- Смачний крем для бісквітних коржів з сметани
- Масляний крем із згущеного молока для торта з готових бісквітних коржів
- Крем для готових бісквітних коржів з маскарпоне і какао
- Крем з вареного згущеного молока для бісквітних коржів
- Рецепт сирного крему з ягодами для бісквітних коржів
- Легкий йогуртовий крем з бананом для бісквітного коржа
- Корисні поради
Ніжні і повітряні бісквітні коржі, просочені кремом, здатні просто танути в роті. Хоч і існує багато варіантів приготування бісквітних коржів, але їхня технологія зазнала мало змін за свій час існування.
А ось нові рецепти прошарків для бісквіта все частіше з'являються. Зараз для крему при приготуванні бісквітного торта використовують не тільки сметану і вершкове масло зі згущеним молоком, а й сир, йогурт, сир маскарпоне.
Смачний крем для бісквітних коржів з сметани
Сметанний крем прекрасно доповнює бісквітні коржі. Якщо він приготовлений правильно, то маса виходить повітрям, густий і приємною на смак.
Щоб все вийшло з першого разу, потрібно вибирати дуже жирну сметану (від 30% і вище) без зайвої кислоти, гіркуватості або сторонніх присмаків.
Якщо сметана недостатньо густа, її можна згустити (крохмалем, желатином або спеціальним порошком загустителем) або зцідити зайву рідину (сироватку) через 3-4 шари марлі.
Для самого простого крему на основі сметани необхідні такі інгредієнти:
- 260 мл жирної сметани;
- 220 г дрібного цукру;
- 20 г ванільного цукру або 3 г порошку ванілі;
- 10 г загустителя (якщо сметана рідка).
Процес приготування крему буде складатися з часу необхідного для охолодження продуктів і інструментів в холодильнику (від 30 хвилин), часу для активних дій (збивання маси) - 10-15 хвилин. Для просочення торта таким кремом потрібно 4-6 годин.
Калорійність сметанному просочення для бісквіта - 339,2 ккал / 100 г.
Інструкція приготування:
- У холодильнику добре охолодити сметану, миску, в якій буде готуватися крем, і віночки міксера;
- Потім в крижану миску викласти сметану з холодильника і збивати на максимальних обертах міксера, обережно всипаючи тонкою цівкою цукор і ванілін;
- У процесі додавання цукру сметана буде ставати рідкої, і якщо консистенція крему буде занадто рідкою, то потрібно додати трохи загустителя і знову збити крем;
- У готовий крем за бажанням можна додати шматочки свіжих фруктів або ягідне пюре, карамелізовані горіхи, шоколадну крихту.
Масляний крем із згущеного молока для торта з готових бісквітних коржів
Ця просочення використовується досить часто багатьма господинями для перемазиванія готових бісквітних коржів. Така популярність пояснюється тим, що в процесі приготування використовуються лише два продукти, і на відміну від сметанним кремом невдачі практично виключені.
Масляний крем зі згущеним молоком годиться не тільки для просочення і вирівнювання тортів, а й для їх прикраси.
Перелік використовуваних продуктів:
- 200 г згущеного з цукром молока;
- 200 г якісного вершкового масла від 72%;
- 3 г ванільного порошку або кілька крапель ванільною есенції;
- 15-20 мл коньяку або лікеру за бажанням.
Приготувати таку просочення для готових бісквітних коржів можна за 15-20 хвилин активної роботи міксера або кухонного комбайна.
Калорійність 100 г готового кондитерського продукту становитиме 480,4 ккал.
Порядок процесів приготування:
- На відміну від попереднього рецепта, тут потрібно, щоб масло було дуже м'яким, тому його завчасно необхідно дістати з холодильника. Для більш швидкого досягнення необхідної кондиції його можна порізати на невеликі шматочки;
- М'яке вершкове масло міксером на невеликої або середньої швидкості потрібно збивати до отримання пишної і повітряної маси;
- Потім невеликими частинами (по одній - дві столові ложки) вводити згущене молоко, продовжуючи збивати міксером або кухонним комбайном;
- В кінці збивання для додання смаку можна додати коньяк або лікер, а також ванілін.
