- Салат з печінкою тріски, яйцем і рисом
- Салат з печінки тріски з яйцем
- Листковий салат з печінкою тріски
Хто любить печінка тріски рецепти салатів будуть дуже до речі. У цьому випуску представлений не один варіант дуже смачною листкової закуски з покроковими фото від наших авторів.
Мені дуже подобається готувати різноманітні ситні і смачні салати, що не загубляться на святковому столі під час прийому гостей, а також підійдуть як ситної вечері. Сьогодні я хотіла б поділитися з вами рецептом одного з них.
Сервірувати такий салат можна в залежності від призначення. Якщо планується з'їсти його в колі рідних т близьких, то викладайте його в великий салатник. А якщо ви готуєте його для банкету або фуршету - то він буде дуже красиво і апетитно виглядати розкладеним по келихах або склянках.
Салат з печінкою тріски, яйцем і рисом
як приготувати салат з печінкою тріски, яйцем і рисом
- рис - 150 г,
- печінка тріски - 2 банки,
- яйця перепелині - 10 шт.,
- помідори черрі - 10 шт.,
- рукола - 1 пучок,
- майонез - 2 ст.л.,
- сіль за смаком.
Рис для салатів Краще вже приготувати на пару, використовуючи для цього мультиварку. Кілька разів промиваємо крупу, щоб змити непотрібний крохмаль, заливаємо рис холодною водою і залишаємо мінімум на 2 години.
У чашу мультиварки наливаємо 2 літри води, встановлюємо таймер на 40 хвилин, і чекаємо, поки вода закипить. Кошик-пароварку прокладаємо марлею (або нетканим матеріалом), рис змішуємо з сіллю і викладаємо рівним шаром на марлю. Готуємо до закінчення програми, рис охолоджуємо.
А можна рис просто відварити в підсоленій киплячій воді 20-25 хвилин, згідно з інструкцією на упаковці.
Перепелині яйця викладаємо в воду, доводимо до кипіння і варимо 5-6 хвилин. Потім охолоджуємо, очищаємо і подрібнюємо, нарізавши четвертинками. Якщо ви використовуєте курячі яйця, то готуємо їх 10 хвилин і нарізаємо дрібними кубиками. При заміні пам'ятайте, що в одному курячому яйці міститься приблизно 3-4 перепелиних.
Черрі (або замість них можна використовувати звичайні помідори, знадобиться 2-3 штуки) нарізаємо відповідно четвертинками або кубиками, також, як і яйця.
Рукколу подрібнюємо. Замість неї за бажанням можна взяти шпинат або будь-який салат (листовий або качанний).
Печінка тріски виймаємо з банки, злегка обсушуємо, щоб пішов зайвий жир і волога, нарізаємо невеликими кубиками. Для цього рецепта консерви можна взяти у власному соку або в олії, кому які більше подобаються.
Всі підготовлені інгредієнти (рис, черрі, рукколу, яйця і печінка тріски) змішуємо в глибокій мисці.
Для заправки я вибрала майонез. Але можна замість нього взяти готові сирний соус або 1000 островів. Якщо ви не любите використовувати заправки на основі майонезу, додайте в салат масло з-під печінки тріски або будь-яку рослинну.
Після того, як салат заправлений, обов'язково спробуйте його. Може бути потрібно буде досолити.
Автор рецепта і фото Марина Мажаева.
__________________________________________
Рецепт № 2
Салат з печінки тріски з яйцем
Цей листковий салат чимось нагадує класичний рецепт Мімози з рибними консервами, тільки смак його набагато ніжніше. Кожен інгредієнт ми будемо викладати один на один, крім печінки. Перемішаємо печінка тріски з яйцем.
До речі, цей варіант для різноманітності можна зробити з курячою печінкою, покришивши її через крупну тертку, але це вже інша історія.
Для святкового оформлення прикрасимо смачний салат квіткою з чіпсів, а в центрі помістимо ложечку червоної ікри.
Час приготування - 1 година 40 хвилин, кількість порцій - 6.
Складові:
- Яйця -3 штуки;
- Консервована печінка тріски -200 грам;
- Морквина солодка - 100 грам;
- Картопля - 2 штуки;
- Майонез 60% жирності - за смаком;
- Цибуля зелена - 3 стебла;
- Чіпси картопляні - 6 штук;
- Ікра червона (або імітація) - 1 столова ложка.
