рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепт приготування мідій

  1. Як готувати заморожені мідії. секрети обробки
  2. Рецепти приготування мідій без панцира
  3. Рецепт варених мідій по-домашньому
  4. Мідії в маринаді
  5. Мідії запечені під сирно-вершковим соусом
  6. Жульєн з мідій і печериць
  7. Приготування мідій в мушлях
  8. Мідії в мушлях під часниковим соусом
  9. Мідії запечені в духовці
  10. Простий рецепт варених мідій
  11. Рецепт салату з мідій «Літо»

Рецепти приготування мідій. Як приготувати страву з мідіями в панцирі і без.

Мідії - морський делікатес, що складається з раковини і молюска, і досягає довжини від 5 до 20 см. Володіє корисними поживними властивостями. У своєму складі містить велику кількість білка. Він перевищує норму вмісту в курячих яйцях в два рази. Також має в своєму складі фосфор, велика кількість кобальту, що перевищує за значенням наявність даного елемента в яловичої і свинячої печінки. Крім цього, мідії є своєрідним природним антиоксидантом, так як містить вітамін Е. При вживанні мідій можна захистити свій організм від онкологічних захворювань, артритів, зміцнити імунітет. Цей продукт - справжнє джерело мінерально-білкового комплексу.

Вживати найкраще мідії, виловлені з червня по лютий. Саме в цей період їх м'ясо містить менше жиру. В інший час двостулкові покриваються зайвої жировим прошарком, що позначається на смаку. М'ясо стає не таким ніжним. Тому, при виборі мідій орієнтуйтеся на дату їх «улову».

Цей делікатес можна зустріти не тільки в ресторані, але знайти в супермаркеті і самостійно приготувати вдома. У магазині ви, швидше за все, знайдете заморожений продукт, але можна придбати і живих молюсків. З цього приводу виникає відразу кілька питань: як готувати мідії і скільки готувати мідії?

Рецептів приготування страв з мідій безліч. Їх готують по всьому світу. З ними можна зробити гарнір, додати їх в піцу, пасту, замаринувати або подавати як холодну закуску. Варто орієнтуватися на те, який вид молюсків ви придбали: з панциром або без. Від цього буде залежати час приготування і зміст страви.

Для того щоб мідії були гарні в гарнірах і закусках, потрібно вибирати свіжий делікатес. Перед приготуванням потрібно понюхати мідії, вони повинні пахнути морськими продуктами. У разі поганого запаху, такий продукт слід утилізувати і не використовувати для приготування страв.

Як готувати заморожені мідії. секрети обробки

секрети обробки

Зустрічають мідії двох видів: в панцирі і очищені. Варто звернути увагу, що не всі люблять цю страву. Виникає таке відторгнення продукту через неправильне його приготування.

Як готувати заморожені мідії? Для цього потрібно знати кілька секретів. Перш ніж готувати цей морський продукт, потрібно його правильно обробити. Причому, для очищених мідій один вид термічної процедури, а для мідій в панцирі - інший.

Для обробки заморожених мідій в шкаралупі необхідно попередньо їх розморозити в гарячій воді. Потім потрібно скористатися спеціальною щіткою, вона допоможе очистити черепашку від водоростей і інших домішок. Після цього мідії занурюються в воду, відварюються протягом 15 хвилин і виймається м'якоть з розкрилася раковини.

Мідії без шкаралупи також попередньо розморожуються, потім промиваються в друшляку під сильним напором теплої води. Таким чином, вони звільняються від зайвого сміття і піщаних частинок.

Рецепти приготування мідій без панцира

Для початок потрібно дістати мідії з упаковки, поставити воду для закипання. Варяться очищені молюски всього 4 хвилини в киплячій воді. І відразу виймаються з каструлі. Це слід пам'ятати, інакше ви отримаєте замість делікатесу гуму!

Рецепт варених мідій по-домашньому

SONY DSC

знадобиться:

  • Мідії без панцира - 500 г.
  • Сік лимона - 20 - 30 крапель.
  • Сіль за смаком.
  • Перець червоний, чорний, білий - за смаком.
  • Приправа для креветок - за смаком.

Візьміть упаковку мідій без черепашок - 500 г. Попередньо обробіть їх в теплій воді. Закип'ятіть воду в трилітровій каструлі. Додайте туди все спеції. Спеції кладуться відразу, так як мідії займають мало часу в приготування. Якщо додати приправи пізніше, то делікатес не встигне просочитися їх смаком.