Крем для готових бісквітних коржів з маскарпоне і какао
Ніжний пастоподібний сир маскарпоне з вершковим смаком завітав до нас із далекої Італії і став основою для багатьох десертів і солодких ласощів. Оскільки сир сам по собі вже має консистенцію, наближену до кремовою, то зовсім не складно буде створити з нього ніжну прошарок для готових бісквітних коржів на власній кухні.
Головне чітко слідувати інструкції з приготування.
Продукти для прошарку з маскарпоне і какао:
- 500 г сиру маскарпоне;
- 400 мл жирних вершків (30% і вище);
- 200 г цукрової пудри;
- 130 г какао-порошку;
- 70 мл фруктового лікеру;
- 3 г ванільного порошку.
Приготування крему з цього пастоподібного сиру не буде довше 20 хвилин.
Калорійність такого прошарку між готовими коржами становитиме 352,2 ккал на 100 г.
Хід роботи:
- У глибокій мисці змішати маскарпоне і половину цукрової пудри, розмішуючи масу столовою ложкою, потім сюди ж всипати какао-порошок і влити фруктовий лікер, знову все старанно перемішати без залучення серйозної кухонної техніки;
- В іншій охолодженої посудині холодними віночками збити міксером крижані вершки з рештою цукровою пудрою і ванільним порошком в повітряну пухку масу;
- Тепер сирну масу збивати міксером і по кілька ложок вводити збиті вершки, щоб вийшла легка пишна кремова маса. Какао з переліку інгредієнтів можна виключити, якщо не планується готувати шоколадний торт.
Крем з вареного згущеного молока для бісквітних коржів
Варене згущене молоко «іриска» застосовується для приготування різноманітних кремів, які служать наповненням для еклерів і профитролей, ідеально доповнюють медові, пісочний, листкові та бісквітні коржі. Часто в прошарок з вареного згущеного молока додають обсмажені горіхи, п'яний чорнослив, трохи коньяку і інші доповнення.
З бісквітними коржами добре поєднується крем на основі іриски і сметани, для його приготування необхідно взяти продукти в таких пропорціях:
- 300 г вареного згущеного молока;
- 300 г жирної сметани;
- 15 мл коньяку;
- 1 крапля ванільної есенції.
Через 10-15 хвилин роботи міксера, можна буде приступати до переслаіванія бісквітних коржів.
На 100 г такого прошарку буде в середньому приходиться 301,7 ккал.
Алгоритм дій:
- На максимальній швидкості збивати міксером сметану, але не довше 3-4 хвилин;
- Потім столовою ложкою невеликими порціями вводити варене згущене молоко і продовжувати збивати;
- Останніми в масу ввести коньяк і ваніль. Після закінчення збивання можна вводити горіхи, чорнослив і інші доповнення.
Заготівля цукіні на зиму: рецепти приготування є в нашій публікації на сайті.
Як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим, можна дізнатися з цієї статті .
Звідси можна взяти рецепт класичного заварного крему.
Рецепт сирного крему з ягодами для бісквітних коржів
Сирну прошарок з ягодами між бісквітними коржами по достоїнству оцінять ті, хто не любить жирне і стежить за своєю фігурою. Збиті в повітряну піну вершки додадуть десерту легкості і ніжності.
Для приготування сирного крему з ягодами потрібні такі продукти:
- 250 г м'якого сиру;
- 300 мл вершків жирністю не менше 33%;
- 100 г цукрової пудри;
- 10 г желатину;
- 50 мл молока;
- 200-300 г ягід (полуниці, суниці, чорниці, ожини, малини або інших).
Цей крем буде готуватися довше, ніж попередні варіанти, оскільки потрібен час для набухання і розчинення желатину, а також готовому торту потрібно буде дати деякий час, щоб крем застиг. Загальний час приготування сирної прошарку 40-50 хвилин.
Калорійність готової кремовою маси складе 194,1 ккал / 100 г.
