Практично кожен з нас любить страви на мангалі. Вони нагадують нам про пікніках, святі і літо. Та й взагалі, вони просто дуже смачні. Ми вже давно навчилися готувати на мангалі не тільки різні сорти м'яса, а й рибу, овочі і різні делікатеси . Коли ви накриваєте стіл на природі, смажите смачний шашлик або готуєте інші страви на вугіллі, спробуйте ще і приготувати очищені креветки на мангалі з легким димком. Вони, за цим рецептом, виходять дуже смачними, дуже красивими (дивіться на верхньому фото) і апетитними, а крім цього, вони дуже швидко готуються.
Не варто хвилюватися з того приводу, що використовуємо ми не свіжовиловлених креветок, а заморожених. Сучасні технології заморозки дозволяють зберегти всі смакові якості і корисні властивості будь-яких морепродуктів.
Заморожені креветки потрібно дбайливо розморозити. Не варто це робити при кімнатній температурі, краще покласти на кілька годин на нижню полицю холодильника, а потім промити. Якщо ж вам пощастило і ви придбали свіжі, тоді просто промити.
Потім викласти їх в глибоку миску. Додати туди сік половини лимона або лайма, три подрібнених зубчики часнику, п'ятдесят грам якісного соєвого соусу, п'ятдесят грам оливкової олії, добре перемішати і маринувати протягом двох - трьох годин, помішуючи кожні десять - п'ятнадцять хвилин
Щоб блюдо вийшло соковитим і не пересохло, готувати треба зовсім недовго і не в якому разі не перетримати на вогні.
Викладаємо креветок на решітку і ставимо на мангал . Коли креветки зарумянятся з одного боку, перевертаємо їх на іншу сторону і знімаємо з вугілля як тільки зарум'яниться друга сторона. Просочені маринадом, з легким димком від вугілля, креветки гриль на мангалі неодмінно порадують ваших гостей. Смачного!
складові
- Креветки (королівські або тигрові) - 1 кілограм;
- Лимон або лайм - 1/2;
- Часник - 3 зубчики;
- Соєвий соус - 50 грам;
- Оливкова олія - 50 грам.