рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Маринад для крилець в духовці - рецепти

  1. Рецепти маринованих крилець
  2. Готуємо в медово-соєвому маринаді
  3. Крильця в маринаді на кефірі
  4. Як приготувати крильця з соєвим соусом
  5. Готуємо крильця з гірчицею і медом
  6. Готуємо гострий маринад - китайський варіант
  7. Готуємо крильця в пивному маринаді
  8. додаткові секрети
  9. Корисні властивості курячих крил

Доброго часу доби, дорогі мої читачі

Доброго часу доби, дорогі мої читачі. Пропоную знову розглянути «курячу» тематику. Адже це найпоширеніше м'ясо на нашому столі. І курку можна готувати дуже різноманітно. Сьогодні я збираюся вам розповісти, як зробити маринад для крилець в духовці. Повірте, промаринуватися курятина набагато смачніше, ніж, якщо ви просто притрусіть м'ясо спеціями і запече його. Втім, ви самі в цьому можете переконатися 🙂

Рецепти маринованих крилець

Маринад для курячих крил може бути найрізноманітнішим. Гострий, пряний, солодкуватий, з кислинкою, з майонезом - на ваш смак. Нижче підібрала для вас кілька цікавих варіантів. Кожен такий рецепт простий у приготуванні. Як скуштуєте - черкания відгук.

Готуємо в медово-соєвому маринаді

Для 10-12 крилець вам знадобляться:

  • 2 зубки часнику;
  • 120 мл соусу соєвого;
  • 120 мл меду;
  • сіль + перець мелений чорний;
  • 1 ст.л. натертого кореня імбиру;
  • спеції (на ваш розсуд);
  • рослинне масло (для змазування форми).

Змішуємо мед з соусом, імбиром і подрібненим в чеснокодавке часником. Сюди ж додаємо спеції, які ви вирішили використовувати. Доведіть суміш до кипіння на середньому вогні. А потім зменшіть вогонь до малого і проваріть хвилин 5. Після трохи остудіть. Крильця промити, обсушити паперовим рушником. Потім присолите їх і приперчив. А після занурте на півгодини-годину в остиглий маринад.

Нагріваємо духовку до 200-230 градусів. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо туди мариновані курячі крильця. Випікаємо курятину хвилин 10. Потім перевертаємо крильця і ​​злегка змащуємо зверху маринадом. Готуємо ще 5 хвилин, потім знову скроплюємо ароматної сумішшю і знову запікаємо 5 хвилин. Так повторюємо, поки крильця, приготовані з соєвим соусом і медом, не стануть золотистими.

Так повторюємо, поки крильця, приготовані з соєвим соусом і медом, не стануть золотистими

Крильця в маринаді на кефірі

Це дуже смачний і незвичайний варіант. Неодмінно його випробуйте. Для 700 грам курячих крилець вам потрібні будуть:

  • 500 мл кисломолочного продукту;
  • 3-4 зубки часнику;
  • сіль + перець мелений чорний;
  • зелень кропу + петрушки;
  • трохи волоських горіхів;
  • панірувальні сухарі.

Змішуємо кефір з сіллю, перцем і подрібненим в чеснокодавке часником. Розчин для маринування готовий. Розміщуємо в нього крильця і ​​залишаємо на годину.

Далі готуємо паніровці. Для цього горіхи подрібнюємо в блендері і змішуємо з сухарями і дрібно посіченою зеленню.

Форму змащуємо маслом. Мариновані крила обвалюють в паніровці і поміщаємо на деко. А потім відправляємо їх в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте цю красу хвилин 40.

Як приготувати крильця з соєвим соусом

Цей рецепт передбачає використання наступних продуктів:

  • 0,7 кг крил;
  • 150 мл кетчупу (можете замінити томатною пастою);
  • 150 мл соусу соєвого;
  • 150 г ріпчастої цибулі.

0,7 кг крил;   150 мл кетчупу (можете замінити томатною пастою);   150 мл соусу соєвого;   150 г ріпчастої цибулі

Лук потрібно очистити від лушпиння та дрібно нарізати. Окремо змішують кетчуп з соєвим соусом і туди ж відправляють подрібнену цибулю. Далі потрібно все ретельно перемішати.

Крила потрібно помістити в готову ароматну суміш. Солити додатково не раджу, адже соус соєвий і так солоний. Крильця потрібно залишити в маринаді на 3-4 години. Весь цей час вони повинні знаходитися в холодильнику.

Далі форму потрібно змастити маслом і викласти в неї курятину. А далі її слід відправити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте м'ясо 30-40 хвилин. А після точите смакоту з задоволенням.

Готуємо крильця з гірчицею і медом

Для приготування цієї смакоти (4 порції) візьміть:

  • 8 крил;
  • 4 ст.л оцту винного;
  • 2 ст.л. масла рослинного;
  • по 4 ст.л. гірчиці звичайної + гірчиці в зернах;
  • 100 г меду;
  • перцю чорного меленого + солі.