Спосіб приготування:
- Порошок або гранули желатину потрібно залити теплим молоком і залишити для набухання на час вказане на упаковці (від 5 міну до півгодини). Набряклу желатинову масу розтопити на паровій бані до повного розчинення гранул або порошку. Потім зняти з вогню і трохи остудити;
- Половину загальної кількості цукрової пудри змішати з сиром і протерти масу через дрібне сито або перебити блендером;
- Після чого до сиру додати трохи охолонувши желатин і старанно перемішати масу ложкою;
- У холодній мисці, охолодженими віночками міксера збити холодні вершки в пишну пінну масу;
- Збиті вершки викладати ложкою і перемішувати (теж ложкою) з сирною масою. Міксер на цьому етапі здатний зіпсувати консистенцію крему, оскільки є ризик перевзбіть вершки;
- Коли вершки і сир будуть з'єднані, можна додати ягоди безпосередньо в крем, або викласти їх на корж, а вже потім залити сирно-вершковою масою.
Легкий йогуртовий крем з бананом для бісквітного коржа
Цей крем виходить і так досить легким, тому не варто використовувати для його приготування знежирені йогурт і сир. Вони не зможуть дати ту необхідну консистенцію кремовою масою, а якщо хочеться додатково знизити калорійність, то краще зменшити кількість цукру.
Для крему на основі йогурту з бананом потрібно взяти:
- 400 г йогурту;
- 500 г сиру;
- 100 г ванільного цукру;
- 25 г вершкового масла;
- 100 мл молока;
- 30 г желатину;
- 400-500 г бананів.
Приготування цієї йогуртово-бананової прошарку для бісквітного коржа займе на понад 50 хвилин.
Банани і кремова йогуртовая маса додадуть бісквітним коржам 158,1 кілокалорія на кожні 100 грамів готового продукту.
Спосіб приготування:
- У сковороді з товстим дном зварити карамель з ванільного цукру і вершкового масла;
- В карамелі з двох боків обсмажити нарізані кільцями банани і остудити їх на пергаменті;
- Желатин замочити і розпустити в молоці;
- У чашу міксера викласти йогурт, сир і карамель все збити на високій швидкості, а потім ввести підготовлений желатин з молоком;
- На бісквітний корж викласти половину крему, на неї - банани в карамелі, а зверху - залишився крем і накрити все іншим бісквітним коржем. Просочуватися торт повинен в холодильнику, де крем схопитися і застигне.
Корисні поради
Вибираючи загущувач для крему на основі сметани, слід пам'ятати, що спеціальний порошок і кукурудзяний або картопляний крохмаль абсолютно не вплинуть на смак готового продукту, а ось желатин здатний його змінити. Тому не зайвим буде додати трохи більше ваніліну або кондитерської есенції для додання приємного смаку.
Хоч масляний крем зі згущеним молоком і вважається легким в приготуванні, але і тут можуть траплятися невдачі.
При тривалому збиванні маса здатна расслоиться з виділенням сколотин. Щоб виправити ситуацію потрібно трохи прогріти масу на паровій бані і знову збити.
Щоб при приготуванні крему з маскарпоне все інгредієнти не злиплися в один великий кому, продукти вводяться по черзі, після того як попередній добре розмішаний, а їх температура повинна бути однаковою.
Крем з вареного згущеного молока часто виходить дуже густим і її буває дуже важко збивати навіть міксером, тому можна спробувати перебити іриску спочатку з декількома ложками молока, щоб потім з нею було легше працювати.
Якщо сирний крем вийшов рідкуватим, то краще збирати торт в рознімної формі, застелене харчовою плівкою, а після застигання крему в холоді зняти форму і плівку з перемазаних бісквітних коржів.
Щоб додати пишності йогуртовий крему, можна вчинити з цукровою пудрою так само, як і з борошном при випічці бісквітів, посіяти її кілька разів.
Замість желатину для загустіння маси можна використовувати агар-агар. Його знадобиться в два-три рази менше.
Будь-крем не слід готувати заздалегідь (особливо ті, до складу яких входять свіжі продукти), оскільки після з'єднання різних продуктів разом термін з зберігання значно скорочується.
Рецепт дуже смачного бісквітного торта з кремом є в наступному відео.