Сьогодні я приготував яловичу печінку - гостро і пряно. Печінка мало не найдешевший м'ясний продукт, до того ж корисний, і страви з нього виходять смачні.
Інгредієнти на дві порції
- печінка яловича, 500 грамів
- цибуля, 1 шт (велика цибулина)
- петрушка, полпучка
- рослинна олія
- чорний перець
- червоний перець
- коріандр мелений
- сіль за смаком
варимо
Якщо печінка - заморожена, ставимо під холодну воду і чекаємо, поки вона не відтане. Якщо до печінки прикріплені фрагменти жиру, видаляємо його до біса. Добре промиваємо, нарізаємо печінку клаптями (розмірів в три складені разом запальнички), промиваємо ще раз і кидаємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння і відварюємо протягом 15 хвилин.
смажимо
Варену печінку нарізаємо маленькими клаптиків (приблизно 1 x 2 см), так само дрібно ріжемо цибулю і засипаємо печінку з цибулею на сковорідку. Смажимо (приблизно 10 хвилин) на рослинному маслі так, щоб шматочки як слід обсмажилися - перемішуємо постійно.
додаємо приправи
За три хвилини до закінчення смаження додаємо спеції. Блюдо повинне вийти гострим, пряним і солоним, тому рясно додаємо приправи (червоний і чорний перець + мелений коріандр) - за смаком, звичайно. Я на півкіло печінки кладу 4 щіпки чорного перцю, 2 червоного і 5 пучок коріандру. Вимикаємо вогонь і тут же в гаряче блюдо додаємо дрібно нарізану петрушку - щоб вона дала смак і сама "усвідомила", де вона знаходиться.
Готово!
Це був рецепт печінки яловичої в кулінарному блозі Ehau.Ru