- 2 Торт «Монастирська хата»
- 3 Смачний торт «Сметанна королева»
- 4 «Трюфельний сметанник»
- 5 Торт «Вулкан»
- 6 Торт «Milchmädchen» ( «Молочна дівчинка»)
1. Торт «Зимова вишня»
Складові:
- Борошно - 400-450 Грам
- Масло вершкове розм'якшене - 250 Грам
- Сметана - 1000
- Грам (200 гр - в тісто, 800 гр - в крем)
- Цукор - 450 Грам (200 гр - в тісто, 250 гр - в крем)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Щіпка
- Вишня без кісточки - За смаком
готуємо:
- Викладаємо сметану в глибоку миску, додаємо розпушувач і перемішуємо.
- Розм'якшене масло збиваємо протягом декількох хвилин, в процесі всипаємо цукор. Додаємо сметану і продовжуємо збивати.
- Тепер поступово всипаємо борошно, не перестаючи збивати масу. Готове тісто можна кілька хвилин пом'яти руками.
- Потім розділяємо його на 15 рівних частин, скочується з них кульки і загортаємо кожен в харчову плівку. Ставимо тісто в холодильник на 2-3 години.
- Тим часом размораживаем вишню, якщо вона була заморожена, і зливаємо зайву рідину за допомогою друшляка.
- Після закінчення часу виймаємо з холодильника тісто і розгортаємо кожну кульку ось в таку смужку, в середину смужки викладаємо вишню.
- Тепер акуратно згортаємо смужку в трубочку, а кінці її гарненько з'єднуємо і обрізаємо. Ставимо трубочки в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 15-20 хвилин.
- Тим часом змішуємо сметану з цукром і ретельно збиваємо цю масу на високій швидкості як мінімум 10 хвилин.
- Коли трубочки трохи охолонуть, починаємо збирати пірамідку. В основу кладемо п'ять трубочок і змащуємо їх кремом, потім чотири трубочки, потім три, дві і на верхівку кладемо одну трубочку, кожен новий шар змащуємо приготованим кремом. Ставимо наш торт в холодильник годин на 12 для просочення. Готовий торт прикрашаємо на свій смак.
2 Торт «Монастирська хата»
складові
Для млинчиків візьміть:
- Склянку окропу і молока.
- Стакан (250 гр.) Борошна.
- Яйця - 2 штуки.
- Масло рослинне рафіноване - 60 мілілітрів.
- Сіль - 5 грамів.
- Цукор - 60 грамів.
Начинка, прикраса:
- Полуниця свіжа - 1 кілограм.
- Шоколад, оптимально чорний - 1 плитка.
крем:
- Ваніль - 1 упаковка.
- Сметана (35-відсоткова) - 0,5 кілограма.
- Цукор - 250 грамів.
Процес приготування
Печемо млинці: Яйця разом з сіллю збийте до пишної піни. Збиваючи, додаємо стакан киплячої води. Потім вливаємо 250 мілілітрів холодного молока. Всипте цукор, долийте рослинне масло. Сковороду змажте маслом і спечіть млинчики. Їх вийде близько 12-15 штук.
Збираємо тортик: У кожен млинець загорніть по 5-7 ягід полуниці і скрутіть трубочкою. На овальне блюдо викладіть «хатинку» - в нижньому шарі повинно бути 5-6 млинців, в кожному наступному - на один менше. Кожен новий шар густо змастіть кремом. Верх торта полийте розтопленим шоколадом і прикрасьте за бажанням. Щоб торт гарненько просочився, його можна поставити на ніч в холод. Перед подачею кожен порційний шматочок прикрасьте збитими вершками - вони прекрасно поєднуються з полуницею - і листком м'яти для додання свіжої нотки.
3 Смачний торт «Сметанна королева»
Складові:
на один корж
- 2 яйця
- 250 гр сметани (у мене була 42%)
- 2/3 ст. цукру (можна і менше)
- 2 ч.л. крохмалю (повна ложечка з невеликою гіркою)
- 1/2 пакетика розпушувача
- 7 ст. л. просіяного борошна (ложка з невеликою гіркою)
- трохи солі
приготування:
- Таких коржів може бути 3-4-5 (дивлячись скільки у вас добавок в ці самі коржі є)
- У мене було 4: смажений солоний арахіс, мак, какао і кокосова стружка
- для крему - 1 кг сметани, 250 гр цукрової пудри, пакетик ванільного цукру
- Випікала в розігрітій духовці на антипригарним деку. Якщо випікати на звичайному, то обов'язково застелити промасленим папером, інакше корж не відчепиться. Виймати обережно і тільки в гарячому вигляді.
