо і перчимо до ваших вподобань. Вливаємо трохи рослинного масла, щоб воно обвалаківают м'ясо і залишало його соковитим всередині. І викладаємо кашку з ківі, після чого ретельно перемішуємо.
І залишаємо маринуватися приблизно на 1,5-2 години. Після чого сміливо можна використовувати за призначенням.
Маринад на кефірі
Складові:
- Яловичина - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 4 шт
- кефір - 300 мл
- лимон - 1/2 шт
- кінза - 1 пучок
- паприка - за смаком
- мелену зіру - 1/3 ч. л
- рослинне масло - 2 столові ложки
- сіль і мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Моєму м'ясо і нарізаємо його на рівні квадратики.
Лук шаткуємо півкільцями, розминаємо руками і кладемо в миску з м'ясом, туди ж видавлюємо сік лимона і кладемо кінзу. Хорошенечко перемішуємо так, щоб виділився сік і солимо.
Додаємо чорний мелений перець, мелену зіру, паприку, вливаємо олію, заливаємо кефір і перемішуємо, розминаючи при цьому м'ясо.
Загортаємо миску харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години.
Як замаринувати шашлик на оцті
Складові:
- М'ясо - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 4 головки
- оцет 9% - 2 ст. л
- сіль і мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Для правильного маринування яловичини в оцті, нам необхідно нарізати промите м'ясо на квадратні шматочки, грамів по 50-60. Солимо і перчимо на ваш смак. Шаткуємо цибулю півкільцями, трохи приминає руками і викладаємо його в каструлю шарами з м'ясом. І змочує кожен шар невеликою кількістю оцту.
Якщо залишаємо маринуватися майбутній шашлик з вечора до ранку, то тоді необхідно прибрати його в холодильник, а якщо потрібно приготувати швидко години за 2-3, тоді залишаємо його маринуватися при кімнатній температурі.
Найголовніше намагайтеся не перетримувати яловичину в оцтовому маринаді, інакше воно стане твердим і в оконцове втратить свій смак.
Маринад з додаванням лимона
Складові:
- М'ясо - 1,5 кг
- цибуля ріпчаста - 1,5 кг
- лимон - 700 гр
- сіль і перець - за смаком.
Спосіб приготування:
Промите м'ясо нарізають великими шматочками і перекладаємо в підходящу каструлю.
Цибулю чистимо і шаткуємо кільцями додаємо до м'яса.
Далі за допомогою вилочки вичавлюємо розрізаний на дві половинки лимон, після чого проціджують його через сито і вливаємо в яловичину з цибулею. Потім солимо і перчимо до смаку.
Хорошенечко перемішуємо і розминаємо все руками, після чого Придавлюємо, наприклад тарілочкою і залишаємо маринуватися близько 1 години.
Мариноване м'ясо у вині і мінералці
Складові:
- Яловичина - 1 кг
- цибуля ріпчаста - 4 головки
- лавровий лист - 2 шт
- лимон -1/2 шт
- вино червоне - 300 мл
- мінеральна вода - 300-500 мл
- перець чорний горошком - 10-15 шт
- сіль і чорний мелений перець - за смаком.
Спосіб приготування:
М'ясо промиваємо, нарізаємо квадратними шматочками і перекладаємо в миску. Туди ж додаємо лавровий лист, перець горошком, мелений чорний перець, сіль, видавлюємо сік лимона, вливаємо вино і обов'язково мінеральну воду, сильно газовану, щоб м'ясо стало м'яким, ну і звичайно ж кільцями цибулю.
Не потрібно додавати багато лимонного соку, так як м'ясо може стати кислим.
Ретельно перемішуємо руками і залишаємо годин на 5.
Якщо ви хочете прибрати мариноване м'ясо в холодильник, то перед самою готуванням вам необхідно дістати його години за 1,5, щоб воно постояло в теплому приміщенні.
Шашличний маринад на майонезі
Складові:
- Яловичина - 1 кг
- Майонез - 400 мл
- лимон - 1 шт
- часник - 5 зубчиків
- сіль і перець - за смаком.
Спосіб приготування:
У цьому рецепті нам потрібно в першу чергу добряче промити під проточною водою лимон, після чого витираємо його на сухо і натираємо на дрібній тертці, на час прибираємо в сторону.
Яловичину миємо, нарізаємо середніми шматочками, зрізаємо жили, плівку і перекладаємо в миску або в каструлю.
У чистій мисці робимо маринад і для цього нам потрібно вилити майонез, вичавлюємо в неї лимон, кладемо натерту цедру, видавлюємо туди ж часник і за смаком перчимо. Ретельно все перемішуємо до отримання однорідної маси.
М'ясо просаливаемой кому як більше подобається, заливаємо маринадом і гарненько замішуємо. Закриваємо плотненько кришкою і прибираємо в холодильник на 8-10 годин.
За цей час наш шашличок стане досить м'яким і ніжним.
Шашлик з яловичини з гірчицею
Поради: як краще замаринувати яловичину
- Для шашлику найкраще вибирати вирізку з жирком, внутрішню частину задньої ноги або огузок.
- Не потрібно купувати м'ясо заморожене, як правило з нього дане блюдо виходить сухуватим. Потрібно вибирати охлажденка.
- Так само не рекомендується брати готовий продукт в супермаркеті, тому що складно передбачити, що все таки вийде з нього на виході.
- Нарізати яловичину найкраще середніми шматочками, так як великі можуть не пропектися зсередини, а надто маленькі вийдуть сухими.
- Маринаду повинно бути стільки, щоб він повністю покривав м'ясо.
- Ну і звичайно ж шашличок вийде м'яким якщо відбити перед приготуванням яловичину.
- Ні в якому разі не допускаємо під час смаження горіння і обвуглювання страви інакше все піде на смарку.
Готуйте на здоров'я і приємного вам апетиту !!!
Автор публікації
не в мережі 9 годин
admin
Коментарі: 120 Публікації: 304 Реєстрація: 04-09-2015