- опис
- вибір продуктів
- гарбуз
- Які ще інгредієнти можна використовувати?
- підготовка продуктів
- рецепти
- Простий суп з куркою і вершками
- Овочевий з грибами
- пісний
- Корисні поради
- Відео в допомогу господиням
Гарбуз корисна, тому цінується кухарями і часто використовується для приготування різних страв. А як приготувати з неї смачний суп?
опис
Гарбуз можна сміливо називати універсальним продуктом, так як вона використовується для приготування як десертів, так і гарнірів і супів.
Думаємо кожному з дитинства знайомий смак каші з гарбуза з пшоном . А супи виходять особливо ніжними і смачними, адже м'якоть гарбуза має легку текстуру і приємний смак.
У м'якоті гарбуза містяться харчові волокна, каротин, вітаміни В2, В1, РР, Е, С, магній, мідь, цинк, кремній, фтор, кобальт, кальцій, залізо і маса інших корисних речовин.
вибір продуктів
Від вибору продуктів безпосередньо залежить смак готового блюда, так що до нього варто підійти відповідально.
гарбуз
При виборі гарбуза слід звернути увагу на наступні важливі моменти:
- Сорти підійдуть майже будь-які, але великоплідна гарбуз має більш соковиту, м'ясисту і солодку м'якоть. А пряна мускатна гарбуз зробить будь-який суп пікантним і ароматним;
- Використовуйте стиглі плоди без ушкоджень. З них виходять не тільки смачні, але і дуже красиві і яскраві супи;
- Якщо ви хочете подати суп прямо в гарбузі, то виберіть плід з щільною і товстою шкіркою середніх розмірів.
Які ще інгредієнти можна використовувати?
До складу гарбузового супу можуть входити такі інгредієнти:
- Овочі. З гарбузом поєднуються практично будь-які овочі, наприклад, картопля, капуста, морква, цибуля, часник і так далі. Можна використовувати і гриби, вони зроблять суп ще більш апетитним і ароматним;
- М'ясо або птах. Найкраще вибирати дієтичні сорти, такі як індичка, курка, кролик, яловичина або телятина.
До складу гарбуза входять корисні жиророзчинні речовини, тому дуже часто в супи додають вершки або вершкове масло (ці продукти покращують засвоєння деяких вітамінів).
підготовка продуктів
Спочатку потрібно підготувати гарбуз. Для цього плід слід вимити або витерти вологою ганчіркою і розрізати на кілька частин.
Насіння потрібно видалити разом з частиною м'якоті, яка оточує їх. Після цього необхідно видалити шкірку. Якщо м'якоть близько шкурки тверда і зелена, то її краще зрізати.
Попередня теплова обробка не потрібна, але деякі запікають гарбуз в духовці, що дозволяє зробити м'якоть ще більш ніжною і ароматною.
рецепти
Рецептів дієтичних супів з гарбуза чимало, нижче запропоновані найбільш цікаві.
Простий суп з куркою і вершками
Згідно з рецептом приготування суп пюре з гарбуза вам буде потрібно:
- 400-500 грамів курячого філе;
- Одна морквина;
- 2,5 літра води;
- Дві-три столові ложки вершкового масла;
- Одна головка цибулі (ріпчастої або червоного);
- Три-чотири зубчики часнику;
- Один стакан вершків (15-20% -ної жирності);
- Спеції та сіль за смаком.
Інструкція по приготуванню:
- Куряче філе потрібно занурити в каструлю з киплячою водою і відварювати до готовності;
- Поки філе вариться, можна зайнятися гарбузом. Очистіть її, видаліть насіння і наріжте м'якоть на шматочки середніх розмірів;
- Цибулю і моркву потрібно вимити і очистити. Морквину краще натерти на тертці (великої або середньої), а цибуля - порубати ножем. Обсмажте овочі в сковороді на вершковому маслі;
- Коли куряче філе буде повністю готове, викладайте в каструлю обсмажені моркву з цибулею, а також гарбуз;
- Поки суп продовжує варитися, очистіть і подрібніть часник, використовуючи часникову давилку. Відразу ж викладайте його в каструлю;
- Коли гарбуз стане м'якою, додайте спеції і сіль. Через пару хвилин вимикайте вогонь;
- Додайте в суп вершки і за допомогою блендера подрібніть його до пюреобразного стану.
