рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рисова каша на молоці в мультиварці. Рецепти приготування рисової каші на молоці в мультиварці. Рецепти приготування рисової каші на молоці в мультиварці.

  1. Рисова каша на молоці в мультиварці
  2. Рисова каша на молоці в мультиварці. спосіб 2
  3. Рисова каша на топленому молоці в мультиварці
  4. Рисова каша на молоці в мультиварці. Як готувати з функцією «Відкладений старт»
  5. Рисова каша на молоці в мультиварці. секрети приготування

Багатьом матусям доводиться щодня на сніданок готувати молочні каші. Рисову кашу приготувати в звичайній каструлі набагато складніше, ніж в мультиварці. Цей прилад просто створений для того, щоб отримувати від процесу готування страв тільки задоволення.

Зміст статті

Рисова каша на молоці в мультиварці

Рисова каша на молоці в мультиварці

Хочете швидко приготувати корисний сніданок? Тоді вам знадобиться трохи рису і молока, а також мультиварка. Вона допоможе приготувати різні страви, полегшуючи завдання. Чи не доведеться наглядати за молоком, помішувати і стежити, щоб рис не пригоріла.

Продукти для цієї страви:

  • рис круглозерністий - 1 частина;
  • вода - 2 частини;
  • молоко - 3 частини;
  • сіль, цукор - за смаком, але не більше 2 ст.л. цукру;
  • масло вершкове для збагачення смаку - 50 г.

Готувати кашу будемо так:

  1. Підготовка крупи - щоб блюдо вдалося, необхідно приділити належну увагу рису. А саме - добре промити крупу в декількох водах. Коли вода після 8-10 промивань стане прозорою, рис замочіть у воді кімнатної температури або злегка теплій. Залиште на кілька хвилин.
  2. Підготовка чаші приладу - нічого складного, але є деякі хитрощі: візьміть шматочок масла і просто змастіть їм стінки по колу.
  3. Підготовчий процес завершений, залишається висипати рис (а воду, в якій замочували крупу, необхідно злити), потім вилити вказану кількість води. Що стосується вимог до цього інгредієнта: бажано, щоб вода була кип'яченою.
  4. Виливаємо молоко, кладемо сіль, буквально щіпку і цукор, якщо в цьому є необхідність.
  5. Опускаємо кришку, вибираємо оптимальний режим приготування - це буде програма «Молочна каша», час готування визначається автоматично, в іншому випадку - досить 20 хвилин і ще трохи (буквально 10-15), виділяється на режим «Підігріву».
  6. Каша готова, після сигналу не поспішайте відразу відкривати кришку, ви можете зайнятися своїми справами, а мультиварку переключити в режим «Підігрів», щоб каша трохи потім.
  7. Готову страву розсипте по тарілках, додавши за бажанням ще трохи вершкового масла, а також ягоди, сухофрукти, мед і т.д. Каша готова, вона вийде смачною і ніжною, дуже ситної. За щільністю ви зрозумієте, яку кашу приготувати наступного разу: більш в'язку або щільну.

Рисова каша на молоці в мультиварці. спосіб 2

спосіб 2

Варити рис на молоці в мультиварці - суцільне задоволення, тому що він виходить розваристої і смачним. А ще - в каші багато корисних речовин, наприклад, вітаміни групи РР і амінокислоти.

Приготуйте:

  • круглозерний рис - стакан;
  • молоко - 2 склянки;
  • воду - стакан;
  • родзинки світлий - 50 г;
  • масло вершкове - 50 г;
  • сіль - щіпку;
  • цукор - за смаком, але не більше 2 ст.л.

Готуємо послідовно:

  1. Дуже ретельно промиваємо рис, які не лінуємося, кілька разів зливаємо воду, наливаємо свіжу, добиваємося того, щоб вода була прозорою. Це говорить про те, що крупу ми підготували за всіма правилами.
  2. Промитий рис необхідно покласти в робочу чашу, налити молоко, а також воду, покласти трохи масла, сухі компоненти: сіль, цукор, за бажанням ванільний цукор.
  3. Ізюм потрібно підготувати, перш ніж покласти до рису і іншим продуктам. Його необхідно промити, залити гарячою водою, залишити на кілька хвилин, потім злити воду, видалити зайву рідину і покласти до рису.
  4. Готуємо кашу для сніданку в режимі «Молочна каша», за часом розраховуємо на 20 хвилин або трохи більше.
  5. Після сигналу кашу потрібно перемішати, щоб родзинки розподілився рівномірно, розкласти по тарілках. У кожну тарілку за бажанням додайте шматочки фруктів, ягоди, сухофрукти.

