- Рецепти маринованих крилець
- Готуємо в медово-соєвому маринаді
- Крильця в маринаді на кефірі
- Як приготувати крильця з соєвим соусом
- Готуємо крильця з гірчицею і медом
- Готуємо гострий маринад - китайський варіант
- Готуємо крильця в пивному маринаді
- додаткові секрети
- Корисні властивості курячих крил
Доброго часу доби, дорогі мої читачі. Пропоную знову розглянути «курячу» тематику. Адже це найпоширеніше м'ясо на нашому столі. І курку можна готувати дуже різноманітно. Сьогодні я збираюся вам розповісти, як зробити маринад для крилець в духовці. Повірте, промаринуватися курятина набагато смачніше, ніж, якщо ви просто притрусіть м'ясо спеціями і запече його. Втім, ви самі в цьому можете переконатися 🙂
Рецепти маринованих крилець
Маринад для курячих крил може бути найрізноманітнішим. Гострий, пряний, солодкуватий, з кислинкою, з майонезом - на ваш смак. Нижче підібрала для вас кілька цікавих варіантів. Кожен такий рецепт простий у приготуванні. Як скуштуєте - черкания відгук.
Готуємо в медово-соєвому маринаді
Для 10-12 крилець вам знадобляться:
- 2 зубки часнику;
- 120 мл соусу соєвого;
- 120 мл меду;
- сіль + перець мелений чорний;
- 1 ст.л. натертого кореня імбиру;
- спеції (на ваш розсуд);
- рослинне масло (для змазування форми).
Змішуємо мед з соусом, імбиром і подрібненим в чеснокодавке часником. Сюди ж додаємо спеції, які ви вирішили використовувати. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні. А потім зменшіть вогонь до малого і проваріть хвилин 5. Після трохи остудіть. Крильця промити, обсушити паперовим рушником. Потім присолите їх і приперчив. А після занурте на півгодини-годину в остиглий маринад.
Нагріваємо духовку до 200-230 градусів. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо туди мариновані курячі крильця. Випікаємо курятину хвилин 10. Потім перевертаємо крильця і злегка змащуємо зверху маринадом. Готуємо ще 5 хвилин, потім знову скроплюємо ароматної сумішшю і знову запікаємо 5 хвилин. Так повторюємо, поки крильця, приготовані з соєвим соусом і медом, не стануть золотистими.
Крильця в маринаді на кефірі
Це дуже смачний і незвичайний варіант. Неодмінно його випробуйте. Для 700 грам курячих крилець вам потрібні будуть:
- 500 мл кисломолочного продукту;
- 3-4 зубки часнику;
- сіль + перець мелений чорний;
- зелень кропу + петрушки;
- трохи волоських горіхів;
- панірувальні сухарі.
Змішуємо кефір з сіллю, перцем і подрібненим в чеснокодавке часником. Розчин для маринування готовий. Розміщуємо в нього крильця і залишаємо на годину.
Далі готуємо паніровці. Для цього горіхи подрібнюємо в блендері і змішуємо з сухарями і дрібно посіченою зеленню.
Форму змащуємо маслом. Мариновані крила обвалюють в паніровці і поміщаємо на деко. А потім відправляємо їх в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте цю красу хвилин 40.
Як приготувати крильця з соєвим соусом
Цей рецепт передбачає використання наступних продуктів:
- 0,7 кг крил;
- 150 мл кетчупу (можете замінити томатною пастою);
- 150 мл соусу соєвого;
- 150 г ріпчастої цибулі.
Лук потрібно очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Окремо змішують кетчуп з соєвим соусом і туди ж відправляють подрібнену цибулю. Далі потрібно все ретельно перемішати.
Крила потрібно помістити в готову ароматну суміш. Солити додатково не раджу, адже соус соєвий і так солоний. Крильця потрібно залишити в маринаді на 3-4 години. Весь цей час вони повинні знаходитися в холодильнику.
Далі форму потрібно змастити маслом і викласти в неї курятину. А далі її слід відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте м'ясо 30-40 хвилин. А після точите смакоту з задоволенням.
Готуємо крильця з гірчицею і медом
Для приготування цієї смакоти (4 порції) візьміть:
- 8 крил;
- 4 ст.л оцту винного;
- 2 ст.л. масла рослинного;
- по 4 ст.л. гірчиці звичайної + гірчиці в зернах;
- 100 г меду;
- перцю чорного меленого + солі.
Змішайте мед, оцет, масло і гірчицю. Сюди ж додайте сіль і перець. Відправляємо в цей маринад крильця. Потім накриваємо зверху ємність кришкою або харчовою плівкою і поміщаємо на годину в холодильник.
