рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Салат олів'є

  1. рецепт Олів'є
  2. Як приготувати
  3. Особливості приготування і смак
  4. Який майонез краще використовувати для Олів'є
  5. Чим прикрасити салат Олів'є

Салат олів'є Салат олів'є   Салат олів'є   Олів'є цілком можна назвати російським національним салатом, це цвях програми на будь-якому святковому столі в Росії, а вже як відзначити Новий рік без салату олів'є - взагалі важко собі уявити

Салат олів'є

Олів'є цілком можна назвати російським національним салатом, це цвях програми на будь-якому святковому столі в Росії, а вже як відзначити Новий рік без салату олів'є - взагалі важко собі уявити! Якщо новорічний стіл обходиться без Олів'є, то у мене відчуття від свята залишається якимось неповним.

Напевно, кожен з нас відразу готовий продиктувати рецепт салату Олів'є, перерахувати інгредієнти, розповісти, як правильно нарізати Олів'є, може порадити, що додати для поліпшення його смаку або чим замінити відсутні продукти. Ми всі - великі фахівці в цьому питанні!

Навіть ті, хто майже не готує. Тому що Олів'є - найпопулярніший в нашій країні святковий салат, що затьмарює своїм простим і чудовим смаком інші дуже смачні й улюблені салати для святкового застілля: Салат Оселедець під шубою , Салат Вінегрет (рецепт), Салат із крабових паличок ( рецепт крабових паличок з рисом і Ніжний салат з крабових паличок в довгій нарізці ), Гранатовий браслет (рецепт) і Мімозу (рецепт).

Ну який Новий рік без Олів'є?

Думки про те, що краще і що правильно покласти в Олів'є, а що вилучити, частенько розходяться навіть всередині окремої сім'ї, яка звикла до певного кулінарному ритуалу його приготування Головною Господинею будинку.

У кожній родині готують свій традиційний Олів'є, хтось любить дрібну ніжну нарізку, кого-то радує велика, чоловіча. Одні господині солять блюдо, перш ніж додати майонез, інші вважають, що одного соусу досить. Хтось любить хрускіт солоних огірочків, а хтось - маринованих. А деякі додають ще й свіжі огірки або яблука (чесно скажу - я рішуче проти яблук, їм місце в інших салатах!).

М'ясна частина салату так само різноманітна: варена / смажена і навіть копчена курка, варена ковбаса, яловичина, язик, шинка.

Частина кулінарів відкидає варену моркву в Олів'є, проте, на мій погляд, вона пом'якшує блюдо своєї Сластьон і ніжністю, прикрашаючи салат кубиками оранжевого оптимізму.

Частина кулінарів відкидає варену моркву в Олів'є, проте, на мій погляд, вона пом'якшує блюдо своєї Сластьон і ніжністю, прикрашаючи салат кубиками оранжевого оптимізму

Смачний і простий салат Олів'є!

І серед наших шеф-кухарів немає єдиної думки щодо складу салату "Олів'є", який в меню часто маскується під назвою "Столичний" - рецепт або "М'ясний". Кожен збагачує страву своїми гастрономічними фантазіями. Але всі ці новації, доповнення, нововведення - тільки відтінки, різна ступінь освітлення - нічний, ранковий або денний світло, в якому ми розглядаємо той же самий салат "Олів'є".

Звичайно, можна згадати і про первинні складових цього смачного страви і його чудової заправці - соусі "Провансаль", з'єднаних в салат талановитим московським ресторатором Люсьеном Олів'є в другій половині XIX століття, і про те, як рецепт був загублений, а пізніше відновлений за спогадами його шанувальників-гурманів. І про те, як "Олів'є" готували в період НЕПу на початку минулого століття, а потім про те, як готувати його перестали, тому що з прилавків магазинів зникли необхідні продукти.

І про те, як потім, в непрості радянські роки, господині берегли баночки з угорським зеленим горошком Глобус, що дістався з нагоди. І про те, як дітки допивали його чудовий розсіл з рідкісними, щасливо пропущеними мамою горошинами після того, як вона виловлювала дірчастій алюмінієвої ложкою ніжні зелені кульки і викладала їх у велику салатну миску. І не було тоді салату смачніше і бажанішим, ніж "Олів'є".

Для більшості з нас відчуття свята міцно пов'язано з цим простим і дивно гармонійним стравою, без нього немає справжнього Нового року, дня народження, весілля і новосілля. Немає справжньої радості.
У салату "Олів'є" існує навіть своя одиниця виміру обсягу - "1 тазик" рівний, приблизно, дюжині гостей.