Рисову кашу подавайте відразу ж до столу, поки вона не охолола.

Рисова каша на топленому молоці в мультиварці

Рисова каша на топленому молоці в мультиварці

Завдяки мультиварці, щоденні ранкові обов'язки, які не завжди хочеться виконувати, відходять на другий план. Тому що з мультиваркою все легко і просто: продукти поклали, опустили кришку, вибрали потрібний режим, а самі вирушили займатися іншими домашніми справами.

Продукти для готування:

  • рис - 1 склянка;
  • вода - 1 стакан;
  • молоко пряжене - 2 склянки;
  • курага, родзинки - за смаком;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • сіль - щіпка;
  • масло вершкове - 1 ч.л.

Готуємо кашу:

  1. Щоб швидко приготувати смачний сніданок, пряжене молоко повинно бути зроблено заздалегідь, щоб залишалося його тільки дістати з холодильника. Але якщо ви готуєте вперше і тільки освоюєте мультиварку, тоді й почнемо з готування молока. Робиться це дуже просто: потрібно взяти фермерське молоко, куплене на ринку (обов'язково свіже), вилити в мультиварку, виставити режим «Гасіння», час встановити на 6 годин.
  2. Коли молоко приготується, його потрібно злити в окрему ємність, підготувати чашу приладу для наступного кроку: тепер будемо варити кашу. Рис попередньо промити в декількох водах, родзинки також вимити і замочити, всі продукти покласти в чашу мультиварки.
  3. Спочатку кладемо промиту крупу, потім сухі компоненти: цукор, сіль, висипаємо шматочки сухофруктів або пропарений родзинки, кладемо масло. Наливаємо воду і пряжене молоко.
  4. Готуємо кашу, використовуючи програму «Каші» або «Каша на молоці», «Дитяче меню», після сигналу обов'язково залиште кашу нудитися під закритою кришкою протягом 10 хвилин. Якраз цей час не пройде даремно, ви встигнете накрити на стіл і тоді вже можна буде насипати ароматну страву по тарілках і відразу запрошувати всіх до столу. Блюдо прикрасьте по своєму бажанню.

Рисова каша на молоці в мультиварці. Як готувати з функцією «Відкладений старт»

Як готувати з функцією «Відкладений старт»

Сьогодні будемо вчитися варити кашу з такою корисною і часом необхідною функцією «Відкладений старт», причому на цей раз в рецептурі не буде води, тільки молоко. В результаті вийде молочна рисова каша, вона буде набагато більш насиченим і смачніше, ніж каші, зварені з додаванням води.

Варимо кашу з таких продуктів:

  • молоко жирністю 2.5% - 0.5 л;
  • круглозерний рис - 150 г;
  • цукор - 1 або 2 ст.л .;
  • сіль за смаком;
  • масло вершкове - шматочок;
  • родзинки і сухофрукти - за бажанням.

Як зварити кашу:

