- САЛАТ «Дамський каприз»
- САЛАТ «АПЕЛЬСИНКА»
- Салат з сиром І ковбасою
- Салат з шинкою і редискою
- Картопляний салат з тунцем
- САЛАТ З КАЛЬМАРАМИ «НАЙБІЛЬШИЙ СМАЧНИЙ»
У всі часи салати вважалися справжньою окрасою святкового столу. З появою інтернету і різних відеоуроків з оформлення салатів, будь-яка господиня може здивувати своїх гостей красивою подачею навіть самого простого у виконанні салату.
Так як на святковий стіл доводиться готувати багато інших страв хочеться вибрати кілька нехитрих, але ошатних салатиків для дня народження. Ось деякі з них.
САЛАТ «Дамський каприз»
- куряча грудка;
- відварені яйця;
- свіжий огірок;
- чорнослив, волоські горіхи, зелень;
- майонез для заправки.
приготування:
- Поєднання курки і чорносливу завжди дає незвичайний, але приємний смак.
- Відварну грудку і попередньо замочений у холодній воді і очищений від кісточки чорнослив необхідно порізати соломкою.
- Відварені яйця слід натерти на тертці.
- Огірок не потрібно очищати від шкірки, вона додасть салату не тільки смак, але і колір. Його також потрібно нарізати тоненькою соломкою.
- Все змішати з майонезом, додавши зелень і дрібно нарубані горішки.
У другому варіанті виконання цього салату пропонується укласти інгредієнти шарами, перемазуючи кожен майонезом і посипаючи зеленню і горіхами.
САЛАТ «АПЕЛЬСИНКА»
- відварене куряче філе;
- твердий сир;
- банка маринованих шампіньйонів;
- відварені яйця;
- цибуля, морква, часник;
- сметана або майонез для заправки.
Приготування цього салату дуже просте, а завдяки прикрасі натертої відвареної морквою він вигладить святково і апетитно.
Для початку необхідно підготувати плоске однотонне блюдо, на якому буде лежати «апельсинова долька». Цибулю і моркву слід пасерувати на рослинній олії до золотистого стану. Гриби і білки яйця нарізаються дрібними кубиками. Це один з різновидів листкового салату, тому першим шаром в формі апельсинової дольки викладається дрібно нарізане куряче філе. Наступним шаром кладуться пасеровані овочі. Кожен шар необхідно змащувати сметаною або майонезом. Третім шаром викладаються натертий сир і яєчні жовтки. Далі, викладаються гриби і яєчні білки. Завершальним етапом стане відварна морква, яка треться на дрібній тертці і викладається, утворюючи малюнок апельсинової дольки.
Салат з сиром І ковбасою
- копчена ковбаса;
- твердий сир;
- відварені яйця;
- свіжий огірок;
- консервована кукурудза;
- цибуля;
- майонез для заправки.
Іноді буває так, що гості приходять зовсім несподівано, а в холодильнику тільки бутербродний набір. Щоб не вважатися банальної, є відмінна ідея заміни стандартних бутербродів з ковбасою і сиром. Необхідно нарізати соломкою ковбасу і свіжі огірки. Ріпчасту цибулю нарізати так дрібно, наскільки це можливо. Твердий сир і яйця нарізати кубиком. Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом. У приготуванні такого салату немає нічого складного, а несподівані гості оцінять його по достоїнству.
Салат з шинкою і редискою
- редиска;
- свіжий огірок;
- варена шинка;
- банка маринованих грибів;
- грецькі горіхи;
- зелень для прикраси;
- нежирний майонез для заправки.
Всі салати з редискою дуже соковиті і нагадують нам теплі весняно-літні дні. Редиска повинна бути сезонна, тоді салат вийде гарний, соковитий і хрусткий. Він стане прекрасним доповненням до важких м'ясних салатів на святковому столі. Для приготування цього весняного салату необхідно нарізати редис тонкими кружечками. Свіжий огірок потрібно очистити від шкірки і нарізати тонкими півколами. Варену шинку і яйця слід нарізати дрібними кубиками. Мариновані гриби незалежно від їх виду нарізати крупно, щоб вони відчувалися в салаті. Горіхи і зелень порубати і всипати до решти інгредієнтів. Заправити салат майонезом і перемішати.
Картопляний салат з тунцем
- варена картопля;
- консервований тунець;
- листя салату;
- мариновані огірки, сік лимона і сметана для соусу.
Щоб урізноманітнити святковий стіл з великою кількістю овочевих і м'ясних салатів можна приготувати простий у виконанні рибний салат. Він стане прекрасною альтернативою приївся вже салату «Мімоза». Для приготування картопляного салату з тунцем необхідно розрізати на чотири частини яйця і викласти на блюдо. До яйцям додати порізаний кубиками відварну картоплю. Консервований тунець слід позбавити від рідини і, акуратно порвавши виделкою додати слідом за картоплею. Далі, слід приготувати соус для заправки салату. Для цього в каструльці змішати лимонний сік, сметану, зелень і подрібнені мариновані огірки. На середньому вогні потрібно прогріти суміш і в гарячому вигляді вилити на салат. Для того щоб смак приготованого салату став яскравішим необхідно настояти його кілька хвилин.
САЛАТ З КАЛЬМАРАМИ «НАЙБІЛЬШИЙ СМАЧНИЙ»
- тушки кальмарів;
- відварені яйця;
- плавлений сир;
- зелень і майонез для заправки.
Традиційно салати з кальмарами займають перші рядки святкового меню. Незважаючи на прості продукти в складі, такий салат вважається делікатесним і корисним. Для його приготування потрібно очистити і відварити тушки кальмарів. Технологія цього процесу дуже проста і будь-яка господиня з цим впорається: в підсолений окріп занурити очищену тушку кальмара не більше ніж на хвилину. Відварене філе кальмарів тонко нарізати соломкою. Яйця також порубати соломкою, а плавлений сир розім'яти виделкою або натерти на крупній тертці. Змішати нарізані продукти і заправити дрібно посіченою зеленню, часником і майонезом. Варіацій такого смачного і простого салату маса. До цього рецепту можна додати зелене яблуко, тоді з ніжного салату, він перетвориться в соковитий і хрусткий. Особливо рекомендується такий салат тим, хто завжди стежить за фігурою.
Тут покрокові рецепти святкових салатів .
Святкове меню на день народження завжди можна розбавити смачними і корисними фруктовими салатами. Особливо це підійде для дитячого свята. Організовуючи святковий стіл, потрібно подбати про те, щоб продукти в салатах були сезонні, а їх оформлення було красивим і оригінальним, не дивлячись на всю простоту планованих страв.