Лимонад люблять і дорослі, і діти. У спеку цей прохолодний напій відмінно втамовує спрагу, а в холодну пору року піднімає настрій, нагадуючи про літніх сонячних днями. Однак давно відомо, що будь-які газованої зовсім не корисні для нашого організму через величезну змісту в них консервантів і цукру, тому, щоб в майбутньому уникнути проблем зі здоров'ям, краще приготувати лимонад домашній без газу.
В даному рецепті ми зробимо напій з лимона і м'яти. Приємний смак з ненав'язливою кислинкою освіжає і бадьорить без шкоди і зайвих калорій. Що ж стосується цукру - за бажанням його порцію завжди можна варіювати.
Складові:
- лимон - 1 шт. (+ Кілька часточок для подачі напою);
- м'ята - 4-5 гілочок;
- цукор - 5 ст. ложок (або за смаком);
- питна вода - 1 л.
Як зробити напій з лимона
[Ad # first]
[Ad # second]
- М'яту промиваємо водою, струшуємо зайву вологу. Листочки запашного рослини відокремлюємо від стебел, дрібно рубаємо ножем або рвемо руками. За бажанням кілька м'ятних листочків можна залишити цілими для подачі готового напою.
- Лимон розрізаємо навпіл. З кожної половинки вичавлюємо сік, наприклад, скориставшись соковижималкою. У результаті повинно вийти приблизно 4-5 столових ложок рідини. Частину, що залишилася цитрусову шкірку не викидати - вона теж стане в нагоді для виготовлення напою.
- У невелику каструльку викладаємо подрібнені листя м'яти, заливаємо питною водою. Додаємо лимонну шкірку, а потім доводимо суміш до кипіння. Варимо на помірному вогні протягом 2-3 хвилин, після чого прибираємо м'ятно-лимонний відвар з плити.
- Відразу ж додаємо в гарячу рідину цукор.
- Остудивши до теплого стану, пропускаємо відвар через дрібне сито, позбавляючись від цитрусової шкірки і частинок м'яти.
- У проціджений напій вливаємо лимонний сік, а потім прибираємо практично готовий лимонад в холодильник на 2-3 години.
- Перед подачею в ємність з охолодженим домашнім лимонадом закладаємо кілька скибочок лимона і свіжі листочки м'яти. За бажанням можна додати в келихи кубики льоду.
Потягує напій через трубочку, насолоджуючись цитрусовим ароматом і смаком!
Завантаження ...
Якщо сподобався рецепт, напишіть коментар написати коментар