Овочевий з грибами
Раніше в нашому журналі ми писали, як готувати грибний крем суп з печериць . Тепер розберемося, як приготувати простий і смачний суп з гарбуза з грибами.
Підготуйте наступні інгредієнти:
- 300 або 400 грамів свіжих печериць;
- 1 кілограм гарбузової м'якоті;
- Дві картоплини;
- Три зубчики часнику;
- Одна головка цибулі;
- Одна морква;
- 3 літри води;
- Кілька пучків зелені петрушки і кропу;
- Один стакан сметани.
приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Гарбуз очистите від шкірки, а насіння видаліть. Цибулю очистіть і дрібно поріжте. Морквину вимийте, очистіть. Печериці добре помийте в проточній воді. Картопля почистіть. Часник також слід почистити;
- Тепер всі підготовлені овочі можна подрібнити. М'якоть гарбуза краще порізати кубиками. Картопля теж наріжте зручним способом. Печериці слід нарізати пластинками. Часник подрібніть, використовуючи часникову давилку. Зелень дрібно порубати;
- Налийте воду в каструлю, поставте її на вогонь;
- Коли вода закипить, викладайте в неї картоплю, а через п'ять хвилин цибулю і моркву. Ще через кілька хвилин можна додавати гарбуз;
- Печериці обсмажити до готовності разом з часником;
- Коли суп повністю звариться, пюріруйте його блендером. Додайте обсмажені гриби і сметану, все добре перемішайте.
пісний
Згідно з рецептом пісного супу з гарбуза вам знадобиться:
- Півкілограма гарбузової м'якоті;
- 100 грамів квасолі (краще використовувати червону);
- Два зубчики часнику;
- Два або три стебла селери;
- Одна головка цибулі;
- Один болгарський перець;
- Два літри води;
- Зелень петрушки;
- Спеції та сіль.
приготування:
- Квасоля краще попередньо замочити в гарячій воді. Потім помістіть її в каструлю з киплячою водою і відварюють до повної готовності, після чого вийміть;
- М'якоть гарбуза очистіть від насіння і шкірки, після чого наріжте її кубиками;
- Селера теж потрібно очистити і нарізати будь-яким способом;
- Болгарський перець очистіть від насіння, поріжте. Зелень вимийте і порубаєте ножем;
- Цибулю очистіть і наріжте. Моркву натріть на тертці. Помістіть овочі в каструлю;
- Через п'ять хвилин викладайте в суп гарбуз, селера і болгарський перець;
- Коли всі овочі будуть повністю готові, додайте в суп часник. Через кілька хвилин додайте сіль, спеції і зелень, а ще через пару хвилин вимикайте вогонь;
- За допомогою блендера подрібніть і збийте суп, потім додайте квасолю.
Корисні поради
Кілька рекомендацій:
- Оригінальний спосіб подачі супу - в гарбузі;
- Краще подавати суп гарячим;
- Прикрасьте блюдо обсмаженими гарбузовим насінням.
Тепер коли ви знаєте не тільки, як приготувати кашу Дружба з гарбузом, рецепт якої ми приводили раніше. Обов'язково спробуйте зварити гарбузовий суп!
Раніше вважалося, що суп повинен бути в щоденному меню будь-якої людини, але сьогодні немає єдиної думки про шкоду і користь супів. Головне, що супи і раніше користуються популярністю, а значить можливо вас зацікавить відповідь на питання: як зварити суп з фрикадельками ? Секрет його приготування в тому, що для фрикадельок можна використовувати практично будь-яке м'ясо.
Якщо ж вам подобаються більш екзотичні супи, наприклад з грузинської кухні. те в цій статті ми розмістили рецепт супу харчо з яловичини. Всі продукти для його приготування можна легко купити в будь-якому магазині.
Відео в допомогу господиням
Простий рецепт приготування овочевого супу пюре з гарбузом з кабачків з м'ясом.
Уріель Штерн розповість, як приготувати пісний гарбузовий суп.
Читайте також:
А як приготувати з неї смачний суп?Які ще інгредієнти можна використовувати?