- Кремом змащувати гарячий корж, так би мовити для просочення. Решта крем тримати в холодильнику. Коли корж і помітно вбрався крем охолонуть, зверху наносимо крем з холодильника вже шаром товстіший. Так повторюємо з усіма коржами. Зверху я посипала листочками мигдалю.
4 «Трюфельний сметанник»
Інгредієнти і приготування:
1 яйце розтираємо з 1 ст.сахара, додаємо 1 ст.сметани, гашене оцтом соду-0,5 ч.л, 1 ст.л. оцту, 1,5 ст. муки, і 1/2 пачки какао (стандартна 200 г), Все добре перемішати і викласти у змащену маслом і обсипану панірувальними сухарями або борошном. Випікати в негарячій духовці 35-40 хв.
Готовий торт розрізаємо на 2-3 коржа і кожен змащуємо кремом: є два варіанти
1) масляний «трюфельний» -200 г сл. масла + 1/2 ст. згущеного молока, збити і добавіть1 / 2 пачки какао, добре вимішати.
2) сметанний кавовий - 1ст. сметани + 1ст.сахара, додати за смаком розчинну каву і прогріти, помішуючи, довести до кипіння, але не кип'ятити, додати 50г сл. масла. Крем добре збити. У мене крем сметанний, але без кави. Верх пориваємо глазур'ю: 1 ст.л какао, 1 ст.л сметани, 1 ст.л цукру, 1 ст.л сл. масла- все розігріти, добре розтерти до однорідної консистенції і швидко залити торт.
5 Торт «Вулкан»
Складові:
для тіста:
- яйце 1 шт.
- цукор 100 гр.
- борошно 300 гр. приблизно
- слів.масло 100 гр.
- сода гашене 1/2 ч.л.
для начинки:
- горіхи волоські 100 гр.
для крему:
- сметана 15% 400-500 гр.
- цукор 100-150 гр. за смаком
- шоколад 50 гр.
приготування:
- Тісто. Розтерти слів.масло з цукром до білого. Додати яйця, гашене соду, перемішати. Додати порційно борошно, тісто повинно вийти м'яке, еластичне.
- Прибрати тісто в холод на півгодини.
- Підготувати горіхи. Від тесту отщіпать не великий шматочок, в серединку покласти не великий за формою горішок. І скачати в кульку.
- Так проробити з усім тестом і горішками.
- Випікати при температурі 220, приблизно 20-30 хв.
- Дати охолонути.
- Крем. Сметану збити з цукром. Недовго. Кожен кульку вмочити в крем, викласти у формі «вулкана».
- Шоколад розтопити, полити зверху торта. Дати торту просочитися.
6 Торт «Milchmädchen» ( «Молочна дівчинка»)
знадобиться:
тісто:
- згущене молоко - 1 б (400 г)
- яйця - 2 шт
- борошно - 1 ст. (160 г)
- розпушувач - 1 п. (1 ст.л.)
крем:
- вершки 35% - 400 мл
- цукрова пудра -0,5 ст
приготування:
- Згущене молоко і яйця покласти в миску Перемішати віночком до однорідності
- Борошно і розпушувач просіяти в миску Ретельно перемішати.
- Коржі виходять пишніше, якщо тісто хвилин 15 постоїть
- На аркуші паперу для випічки намалюємо коло діаметром 18-20 см Папір перекласти на деко. У центр кола наливаємо 2 повні ложки тесту Розподіляємо тісто по всьому колу
- Пекти при 180 С 5 хвилин або до легкого зарум'янювання.
- З готового коржа відразу зняти папір і покласти на кухонний рушник Таким чином випекти все коржі.
- Якщо у кого поміщається, можна і по два коржа піч Оскільки згущене молоко я варила сама і у мене вийшло її рівно 600 м
- І я вирішила з решти 200 г ще замісити підлогу порції тесту і у мене вийшло всього з 1,5 порції 9 коржів
- Вершки збити з цукровою пудрою (для 1,5 порції я брала 500 г вершків і 120 г цукрової пудри)
- Промазати коржі кремом
- Прикрасьте як хочете і поставте на ніч у холодильник просочуватися.
джерело , по матеріалами