Змішайте мед, оцет, масло і гірчицю. Сюди ж додайте сіль і перець. Відправляємо в цей маринад крильця. Потім накриваємо зверху ємність кришкою або харчовою плівкою і поміщаємо на годину в холодильник.

Далі нагріваємо духовку до 220-230 градусів. Витягуємо крильця з маринаду (його не виливайте - ще стане в нагоді). Викладаємо курятину в змащену маслом форму і відправляємо в духовку. Запікати потрібно півгодини - за цей час крила необхідно 2-3 рази перевернути. І кожен раз при цьому слід збризкувати курятину маринадом.

Подавайте курятину гарячої. Крила в медовому маринаді з гірчицею виходять неймовірно смачними. До них краще подавати свіжі овочі.

Готуємо гострий маринад - китайський варіант

Любителі азіатських страв по достоїнству оцінять цей варіант. Для його приготування вам знадобиться:

  • кіло крилець;
  • 2 ст.л. соусу чілі (беріть солодкий);
  • 2 ст.л. масла кунжутного;
  • 2 ст.л. соусу солодкого чилі;
  • 2 ст.л. соусу устричного;
  • 2 зубки часнику;
  • 60-65 мл меду;
  • 4 ст.л. подрібненої зеленої цибулі.

Змішуємо соуси з медом, маслом і подрібненою цибулею. Часник очищаємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою чеснокодавкі. Потім вводимо часникову масу в маринад. Занурюємо в нього крильця і ​​залишаємо на пару годин.

Прогріваємо духовку до 220-230 градусів. Змащуємо деко олією і викладаємо на нього мариновану курятину. Відправляємо м'ясо в духовку і готуємо його 25 хвилин. За цей час його потрібно 1 або 2 рази перевернути, змастивши зверху пряною сумішшю. Далі курятину потрібно готувати на режимі «гриль» ще хвилин 6-7.

Подавайте крильця в гарячому вигляді. Зверху полийте їх соусом.

Готуємо крильця в пивному маринаді

Для такого ласощі підготуйте наступні продукти харчування:

  • кіло курячих крил;
  • стакан світлого пива;
  • 1 ст.л. подрібненого коріандру;
  • трохи червоного гострого перцю;
  • 1 ст.л. адигейської солі.

адигейської солі

Крильця промиваємо і обтирає паперовим рушником. Далі заливаємо їх пивом, солимо, перчимо і додаємо коріандр. Все ретельно перемішуємо. Залиште курятину в цій пряної рідини на 1-2 години.

Далі викладаємо курятину на застелене пергаментом деко. Підігріваємо духовку до 150-160 градусів і відправляємо в неї мариновані крила. Готуємо близько години. Тільки не забувайте в процес запікання пару раз крила перевернути. Інакше вони просто в вуглинки перетворяться.

Приготовані за цим рецептом крила виходять дуже ніжні з тендітною, хрусткою скоринкою. Це прекрасний варіант для чоловічих посиденьок під час перегляду футбольного або хокейного матчу. Або ж просто для сімейної вечері.

додаткові секрети

Якщо в маринаді присутній зелень, гарненько її розітріть з сіллю. Так вона пустить сік, максимально наситивши м'ясо своїм ароматом.

Намагайтеся, щоб сполучаються в маринаді компоненти були ретельно змішані. Для цього, наприклад, можна використовувати блендер або міксер. А після такого змішування інгредієнтів краще залишити суміш на 20-30 хвилин - нехай настоюється.

Зазвичай курятину (та й будь-яке інше м'ясо) заливають холодним маринадом. А якщо хочете скоротити час маринування, залийте його теплою ароматною сумішшю. Температура маринаду повинна бути не вище температурі тіла. Занадто гарячим не здумайте заливати!

Намагайтеся маринувати курятину в спеціальних пакетах (у них зазвичай застібки є). Так легше домогтися того, щоб маринад рівномірно розподілився на м'ясі.

Корисні властивості курячих крил

Харчова цінність даного продукту становить 186 ккал. Тут є 19,2 г білків і 12,2 г жирів. Багатий і різноманітний хімічний склад крил. Тут присутні вітаміни А , До і багато вітамінів групи В ( тіамін , піридоксин , нікотинова кислота , О 12 ). До того тут є магній, натрій, марганець, селен та інші мінеральні сполуки.

Завдяки такому складу, крильця роблять благотворний вплив на різні органи і системи:

  • нормалізують рівень цукру в крові;
  • прискорюють процес загоєння тканин після переломів і травм;
  • збільшують рівень гемоглобіну;
  • улучают мозкову діяльність;
  • надають онкопротекторное дію;
  • борються з вільними радикалами;
  • покращують роботу репродуктивної системи;
  • допомагають в боротьбі з депресією.

Так що їжте курячі крила на здоров'я. Тільки не переїдайте - адже, в усьому треба знати міру 🙂

Тепер ви - справжні експерти в області маринування курячих крил. Поділіться своїми знаннями з друзями - вони вас зведуть в ранг профі. А якщо захочете розкрити карти, скиньте посилання на статтю, нехай читають. А я прощаюсь з вами: до нових зустрічей.

З повагою, Ольга Сологуб

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com