Занурте мідії в киплячу воду. Залежно від їх розміру буде відрізнятися час приготування. Готувати варені мідії при довжині більше 4 см коштує 5 хвилин, 3 см - 3 хвилини, мідії довжиною 2 см - 2 хвилини. Після закінчення часу приготування мідії виймаються, кладуться на блюдо і поливають соком лимона.

Мідії в маринаді

Мідії в маринаді

  • Мідії очищені - 500 г.
  • Вино біле сухе - 150 мл.
  • Оливкова олія - ​​3 ст. ложки.
  • Сік лимона - 2 ст. ложки.
  • Гірчиця - 1 ч. Ложка.
  • Мед - 1 ч. Ложка.
  • Часник - 1 зубець.
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Зелень - 20 м
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Сіль за смаком.

Попередньо необхідно розморозити мідії, промийте їх під струменем води. Видаліть зайвий сміття. Поставте закипати воду. Відваріть їх у підсоленій воді 4 хвилини.

Поки киплять мідії, поставте сотейник на вогонь. Влийте в нього вино, після його кипіння додайте дрібно порізаний часник, лавровий лист і трохи чорного перцю. Після того, як суміш прокипить хвилину, додайте нарізану зелень, сік лимона, мед, гірчицю, оливкову олію. Заважайте маринад протягом 2 хвилин. Тепер кладіть в нього мідії, після того, як все охолоне, відправте блюдо в холодильник. Воно повинно охолонути. Після охолодження (15 хвилин) можна подавати блюдо до столу!

Мідії запечені під сирно-вершковим соусом

Мідії запечені під сирно-вершковим соусом

  • Мідії без панцира - 500 г.
  • Сир твердий - 100 г.
  • Сир плавлений - 1 шт.
  • Вершки - 200 мл.
  • Масло вершкове - 15 г.
  • Борошно - 1 ст.ложка.
  • Яйце куряче - 1 шт. (Жовток).
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Часник - 1 зубець.

Готувати мідії без панцира - одне задоволення. Потрібно їх тільки відварити і протушкувати під приготованим соусом.

Для цього відваріть молюсків в підсоленій воді 3 хвилини. Поки вони киплять, приготуйте соус. Розігрійте глибоку сковороду, додайте туди шматочок вершкового масла. Влийте вершки, додайте ложку борошна, перемішайте до однорідності. Потім додайте натертий плавлений сир, жовток, сіль і перець за смаком. Як тільки суміш закипить, зніміть її з вогню.

Розігрійте духовку до 200 градусів.

Викладіть відварені мідії в форму для запікання. Полийте їх приготовленим соусом і відправте запікати в духовку на 20 хвилин.

Жульєн з мідій і печериць

Жульєн з мідій і печериць

Ця страва оцінять будь-які гості. Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • Мідії очищені - 200 г.
  • Печериці - 100 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Рослинна олія - ​​для смаження.
  • Вершки - 10% - 200 мл.
  • Сметана - 100 г.
  • Борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 40 г.
  • Сир твердий- 50 м

Готувати мідії без панцира потрібно в підсоленій воді 4 хвилини. Обсмажте гриби з нарізаною цибулею на олії. Тепер потрібно приготувати соус. Розтопіть на сковороді вершкове масло, додайте до нього 2 ложки борошна. Перемішайте і потім суміш ще 2 хвилини. Вливайте вершки і сметану. Після того, як соус знайде однорідну масу, знімайте його з вогню.

Викладіть в соус мідії і гриби. Перемішайте. Тепер візьміть кокотніци. Розкладіть в них жульен. Зверху натріть твердим сиром і відправте запікати в попередньо розігріту духовку (200 градусів) до утворення рум'яної скоринки.

Приготування мідій в мушлях

Приготування мідій в мушлях

Готувати мідії в мушлях трохи складніше, ніж очищені. Панцир необхідно попередньо очистити від наростів, вапна і піску. Щоб відкрити мушлю, потрібно помістити її або на розпечену сковорідку, або в киплячу воду. Причому, якщо раковина пошкоджена, то її не використовують для приготування. Вона викидається. Також якщо раковина не розкрилася після того, як 5 хвилин прокипіла в воді, від неї теж позбавляються.

Готувати м'ясо мідій в мушлях потрібно з огляду на одну особливість. З 1 кг неочищених від панцира мідій вийде лише 100 г чистого продукту.

Але, як правило, шкаралупа мідій після приготування не викидати. Її подають до столу з молюском в різних видах. Мідії можна відварити, запекти, протушкувати.