Етапи приготування:
Для початку нам потрібно відварити деякі інгредієнти, а саме - картоплю, яйця і моркву. Продукти добре промиваємо під водою, складаємо в сотейник і заливаємо водою, додаємо пів чайної ложки солі. Коли вода закипить, вогонь зменшуємо і на годиннику засікаємо потрібний час для варіння курячих яєць круто. Через деякий час виймаємо яйця в миску, заливаємо їх крижаною водою, а потім просто чистимо, коли вони охолонуть.
Минуло ще 15 хвилин, після того як ми дістали яйця і тепер прийшла черга картоплі і моркви, виделкою викладаємо їх на дошку і чекаємо коли охолонуть, а потім чистимо ножем.
Печінка тріски продукт дуже ніжний, її складно і порізати і на тертці потерти. Обов'язково перевірте термін придатності цієї консерви. Злийте з баночки зайве масло.
Картоплю з морквою і яйцями трьом на крупній тертці і розкладаємо по мисках. Відріжте відразу 6 тонких слайсів морквини для прикраси.
Викладаємо картоплю на плоске блюдо. Змащуємо зверху майонезом.
Додаємо до потертим яйцями всю баночку печінки тріски і виделкою перемішуємо, солимо до смаку.
Викладаємо яйця з тріскової печінкою на шар картоплі.
Робимо тонку сітку з майонезу і посипаємо відвареної морквою. Знову легкий шар майонезу.
Дрібно нарізаємо зелену цибулю, рівномірно посипаємо їм салат. З чіпсів, будь-яких, на ваш вибір, робимо по центру салату квітка і в серединку кладемо солону червону ікру. Навколо квітки ще викладаємо тонкі слайси відвареної моркви.
Дуже смачний салат з печінки тріски повинен 30 хвилин настоятися в холодильнику.
Як приготувати салат з консервованої печінкою тріски розповіла Олена Бондаренко, рецепт з фото автора.
-------------------------------------------------- --------------
Рецепт № 3
Цією листкової закусці ніжний смак надають яйця і печінка тріски. Морква ж в салат кладеться свіжої, а не відвареної. Разом з цибулькою вони надають салату соковитість. Рецепт дуже простий, підійде для повсякденного буденного меню. Однак і на святковому столі знайде своїх шанувальників і займе почесне місце.
Листковий салат з печінкою тріски
Складові:
- Печінка тріски - 1 банка,
- Яйця - 3 штуки,
- Цибуля ріпчаста - 1 маленька головка (можна використовувати зелені пір'я),
- Сир - 150 грам,
- Морква - 1 велика,
- майонез,
- Зелень кропу для прикраси.
Процес приготування:
Насамперед ми ставимо варити яйця, беремо три штуки. Спочатку я думала, що два буде досить, але прикрашаючи блюдо зверху, мені не вистачило якраз одного яйця. Так що три - в самий раз.
Морква в цьому салаті ми використовуємо свіжу, чи не відварну. Він виходить соковитим, та й вітамінів ми отримаємо більше. Її ми чистимо, обполіскувати і трьом на середній тертці на плоске блюдо, в якому наш салат буде подаватися. Далі змащуємо майонезом або робимо сіточку з нього, кому як подобається.
Яйця охололи, чистимо і тремо на середній тертці два яйця. Посипаємо на моркву, і теж можна змастити майонезом.
Відкриваємо баночку консервованої печінки тріски. Зайву рідину потрібно злити і розім'яти її виделкою в окремій чаші. Так її зручніше викладати на тарілку. Далі розкладаємо на варені яйця шар з печінки тріски.
Чистимо цибулю, дрібно ріжемо і викладаємо на печінку. Можна замінити ріпчаста цибуля його зеленню.
Передостаннім шаром йде сир. Сир краще використовувати твердих сортів, так легше він треться на тертці. Трьом на середній тертці і посипаємо зверху всіх верств.
Змащуємо його майонезом.
А тепер я вирішила салат трохи прикрасити. Іноді хочеться свята навіть на простий вечерю. Потерла окремо білок і жовток на тертці. І посипала по краях блюда білок, а жовту частину яйця - в середину. Зелень кропу ріжемо дрібно і посипаємо його обідком. Вийшов ось такий яскравий і смачний салат на вечерю.
Ви можете оформити цей салат з печінкою тріски у вигляді соняшника , Теж буде дуже яскраво!
Тепер потрібно щоб він постояв і просочився хоча б трохи - трохи. Якщо немає часу, можна подавати відразу. Свіжий і незвичайний смак підкорить вас!
За рецепт і покрокові фото дякуємо Світлану Кисловський.
Приємного апетиту вам бажає сайт Нотатки рецептів!