рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Котлети з свинячого фаршу смачні і соковиті: рецепти з фото

  1. класичний рецепт
  2. Соковиті котлети: свинина з кабачками
  3. Свинячі котлети з сиром в духовці
  4. Котлети з свинячого і яловичого фаршу
  5. Курка і свинина
  6. Кулінарні секрети

Страви з рубленого м'яса зустрічаються у всіх кухнях планети. Для більшості це не тільки національні страви, а й сама звична їжа, відома з дитинства. Готують котлети з будь-яких інгредієнтів: з чистого м'яса, з різних його сортів, з додаванням овочів, сиру і т.п. Однак в наші дні все частіше віддається перевага свинині.

Котлети зі свинини готуються швидко, виходять соковитими, смачними і дуже поживними. Кілька класичних рецептів, а також секретів приготування і будуть розглянуті в даній статті.

класичний рецепт

компоненти:

  • свинина - 0,5 кг;
  • яйце;
  • цибулина;
  • хлібний м'якуш (пшеничний) - 0,2 кг;
  • панірування;
  • масло;
  • сіль і спеції.

Час: 30 хвилин.

Цінність (калорійність): 263 ккал / 100 гр.

Цінність (калорійність): 263 ккал / 100 гр

Опишемо детально класичний рецепт котлет з свинячого фаршу. Можна придбати готовий фарш або зробити його самостійно. В даному випадку буде розглянуто власноручне приготування, а у всіх наступних буде матися на увазі даний рецепт. Відповідно, час на приготування (для інших описів) буде розраховано без урахування приготування фаршу.

Хліб замочують у молоці або воді, віджимають зайву вологу. Прокручують м'ясо, цибулю і хліб м'ясорубкою.

За бажанням можна використовувати велику рубку або, навпаки, найдрібнішу і прокрутити м'ясо двічі. Однак не варто використовувати блендер - з м'яса, перетвореного в пюре, можна робити ковбаси або суфле, а ось для котлет такий «помел» не підійде - блюдо вийде жорстким.

У готовий фарш вводиться яйце, сіль, спеції. Все перемішується. Наступна процедура - «відбиття». Маса береться в долоню і кидається об стіл або дно посуду з висоти приблизно 30 см. Особливих зусиль докладати не треба. У готовий фарш вводиться яйце, сіль, спеції

Процес повторюється 10-20 разів. Спочатку багатьом ця процедура здається дивною, але нехтувати їй не варто - при «ударах» маса насичується киснем, чому фарш стає податливим, пружним, а готові котлети м'якими, але соковитими.

З фаршу формуються заготовки круглої або еліпсоїдної форми. Кожна котлетка добре обвалюється в паніровці і поміщається на сковороду в сильно розігріте масло. Обсмаживши з двох сторін (скоринка повинна прийняти приємний, золотистий колір), вогонь зменшується і блюдо доходить до готовності під кришкою.

Соковиті котлети: свинина з кабачками

компоненти:

  • фарш - півкіло;
  • кабачок - 200 гр;
  • сіль;
  • масло;
  • панірування.

Час: 20 хвилин.

Цінність (калорійність): 221 ккал / 100 гр.

Цінність (калорійність): 221 ккал / 100 гр

Соковиті котлети з свинячого фаршу з кабачками готуються наступним чином. Для готування страви з даного рецептом можна використовувати класичний фарш, тоді котлетки вийдуть більш м'які, але і більш поживні (із зазначеною цінністю), а можна використовувати рецепт без хліба - в цьому випадку калорійність знизиться до 190-200 одиниць.

Кабачок пропускають через м'ясорубку або терку. Його необхідно трохи підсолити і дати відстоятися до виділення соку (кілька хвилин).

Рідина віджати, а м'якоть додати в фарш, гарненько перемішавши. Відбити масу. Сформувати котлети, з використанням панірування і обсмажити в розігрітій олії. Довести до готовності при мінімальній температурі конфорки, під кришкою.

Довести до готовності при мінімальній температурі конфорки, під кришкою

Свинячі котлети з сиром в духовці

компоненти:

  • фарш - 500 гр;
  • сир - 70-100 гр;
  • масло;
  • панірування.

Час: 35 хвилин.

Цінність (калорійність): 230 ккал.

Цінність (калорійність): 230 ккал

Відмінний рецепт швидкого і легкого в приготуванні страви. При цьому використовувати сир можна трьома різними способами:

  • натерти і вмішати в фарш (даний рецепт рекомендується для духовки, але використовувати його для сковороди не варто - котлети можуть підгоріти і розповзтися);
  • напівготові котлетки присипати сиром і далі готувати під них;
  • сир нарізати брусочками і закласти всередину котлети - в процесі приготування він розплавиться і вийдуть свого роду «зрази з сиром».