На початку дев'яностих років публіка, що прийшла до тями після голодного перебудовного часу і швидко адаптуватися до казкового гастрономічному достатку нових буржуйських магазинів, доступності м'яса, ковбаски, овочів і фруктів незалежно від пори року, охолола до "Олів'є". Тому що з'явилося безліч нових, раніше недоступних, смаків і поєднань. Спочатку господині розсмакували салат з крабових паличок. Самі палички були великою рідкістю в радянські часи, а солодку консервовану кукурудзу тоді не продавали зовсім. Тому новизна і незвичність смаку дивно притягували дегустаторів. Потім наші люди взялися за освоєння екзотичних, для того часу, поєднань - курки з ананасами (рецепт), м'яса по-французьки ( м'ясо по-французьки з помідорами і цибулею і м'ясо по-французьки з грибами ), М'яса і птиці з фруктами, дізналися, що таке авокадо, манго і кокос ... Пам'ятаєте цей час? Тоді нові смаки витіснили "Олів'є" з багатьох святкових столів.

Минуло вже більше десяти років з того моменту, відчуття новизни притупилася і нас знову потягнуло до рідного і вабить смаку салату "Олів'є", нашого, воістину, національної страви.

Я розповім вам про своє салаті "Олів'є" в тому стані рівноваги поєднанні продуктів і нарізки, яке я знайшла для себе. Воно близьке до традиційної основі цього відомого салату за одним винятком - варена морква додається або виключається на ваш розсуд. Я вважаю, що її присутність облагороджує блюдо, роблячи його більш ніжним і гладким.

рецепт Олів'є

Отже, для салату "Олів'є", в розрахунку на 6 їдців, нам буде потрібно:

Курка варена - підлогу тушки або варена яловичина, шинка або Коласа - 300-500 г;
Картопля - 6 шт .;
Яйця - 6 шт .;
Горошок зелений консервований - 1 банка;
Цибуля ріпчаста (краще червоний ялтинський) - 2 невеликих головки;
Огірки мариновані, звичайні або корнішони - 2 шт. середніх або 8-10 маленьких;
Морквина - 1 шт. середнього розміру;
Майонез, зелень.

Ось з цієї простої і смачної їжі ми приготуємо Олів'є. Тільки додай м'ясце і майонез.

Тільки додай м'ясце і майонез

Андріанов Андрій Юрійович, "Провансаль", полотно / акрил, розмір 50 см x 60 см, 2012 р

дивитися інші картини художника Андрія Андріанова .

Як приготувати

  • Варену курочку вийняти з бульйону, посолити (якщо ви не солили бульйон) остудити і дати трохи настоятися. Укласти тушку грудкою вниз, тоді стікають бульйонні соки, застигнуть і поверх грудки і під шкіркою, сухувате біле м'ясо стане трохи соковитіше. Та й верхня куряча шкірка підсохне на повітрі, м'ясо трохи подвяліть, поліпшивши свій смак. Якщо у вас варена яловичина, їй треба постояти в бульйоні до легкого охолодження (хвилин 20, так вона буде соковитіше), а потім вийняти, остудити до кінця і нарізати.

  • Зварити: яйця, картоплю і моркву (останні - в мундирі, це можна зробити заздалегідь), остудити і очистити від шкірки і шкаралупи. Овочі в мундирі можна і запекти в духовці, обернувши їх в фольгу, однак, не кожна господиня зважиться на те, що збільшує час приготування.

  • Нарізати картоплю, моркву, яйця, тепле м'ясо і цибулю на невеликі кубики того ж калібру, що й горох. Єдиний розмір складових салату дозволяє розкрити смак кожного компонента, не обмеживши при цьому інші, і зібрати блюдо в єдину, гармонійну структуру.

Приблизно так нарізається салат Олів'є

Приблизно так нарізається салат Олів'є

Все змішали і заправили Олів'є смачним майонезом!

Особливості приготування і смак

Якими повинні бути продукти для Олів'є

Вважається, що яєць і картоплин в "Олів'є" має бути стільки ж, скільки гостей за столом.

Про цибулі. Раджу використовувати не звичайний, ріпчаста, а червоний (його ще називають рожевий, фіолетовий або ялтинська цибуля). Його смак ніжніший, хрусткий і делікатний. Традиційно вважається, що червоний лук - кращий для салатів, які готуються без теплової обробки. Спробуйте, не пошкодуєте!

