рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Рецепт кави по-східному у турці - як приготувати самий чарівний напій на Землі, практичне керівництво

Напій готовий, пінка підійшла до верхнього краю турки

Отже, ви вже купили собі новеньку турку, кофемолочку, фільтр для води і пачку свіжого кави, а так жже цукор. Тепер ми можемо приступити до найцікавішого і смачному - приготування неймовірно чарівного кави - кава по-східному у турці. Нагадую, що мене цьому вчив і всі поради давав Вадим Грановський. Тому ще раз дякую йому за те, що він допоміг мені максимально смачно зануритися в східний світ кави. А наша з вами історія тільки починається.

Я дуже люблю, що б кави був гарячим. При цьому важливо, звичайно, при будь-якому способі приготування, що б вода не закипала. Для того, що б напій довго продовжував залишатися гарячим, я попередньо грію чашки. Все дуже просто. Перед початком приготування кави, поставте на вогонь окремий чайник з простою водою і закип'ятіть воду. Потім розлийте окріп в чашки, до країв. Нехай стоять так, поки готується кава. Потім перед розливанням кави потрібно просто вилити воду з чашок. Але якщо вам не подобається гарячу каву, то цього робити, звичайно ж, не потрібно.

Починаємо. Для початку отсипьте й відміряйте всі компоненти. Води - 100 мілілітрів на одну порцію, кава - 6-8 грам на одну порцію (я сиплю завжди 8-9, мені так смачніше), цукру 5 грам на одну порцію. Якщо у вас турка на 2-3 або більше порцій - просто помножте все показники на кількість порцій.

Беремо кави. Як зазначалося вище кави тільки найсвіжіший, не більше 2-3 тижнів з моменту обсмаження, середня ступінь обсмаження. Змолоти потрібно «в пил», тобто зробіть мінімально доступний для вас помел. Кавомолка Hario, яку я купив напередодні, меле настільки дрібно, що кава навіть крізь марлю просочується. Так що вона підходить ідеально. Правда, молоти потрібно досить довго і нетреновані любителі кави можуть втратити ентузіазм. Так що, сприймайте це як перевірку на істинність любові до напою.

Дрібно змоловши кави, засипте його в турку. Потім додайте туди цукор. Все разом перемішайте круговими рухами турки і періодичними струшування так, що б цукор і кава рівномірно змішалися. Постарайтеся не перемішувати сторонніми предметами. На крайній випадок використовуйте щось дерев'яне. Але мені подобається обходитися без додаткових інструментів. Схоже на древній ритуал. Дуже магічна.

Потім додайте трохи фільтрованої або мінеральної води (без газів) кімнатної температури, приблизно, третина обсягу і так само круговими рухами і дуже легкими струшування перемішайте воду з сумішшю кави і цукру так, що б на поверхні води не було сухих областей суміші, що б все змочіть і було під водою. Змішуйте приблизно 15-20 секунд.

Потім акуратно долийте що залишився обсяг води в турку до самого вузького місця. Ні в якому разі не перелийте вище - так ви істотно скоротите час готування напою і тим самим зіпсуєте його. Краще вже недолити, ніж перелити. Але, після декількох разів тренувань ви точно будете знати, де найвужче місце у турки і коли потрібно зупинитися.

Потім поставте турку на вогонь. Звичайно, більш видовищно і чарівно, коли кава по-східному готується в турці на піску, але такі можливості є далеко не у всіх. Тому користуємося, хто чим може. У мене, наприклад, керамічна електроплита. Готувати потрібно 4-5 хвилин, не менше і не більше. Інакше кави буде чи не готовим або переекстрагірованним (тобто насиченим більш, ніж потрібно для ідеального смаку). Що б добитися такого точного часу готування експериментуйте, кожен раз виставляючи іншу інтенсивність вогню, що б в результаті отримати саме цей час готування.

Коли напій готовий? Ну, звичайно, не тоді, коли на секундомере прозвучали 5 хвилин з моменту включення вогню. Кава по-східному у турці буде готовий, коли пінка підніметься до самого верхнього краю турки. При тому, стежте, що б піднімалася вся шапка, а не вилазила нова піна, навколо старої. Якщо испод старої піни швидко полізла нова - терміново знімайте турку з вогню. Недодержати теж не можна. Так як напій вийде водянистим, ненасиченим. Та ви й самі все побачите і зрозумієте.

Як наливати напій. Якщо турка на одну порцію - тут все просто. Різко «кидайте» шапку в чашку і далі круговими рухами, акуратно, заливайте весь напій. Якщо турка на 2 і більше чашки, то «кидайте» шапку частинами в кожну чашку, але так, що б не виливався напій, а далі так само акуратно доливайте залишився напій в чашку. Що б у всіх учасників кавування був однаковий напій, з однаковою консистенцією, то розливайте напій маленькими порціями в кожну чашку, по чуть-чуть. Так гуща рівномірно розподілиться. Не можна спочатку залпом налити в одну чашку, потім залпом в іншу, тільки маленькими порціями.

Варіанти. При приготуванні кави по-східному у турці вам захочеться експериментів. І на допомогу вам прийдуть спеціальні східні спеції. Конкретні рецепти кави по-східному у турці зі спеціями я буду публікувати трохи пізніше. А поки що, давайте освоїмо традиційний і найпростіший рецепт.

Пити можна і потрібно не поспішаючи. Спілкуючись з тими, для кого ви приготували каву. Отримуйте задоволення від кожного ковтка. Невеликий секретик - поки ви п'єте каву - він продовжує заварюватися.

Отримуйте задоволення і радуйте своїх друзів прекрасним стародавнім і магічним напоєм!

Випуском раніше: Кава по-східному у турці: підготовка до пріготовкі - турка, кавомолка, кава і вода

Ще одним випуском раніше: Мене навчили готувати каву по-східному у турці. Це неймовірно смачно!

Коли напій готовий?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com