Як же приготувати котлети з свинячого фаршу з сиром в духовці? Вибравши один із способів, формують котлети, ретельно наносять паніровці. У випадку зі зразами, панірування найбільш важлива - її мета, крім іншого, засмажити, що не випустити з страви розплавлений сир. Як же приготувати котлети з свинячого фаршу з сиром в духовці

Духовка розігрівається. Буде цілком достатньо 180-200 градусів. Деко змащується і на ньому розміщуються котлети. Готуються близько 25 хвилин. Якщо сир вирішено посипати зверху, то зробити це необхідно через 15 хвилин.

Манти: рецепт приготування Манти: рецепт приготування   є в публікації нашого сайту є в публікації нашого сайту.

Варіанти рецептів сирного крему для торта є в цієї статті.

Звідси можна взяти рецепти моркви по-корейськи.

Котлети з свинячого і яловичого фаршу

компоненти:

  • фарш свинячий - 250 гр;
  • фарш яловичий - 250 гр;
  • хліб, сіль, цибуля і спеції - за класичним рецептом;
  • масло;
  • сухарі паніровочні.

Час: 30 хвилин.

Цінність (калорійність): 245 ккал.

Свинина, як правило, м'ясо більш жирне, ніж яловичина. Суміш цих інгредієнтів дозволить збалансувати смак - свинячий жир оживляти суху яловичину і зробить блюдо неймовірно смачним. У рецепті обидва м'яса представлені в пропорціях 50/50, проте якщо свинина дуже жирна, можна збільшити кількість яловичини.

Готується фарш за класичним рецептом, але з використанням яловичини. Формуються котлети, панірують і обсмажують в розігрітій олії.

Курка і свинина

компоненти:

  • фарш свинячий - 250 гр;
  • курячий - то ж кількість;
  • інші інгредієнти для фаршу за класичним рецептом;
  • масло (для смаження);
  • сухарі для панірування.

Час: 30 хвилин.

Цінність (калорійність): 230 ккал.

Як приготувати смачні котлети з курячого і свинячого фаршу? Рецепт багато в чому повторює попередній. Однак співвідношення курки та свинини дають більш дієтичне поєднання, а ніжність страви підвищується в кілька разів.

Однак співвідношення курки та свинини дають більш дієтичне поєднання, а ніжність страви підвищується в кілька разів

Готується класичний фарш, відбивається. Формуються і панірують котлетки. Страву можна обсмажити на сковороді або запекти в духовці при 200 градусах.

Кулінарні секрети

Вище описані рецепти. Будь-яка господиня може вибрати їх або скомбінувати свій. У будь-якому випадку, варто знати кілька дуже важливих секретів, щоб страви вийшли на гранично високому рівні:

  1. Згадане вище «відбивання» допоможе не тільки зробити його більш еластичним, а котлети соковитими, але і частково позбавить від зайвої вологи, якщо фарш вийшов рідкуватим. Велика кількість вологи видалити, звичайно, не вдасться, але, якщо проблема не дуже масштабна, спосіб може допомогти.
  2. Особливим «шиком» в приготуванні фаршу вважає рубка м'яса за допомогою ножа, а не м'ясорубки. Щоб вийшли маленькі шматочки, а різати було зручніше, краще використовувати не до кінця розморожені м'ясо.
  3. Залежно від початкової рідини маси, в неї можна ввести не повне яйце, а тільки жовток. Для скріплення цього буде достатньо.
  4. Котлети з свинячого фаршу набагато легше формуватися, якщо перед кожною «ліпленням» змочувати руки холодною водою. Тоді фарш не липне до долонь, і котлетки виходять рівними.
  5. Якщо виникають сумніви, прожарена чи котлета, треба проткнути її зубочисткою: якщо з середини виходить прозорий сік - приготування закінчено; якщо у рідини рожевий або червоний колір - необхідно готувати далі.
  6. Якщо фарш робиться з хлібом, останнього повинно бути не менше 40% від маси м'яса. Це важливий момент! Якщо покласти менше, як не дивно, але і м'ясного смаку в страві буде менше.
  7. Не варто шкодувати панірування! Крім красивою скоринки, вона забезпечує закриття поверхні котлети при готуванні. В результаті виходить блюдо, засмажене зовні і соковите всередині. Якщо сухариків недостатньо, можна додати до них трохи пшеничного борошна.
  8. Не можна подавати котлети відразу. Крім дуже високої температури, всередині ще тривають процеси «сокоруху», і смак може бути зіпсований. Досить страви відстоятися 5 хвилин, і його смакові характеристики покращаться.

Свинина - один з найбільш зручних продуктів для котлет. Страви з неї виходять смачними, але необхідно дотримуватися правила і пропорції, зазначені в статті, інакше є можливість отримати суху і жорстку їжу. Якщо ж використовувати ці нехитрі поради, страву вийде соковитим і обов'язково викличе похвалу близьких!

І ще один простий рецепт смачних котлет - в наступному відео.

Як же приготувати котлети з свинячого фаршу з сиром в духовці?
Як приготувати смачні котлети з курячого і свинячого фаршу?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com