Продовжуємо тему заготовок на зиму, капуста на черзі, так і проситься на консервування. Літо було спекотне, і капуста дозріла раніше, починає «тріщати по швах» і лопатися.
Квасити і солити капусту ми будемо в жовтні, а сьогодні я поділюся з вами моїми улюбленими рецептами салатів з капусти на зиму. Мені і моїм домашнім така заготовка дуже подобається, спробуйте.
Для приготування салату підійде будь-яка свіжа капуста, головне її гарненько промити і очистити від пошкоджень.
Рецепт капусти «Обжорка»
- 3 кг капусти,
- 0,5 кг моркви ,
- 1 кг болгарського перцю, краще червоного,
- 250 гр родзинок без кісточок,
- 200 мл оцту 9%,
- 1 склянка цукру,
- 4 ст ложки солі без гірки,
- 200 мл рослинного рафінованого масла.
Головне, дотримуйте рецептуру, і отримаєте дуже смачну капусту. Капусту дрібно шаткуємо, що не мнем. Морква трьом на крупній тертці, родзинки розпарює, заливши гарячою водою.
Перець нарізаємо тонкою соломкою. Змішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 2 години, щоб виділився сік.
Розкладаємо по банках і стерилізуємо, 0,5 - 30 хвилин, 1 л - 40 хвилин. Вважайте з моменту закипання води. Дістаємо і закочує залізними кришками. Капуста готова!
Я не дуже люблю рецепти зі стерилізацією, але цей рецепт варто того, що б з ним повозитися. Спробую в цьому сезоні не стерилізувати одну партію, після того, як капуста пустить сік, проварити все 5 хвилин з моменту закипання, додам оцет і закатати, поставлю під шубу. Що з цього вийде, напишу через пару місяців, там вже видно буде, як зберігається і який смак.
Ще один чудовий рецепт, який подобається моїй родині, це капустяний салат «Вітамінний», він не вимагає стерилізації і зберігається під капроновими кришками в прохолодному і темному місці. Приготуйте половину обсягу від того, що я рекомендую, а вже якщо сподобається, можна зробити ще.
Рецепт салату «Вітамінний»
- 5 кг свіжої капусти,
- 1 кг солодкого перцю,
- 1 кг ріпчастої цибулі,
- 1 кг моркви,
- 4 ст ложки солі,
- 300 гр цукру (це приблизно 12 ст ложок цукру),
- 0,5 л 9% яблучного оцту,
- 0,5 л рослинної рафінованої олії.
Дрібно шаткуємо овочі, капусту, перець, цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти з сіллю і цукром, додаємо оцет і масло.
Даємо з годинку постояти, ще раз перемішуємо і розкладаємо по банках, зміцнюючи, що б сік закривав капусту. Накриваємо марлею і даємо постояти будинку 3 дні. Закриваємо капроновими кришками і прибираємо в льох, підпіллі або холодильник.
Смачний салат готовий, можна їсти!
Корисна порада - не заповнюйте банки салатом до самого верху, трохи вище плічок банки.
Проведу експеримент, заміню в рецепті 1 кг цибулі на 200 гр часнику. Зроблю маленьку партію, вже дуже люблю все з часником. Відзвітуюся через пару місяців про смак і про те, як зберігається.
Мені дуже подобається солянка з капусти, вона йде, як самостійну страву і добавка до гарнірів, виходить з неї смачний суп, тільки додай до м'ясного бульйону, покриши картопельки і суп готовий. Ця заготовка дуже виручає, коли мало часу на приготування їжі. Рецепт цієї чудової солянки ви можете прочитати, перейшовши за цим посиланням - Рецепт солянки.
Ще можу поділитися рецептом заготовки борщу на зиму, обалденная заготівля виходить, готується просто, а приготований борщ з неї взимку просто смакота, домашні добавки просять. Прочитати рецепт приготування борщу на зиму можна, перейшовши ось за цим посиланням - Борщ на зиму .
На сайті ви знайдете багато перевірених та смачних рецептів заготовок на зиму, натисніть на це посилання - « Запаси на зиму ». Ви потрапите в рубрику перевірених рецептів на зиму.
Дорогі мої читачі, сайт «Я Селяночка» бажає вам міцного здоров'я і чудового настрою!
Якщо стаття була вам корисна, поділіться з друзями, натисніть кнопочки соціальних мереж.
Буде здорово, якщо ви поділитеся своїми улюбленими рецептами заготовки капусти на зиму.
Пропоную подивитися відео рецепт заготовки капусти.