Якщо ви вибрали дуже великі огірки, бажано очистити їх від насіння і нарізати кубиками відповідного розміру. Корнішони в цьому сенсі зручніше і мають більш вишуканим смаком.

Замість маринованих можна використовувати солоні або малосольні огірки, якщо ж у вас немає ніяких, крім свіжих - ріжте їх. Правда, салат придбає більш прісний смак. Деякі господині подкисляют його антонівкою, але, по-моєму, робити цього не варто, все ж, яблука мають яскраво виражений фруктовий смак. Доречніше в цьому випадку додати консервовані, присолені ананаси або навіть дрібно нарізану квашену капусту, або гострі, кислуваті гриби.

Всі перераховані компоненти, безсумнівно, урізноманітнюють ваше уявлення про різновиди салату "Олів'є", але, все-таки, краще запастися консервованими хрусткими огірочками. Вони вам і в інших салатах знадобляться.

Якщо ваш салат Олів'є готується з куркою або курячою грудкою, раджу шкірку не знімати, вона на диво приємно доповнює салатний соус своєї слизькій і Жирненький структурою і компенсує сухість грудки. У стародавні часи в Олів'є додавали ландспиком (міцне м'ясне желе, нарізування смужками або шматочками), який додавав салату ніжності.
Думаю, мало хто зважиться затіяти і приготувати ландспиком, якщо тільки наколупав його каструлі з добре тушкованою куркою або нарізати застиглий бульйон від свинячих вушок. Куряча шкірка цілком здатна замінити цей рідкісний інгредієнт салату Олів'є і додати йому ніжною гладкості.

Звичайно, я розумію, що для когось і звичайна грудка хороша, але, погодьтеся, в порівнянні з соковитістю, з гладкою мастилом темного м'яса курочки, біле м'ясо птиці сприймається абсолютно сухим.

Дуже смачним виходить "Олів'є" та з вареної яловичиною, вона надає страві додаткову строгість і особливий, м'ясної відтінок, виникає відчуття, що в глибині кожного м'ясного шматочка - загуслий солонуватий сік (як буває в смаженому стейк з кров'ю). Шматочки яловичини більш тверді, ніж курочка, і це змінює відчуття від загальної структури страви. В іншу, але теж, виключно приємну сторону.

Можна використовувати і інше м'ясо (нежирну свинину, качку, індичку і навіть екзотичних, але звичайних для початкового рецепта "Олів'є", рябчиків), варену ковбаску або мову, які додадуть салату велику ніжність і згладять його структуру.

Вибирайте самі те, що вам хочеться в цей раз.

Горошок бажано використовувати ніжний, м'який і невеликий.

Який майонез краще використовувати для Олів'є

Майонез "Провансаль" від різних виробників може сильно відрізнятися за смаком. Тому, спирайтеся на свій смак і досвід при виборі марки і типу майонезу. Мені більше подобається оливковий, жирненькие, м'який, на перепелиних яйцях.

Густий соус повинен добре змастити і з'єднати всі компоненти в єдину салатну масу. Але якщо шматочки нарізки вже попливли в ньому, це - явний перебір. Дуже багато не завжди добре.

Чим прикрасити салат Олів'є

Готовий салат прийнято прикрашати зеленню і тими ж продуктами, з яких складається блюдо. Щоб не зламати його справжній смак.

Щоб не зламати його справжній смак

ДЛя прикраси варену моркву можна нарезат на пластинки і видавити формочками для печива фігурки!

Можна нарізати кружечки або фігурки (формочками для дрібного печива) з вареної моркви, прикрасити горошинами, красивими м'ясними або ковбасними шматочками. Подумайте, озирніться по сторонах, і ви обов'язково знайдете підходящий матеріал для декоративного творчості.

Олів'є прикрашений трояндочкою з вареної моркви

Як зробити трояндочки з овочів для прикраси блюд .

Прикрасили? Пора за стіл!

Приємного Вам апетиту і бажаю Вам знайти своє гармонійне поєднання продуктів цього чудового салату і готувати "Олів'є" часто, в радісні моменти, поділяючи цю святкову страву з близькими і люблячими Вас людьми!

Морквяна трояндочка на смачне салаті Олів'є

Це остання редакція моєї статті, раніше опублікованої на сайті kedem.ru

Поділися з друзями!

Ну який Новий рік без Олів'є?
Пам'ятаєте цей час?
Прикрасили?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com