Знаєте, що спільного у приготування мідій в раковинах і лікарської практики? І хороший кухар, і хороший лікар керуються одним і тим же правилом: не нашкодь. Мідії чудові з точки зору як смаку, так і своєї користі, так що головне при їх приготуванні - не зіпсувати цей чудовий продукт. І рецепт мідій у вершковому соусі повністю слідує цьому правилу. Він є різновидом іншого класичного рецепту moules marinières , А додавання вершків робить соус більш густим і насиченим, зберігаючи головне - неповторний смак мідій і аромат морського бризу.
складові
2 порції
1 кг. мідій в стулках
2 зубчики часнику
60 р порею
100 мл. білого вина
150 мл. вершків
кілька гілочок петрушки
Цей рецепт мідій у вершковому соусі повністю слід головному правилу приготування мідій в раковинах - готувати їх делікатно, щоб зберегти ніжний смак.
Олексій Онєгін
Якщо ж ви маєте справу з замороженими мідіями, я рекомендую розморозити їх, зібравши і процідивши всю рідину, яка виділиться в процесі. Зазвичай на упаковці таких мідій радять готувати їх, не розморожуючи, але крижаним мідій потрібно багато часу на те, щоб повністю прогрітися, а оскільки вони вже були зварені перед заморожуванням, деякі з них за цей час можуть стати жорсткішими. Крім того, при бажанні цю страву можна приготувати і з замороженого м'яса мідій: спершу зробіть соус, а потім прогрійте в ньому м'ясо мідій.
Отже, візьміть містку товстостінну каструлю, поставте її на середній вогонь і додайте пару ложок оливкової олії. Давши йому нагрітися, обсмажте в ньому дрібно нарізаний часник, цибулю і порей (до цього тріо можна додати стебловий селера, якщо він завалявся у вас в холодильнику), постійно помішуючи овочі, щоб вони не пригоріли. Коли овочі размягчатся, влийте вино і доведіть його до кипіння (якщо ви готуєте з розморожених мідій, разом з вином додайте в каструлю рідина, яка виділилася при їх розморожуванні).