Мідії в мушлях під часниковим соусом

Мідії в мушлях під часниковим соусом

  • Мідії в мушлях - 1 кг.
  • Лимон - 1 шт.
  • Оливкова олія - ​​80 мл.
  • Часник - 5 зубчиків.
  • Сіль, спеції - за смаком.
  • Зелень - 20 м

Попередньо занурити мідії в холодну воду. Дайте їм там «відпочити» хвилин 15-20. Так легше їх буде чистити від зайвих наростів і сміття. Після обробки відваріть їх у підсоленій воді протягом 5 хвилин. Стулки мідій повинні відкритися. Якщо з деякими особинами цього не сталося, викидайте їх. Значить вони хворі.

Підготуйте соус. Розігрійте масло, додайте дрібно нарізану часник. Після того, як відчуєте пікантний запах часнику, дістаньте його з масла. Для приготування соусу потрібно лише ароматне масло. Викладіть в сковороду мідії, без верхньої стулки. Її попередньо видаліть і викиньте. Розріжте лимон навпіл. Прямо в сковороді вичавити сік 1 половини лимона на мушлі. Посипте блюдо зеленню і накрийте кришкою. Гасіть в такому вигляді 7 хвилин. Після приготування мідій, викладіть їх на тарілку і сбризнете половиною лимона.

Мідії запечені в духовці

Мідії запечені в духовці

  • Мідії в мушлях - 1 кг.
  • Помідори (середні) - 2 шт.
  • Черствий чорний хліб - 2 шматочки.
  • Оливкова олія - ​​1 ст. ложка.
  • Часник - 2 зубчики.
  • Гвоздика - 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець - за смаком.
  • Зелень - 20 м

Занурте мідії в воду і відправте їх на вогонь. Як тільки стулки черепашок почнуть розкриватися, дістаньте їх і викладіть на форму для запікання. У ній видаліть верхню стулку раковини.

Тепер необхідно приготувати начинку для запікання мідій. Потріть хліб на тертці. На великій тертці потріть помідори. На дрібній тертці натріть часник. З'єднайте хліб, помідори, додайте до них нарізану зелень і часник. Заправте масу оливковою олією, сіллю, перцем і гвоздикою. Ретельно перемішайте начинку.

Візьміть чайну ложку. Заповніть половину начинкою і викладіть її в мушлю мідії. Проробіть так з кожної. (Якщо начинка вам здається сухий, то можна її розбавити кількома ложками води).

Надішліть форму з черепашками в розігріту до 200 градусів духовку. Запікати потрібно 10-12 хвилин. Вийміть запечені мідії на блюдо, в такому вигляді їх можна подавати до столу. При бажанні їх можна зверху прикрасити зеленню.

Простий рецепт варених мідій

Простий рецепт варених мідій

  • Мідії в панцирі - 2 кг.
  • Лимон - 1 шт.
  • Сіль за смаком.

Ретельно очистіть черепашковий панцир кожної мідії. Поставте воду на вогонь. Посоліть за смаком. Після закипання занурте морепродукти в воду. Проваріть їх 5 хвилин. Мушлі повинні за цей час відкритися. Виймайте на блюдо тих особин, панцир яких розкрився, інших викидайте. Розкрилися мідії позбавляють від верхньої стулки і поливають соком лимона. Це найпростіший рецепт приготування мідій в мушлях. Подавати його можна до пива або вина.

Рецепт салату з мідій «Літо»

Рецепт салату з мідій «Літо»

  • Мідії - 500 г.
  • Огірок - 2 шт.
  • Яйце - 2 шт.
  • Зелена цибуля - 20 м
  • Кріп - 20 м
  • Майонез - 50 г.
  • Морська сіль - за смаком.
  • Петрушка - 10 м

Для салату вибираються великі мідії, черепашка яких більше 4 см.

Очистіть і відваріть мідії в підсоленій воді. Вийміть їх з рідини і викладіть на блюдо.

Відваріть яйця і наріжте їх кубиками. Огірки наріжте дрібною соломкою, додайте до яєць. Остигнули мідії вийміть із стулок і покладіть в тарілку до нарізаним продуктам. Зелену цибулю наріжте вузькими кільцями. Петрушку дрібно порубати ножем. Заправте продукти майонезом і ретельно перемішайте. Для підсилення смаку можна додати ще трохи морської солі.

Після приготування хоча б одного рецепта по правильній схемі ви полюбите цей делікатес. Він стане прикрасою на будь-якому святковому столі і призведе в захват ваших гостей!

З цього приводу виникає відразу кілька питань: як готувати мідії і скільки готувати мідії?
Як готувати заморожені мідії?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com