Далі нагріваємо духовку до 220-230 градусів. Витягуємо крильця з маринаду (його не виливайте - ще стане в нагоді). Викладаємо курятину в змащену маслом форму і відправляємо в духовку. Запікати потрібно півгодини - за цей час крила необхідно 2-3 рази перевернути. І кожен раз при цьому слід збризкувати курятину маринадом.
Подавайте курятину гарячої. Крила в медовому маринаді з гірчицею виходять неймовірно смачними. До них краще подавати свіжі овочі.
Готуємо гострий маринад - китайський варіант
Любителі азіатських страв по достоїнству оцінять цей варіант. Для його приготування вам знадобиться:
- кіло крилець;
- 2 ст.л. соусу чілі (беріть солодкий);
- 2 ст.л. масла кунжутного;
- 2 ст.л. соусу солодкого чилі;
- 2 ст.л. соусу устричного;
- 2 зубки часнику;
- 60-65 мл меду;
- 4 ст.л. подрібненої зеленої цибулі.
Змішуємо соуси з медом, маслом і подрібненою цибулею. Часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою чеснокодавкі. Потім вводимо часникову масу в маринад. Занурюємо в нього крильця і залишаємо на пару годин.
Прогріваємо духовку до 220-230 градусів. Змащуємо деко олією і викладаємо на нього мариновану курятину. Відправляємо м'ясо в духовку і готуємо його 25 хвилин. За цей час його потрібно 1 або 2 рази перевернути, змастивши зверху пряною сумішшю. Далі курятину потрібно готувати на режимі «гриль» ще хвилин 6-7.
Подавайте крильця в гарячому вигляді. Зверху полийте їх соусом.
Готуємо крильця в пивному маринаді
Для такого ласощі підготуйте наступні продукти харчування:
- кіло курячих крил;
- стакан світлого пива;
- 1 ст.л. подрібненого коріандру;
- трохи червоного гострого перцю;
- 1 ст.л. адигейської солі.
Крильця промиваємо і обтирає паперовим рушником. Далі заливаємо їх пивом, солимо, перчимо і додаємо коріандр. Все ретельно перемішуємо. Залиште курятину в цій пряної рідини на 1-2 години.
Далі викладаємо курятину на застелене пергаментом деко. Підігріваємо духовку до 150-160 градусів і відправляємо в неї мариновані крила. Готуємо близько години. Тільки не забувайте в процес запікання пару раз крила перевернути. Інакше вони просто в вуглинки перетворяться.
Приготовані за цим рецептом крила виходять дуже ніжні з тендітною, хрусткою скоринкою. Це прекрасний варіант для чоловічих посиденьок під час перегляду футбольного або хокейного матчу. Або ж просто для сімейної вечері.
додаткові секрети
Якщо в маринаді присутній зелень, гарненько її розітріть з сіллю. Так вона пустить сік, максимально наситивши м'ясо своїм ароматом.
Намагайтеся, щоб сполучаються в маринаді компоненти були ретельно змішані. Для цього, наприклад, можна використовувати блендер або міксер. А після такого змішування інгредієнтів краще залишити суміш на 20-30 хвилин - нехай настоюється.
Зазвичай курятину (та й будь-яке інше м'ясо) заливають холодним маринадом. А якщо хочете скоротити час маринування, залийте його теплою ароматною сумішшю. Температура маринаду повинна бути не вище температурі тіла. Занадто гарячим не здумайте заливати!
Намагайтеся маринувати курятину в спеціальних пакетах (у них зазвичай застібки є). Так легше домогтися того, щоб маринад рівномірно розподілився на м'ясі.
Корисні властивості курячих крил
Харчова цінність даного продукту становить 186 ккал. Тут є 19,2 г білків і 12,2 г жирів. Багатий і різноманітний хімічний склад крил. Тут присутні вітаміни А , До і багато вітамінів групи В ( тіамін , піридоксин , нікотинова кислота , О 12 ). До того тут є магній, натрій, марганець, селен та інші мінеральні сполуки.
Завдяки такому складу, крильця роблять благотворний вплив на різні органи і системи:
- нормалізують рівень цукру в крові;
- прискорюють процес загоєння тканин після переломів і травм;
- збільшують рівень гемоглобіну;
- улучают мозкову діяльність;
- надають онкопротекторное дію;
- борються з вільними радикалами;
- покращують роботу репродуктивної системи;
- допомагають в боротьбі з депресією.
Так що їжте курячі крила на здоров'я. Тільки не переїдайте - адже, в усьому треба знати міру 🙂
Тепер ви - справжні експерти в області маринування курячих крил. Поділіться своїми знаннями з друзями - вони вас зведуть в ранг профі. А якщо захочете розкрити карти, скиньте посилання на статтю, нехай читають. А я прощаюсь з вами: до нових зустрічей.
З повагою, Ольга Сологуб