  1. З цього переліку інгредієнтів вийде густа рисова каша, а якщо потрібно зварити кашу середньої густини, не таку щільну, тоді беремо в 2 рази більше молока, а рису трохи менше, всього 100 г, інші інгредієнти теж пропорційно збільшуються, цукру потрібно покласти 3-4 ст.л., солі - половину чайної ложки і не забудьте за вершкове масло.
  2. Ті господині, які розповідають, що їм вдається зварити кашу на функції «Відкладений старт» без проблем, забувають уточнити, що якщо нічого не робити, то і каша може втекти. Адже в процесі закипання, молоко піднімається вгору і може вийти через клапан - це неприємно і може вплинути на кінцевий результат. Уникнути цього легко: потрібно просто намалювати шматочком масла масляний ободок всередині чаші мультиварки. Ось і весь секрет, в результаті закипання, молоко буде зісковзувати по стінках і не прагнути піднятися вище цієї позначки.
  3. Є і ще одна хитрість: зверху в чашу мультиварки потрібно поставити лоток-пароварку, але він не так добре працює, як масляний ободок.
  4. І існує ще один спосіб: потрібно просто не пропустити момент закипання молока, відкрити вчасно кришку, перемішати молоко, щоб знизити процес піноутворення.
  5. Ось такі хитрощі допоможуть вам зварити смачну рисову кашу. А ми поки промиваємо рис в декількох водах. Використовуємо круглозерний рис, тому що він ідеально підходить для таких страв.
  6. Підготовлену крупу потрібно висипати в чашу мультиварки, покласти цукор, сіль і масло, що залишилося (не забудьте намалювати маслом ободок на чаші мультиварки).
  7. Молоко - беремо тільки охолоджене. Чому? Тому що всі інгредієнти закладаємо з вечора, щоб страва була готова до сніданку. Всю ніч молоко буде перебувати в мультиварці із закритою кришкою і при готуванні може скіпеться. Тому молоко потрібно ретельно охолоджувати.
  8. Всі продукти поклали, опустили кришку, вибираємо програму «Каша». Готувати потрібно це блюдо протягом півгодини +5 хвилин на «підігріву».
  9. А тепер найголовніше: після того як вибрали потрібний режим готування, потрібно переключитися на функцію відкладеного старту, потім вказати час в режимі очікування приладу. На конкретному прикладі зрозуміти принцип легше: припустимо вам потрібно прокинутися о 7 годині ранку, засинаєте ви о 23.00, ставимо проміжок очікування 7 годин. Тобто вийде, якщо активували цей режим в 23.00, то мультиварка включиться о 6 годині ранку і зварить кашу за 30 хвилин, решту часу вона перебуватиме в режимі «Підігріву», що якраз дуже зручно: каша настоїться.
  10. Результат: каша, зварена за цим рецептом, вийде щільною, густий і насиченою. І ще один універсальний рецепт, якщо ви не хочете густу кашу, вам потрібно взяти вказану кількість молока в рецепті (0.5 л), покласти 5 великих ложок крупи, а всі інші інгредієнти - за смаком. Таку кашу можна потримати довше на підігріві, щоб вона трохи загусла. Каша вийде рідкою, як раз таку дуже люблять маленькі дітки.

Рисова каша на молоці в мультиварці. секрети приготування

секрети приготування

Ці рекомендації допоможуть не тільки початківцям господаркам зварити смачну рисову кашу, а й тим, хто давно знає, як правильно варити каші в мультиварці:

  • для того щоб зварити в'язку кашу, візьміть круглозерний рис, тому що він добре розварюється. Пропарену крупу краще взагалі не використовувати, як і довгозерний рис - він більше підійде для гарнірів і супів;
  • щоб молоко не втекло через клапан, якщо вищеописані способи вас не влаштовують (малювання масляного обідка, відстеження процесу закипання), тоді необхідно обов'язково розводити молоко водою. Тоді воно вже точно не «втече» і не засмітить клапан приладу;
  • якщо хочете зварити кашу, скориставшись функцією відкладеного старту, необхідно заморозити стакан води, а потім покласти кубики льоду разом з іншими продуктами. Тоді молоко не скисне, навіть якщо в кімнаті буде дуже жарко. Молоко бажано використовувати охолоджене;
  • варять кашу і без молока, на воді, додають шматочки сухофруктів, родзинки, ягоди і фрукти, але тоді каша вийде не такою смачною і ситної;
  • врахуйте, що від потужності приладу і марки мультиварки багато що залежить: програми можуть працювати по-різному. Наприклад, якщо це «Панасонік» (потужність всього 500 Вт), то каша звариться протягом години, а якщо це потужні прилади, тоді вистачить і 20-30 хвилин;
  • і наостанок - маленький секрет: найсмачніша рисова каша виходить, якщо використовували функцію «Відкладений старт». Хочете перевірити? Скористайтеся нашими рецептами, щоб переконатися в цьому особисто. Успіху і смачного!

Рисова каша на молоці в мультиварці. Відео

Чому?
Хочете перевірити?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com