- Що потрібно, щоб смачно запекти лосось в духовці?
- Кілька корисних порад, як ще смачніше приготувати лосось з овочами
Сьогодні, вибираючи щось для сім'ї в плані приготувати поїсти, ми намагаємося обходити стороною м'ясо, більше віддаючи перевагу рибку. І це зрозуміло. Причому кожен вибирає щось своє. З урахуванням здоров'я, достатку і переваг, зрозуміло. Лососеві сорти багато хто купує. Адже з цієї риби можна стільки різних страв приготувати. Не кажучи про величезну користь її.
Зміст статті:
Ми сьогодні приготуємо лосося, протушкувати його з овочами в духовці. Неймовірно смачне і вишукане блюдо вийде. Його можна не тільки сім'ї подавати. Святкове застілля тільки виграє, якщо ви приготуєте це незвичайне блюдо. Ваші гості оцінять вашу фантазію, адже з рибою, делікатною і особливою, будуть поєднуватися, на перший погляд, не поєднувані з нею продукти. Терпіння, і ви скоро все зрозумієте.
Отже, на кухню!
Що потрібно, щоб смачно запекти лосось в духовці?
- Лосось - 500 гр.
- Цибуля - 1 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Сік лимона - 1 ст.л.
- Огірок 1 шт.
- Кріп - гілочка
- Рослинна олія - 1 ст.л.
- Спеції - за бажанням
Як правильно приготувати запечений лосось з овочами в духовці - інструкція з фото
Звичайно ж, почнемо з духовки, як і зазвичай. Нагріємо її до 200 градусів, і почнемо обробляти рибину. Очистимо тушку від луски, виймемо всі нутрощі, відокремимо голову, хвіст і плавники. Але не поспішайте віддавати своїм котейкам це чудо. Адже скоро ми з вами зваримо шикарний суп з участю цього чудового набору. Словом, вимивши тушку риби, наріжемо її на стейки.
Крок 1. Вимиємо, обробимо лосось і наріжемо на стейки
Цибулину очистимо й наріжемо дуже дрібними кубиками. Ні, можна, звичайно, нарізати і кільцями. Але для лосося важливо, щоб його незвичайний смак таки зберігся, тобто, щоб ніщо їх забило. До речі, тут можна цибулю порей використовувати, він ніжніший. Ну, а якщо його немає, ріжемо ріпчасту.
Крок 2. Наріжемо цибулю
Часник - прекрасний засіб у всіх відносинах. І його - чим більше, тим краще! Будь-яке блюдо тільки виграє від його присутності. Але в нашій ситуації ми стурбовані ароматом лосося, тобто, щоб зберегти його. Тому часничок теж наріжемо маленькими кубиками.
Крок 3. Дрібно наріжемо часник
Наллємо в сковороду масло і нагріємо його. Як тільки воно зашкворчіт, насиплемо сюди цибулю і часник. Я його зазвичай оперативненько підсмажую, до ледь відчутною золотистої скоринки. І тут же знімаю. Тепер в цю масу я кладу свої улюблені спеції, а це - італійські трави, і виливаю 1 столову ложку соку лимона. До речі, щодо соку. Це - справа смаку. Замість цього соку, можна і сік апельсина взяти, якщо є проблеми зі здоров'ям. Розмішаємо масу.
Крок 4. Смажимо цибулю і часник
Наступний наш персонаж - огірок. Зараз на дворі - весна. Огірочків на ринку більш ніж достатньо. Бажано, щоб ви вибрали або великий екземпляр, або штучки 3-4 огірочка. Вони залишать компанію лососеві. Як, огірок? Так! Ось побачите, буде незвично і смачно. Отже, знімемо з огірочків шкурку, розділимо їх навпіл і виймемо все зернятка з серединки.
Крок 5. Почистим огірок
Нам потрібно змастити маслом форму, в якій буде готуватися риба. Потім викладемо лососеві стейки на дно, і продовжимо - зробимо залівочку для них. Для цього наріжемо тонюсенькими часточками огірочки. Потім відправимо їх в сковорідку, де ще знаходяться цибулю з часником. Ні, гасити їх не потрібно. Просто змішаємо. До речі, зернятка, е сли вони не великих розмірів, теж можна відправити в сковороду. Залишається справа за малим - викласти цю залівочку на стейки. Розподілимо її акуратно і поставимо в духовку, який, ми включили ще на початку готування.
Крок 6. Викласти овочеву масу на стейки
Час швидко пролетить. До речі, лосось повинен запікатися хвилин 20, але, як показує і моя практика в тому числі, грубка грубці - різниця. Тому «прислухайтеся» до ароматів. Запах готової риби ви вже повинні знати. Можна готову страву скропити соком лимона, при бажанні. А можна і кропом прикрасити.
Крок 7. Через 20-25 хвилин риба готова!
Кілька корисних порад, як ще смачніше приготувати лосось з овочами
- Як і зазвичай, чи не кладемо ні крупинки солі - спеції зроблять свою справу!
- Обов'язково стежте за готовністю риби - не дайте їй пересушити, що легко зробити, якщо духовка дуже нагріта.
- Замість огірка, на рибу можна покласти, скажімо, ті ж шматочки баклажана, кабачка і подібних овочів.
- Лук можна взяти порей, він буде дуже делікатно відтіняти своїм смаком лосося.
- Зверху, коли відправляємо в духовку, можна покласти на рибку лавровий лист чи щось з делікатних прянощів.
- Слідкуйте, щоб масла було не більше, адже риба і так жирна.
Що потрібно, щоб смачно запекти лосось в духовці?
Як, огірок?