рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як заварювати каву в турці

  1. Трішки історії
  2. Як вибрати правильну турку
  3. товщина
  4. форма
  5. Отже, ідеальна турка повинна бути:
  6. Хочете дізнатися, як зварити смачну каву в турці? Ми зібрали для вас найефективніші рекомендації!
  7. Найпростіший і зрозумілий рецепт: як приготувати каву в турці з великою кількістю пінки:
  8. Той же алгоритм, представлений у вигляді тез:
  9. Які пропорції актуальні для даного рецепта:

Вступ   Історія походження турки   Вибираємо турку: правильний матеріал, форма і товщина   Як зварити: професійні рекомендації   Рецепт з густою пінкою   Скільки часу варити   відміряємо пропорції   Цікавий факт про цукор   Варимо на молоці   Що додати для яскравого і незвичайного смаку   Відео   Цей смачний і ароматний напій є запорукою бадьорого ранку і джерелом гарного настрою для мільйонів людей в усьому світі

  1. Вступ
  2. Історія походження турки
  3. Вибираємо турку: правильний матеріал, форма і товщина
  4. Як зварити: професійні рекомендації
  5. Рецепт з густою пінкою
  6. Скільки часу варити
  7. відміряємо пропорції
  8. Цікавий факт про цукор
  9. Варимо на молоці
  10. Що додати для яскравого і незвичайного смаку
  11. Відео


Цей смачний і ароматний напій є запорукою бадьорого ранку і джерелом гарного настрою для мільйонів людей в усьому світі. Але, не дивлячись на високу популярність, правильно варити його в домашніх умовах вміють далеко не всі. А адже саме від технології приготування багато в чому залежать смак і аромат дорогоцінних кавових зерен.
У цій статті ми розкриємо головні секрети професійної варіння. Щоб ви знали, як зварити смачну каву в турці. Щоб цей процес не викликав у вас ніяких труднощів. Щоб ви могли готувати не просто хороший, а найкращу каву. Щоб конкретний сорт по максимуму розкрив себе в смаку гарячого напою.
Для заварювання вам знадобиться найпростіша турка.
Цей посуд використовували для приготування кави ще в далекій давнині. Форма традиційної турки дуже специфічна: у нижній частині вона широка, а вгорі вузька. В ідеалі цю посудину повинен бути мідним. Тоді кава вийде більш насиченим і буде повільніше остигати.

Трішки історії

Вельми цікава історія походження турки. Африканські кочівники першими стали заварювати каву в мідних казанках. Однак перевозити з собою великі ємності їм було не дуже зручно.
Тоді було вирішено звузити шийку посудини - а також доповнити його довгою ручкою, щоб джезву було зручніше тримати в руках.
Широку популярність цю посудину отримав в Туреччині. Від турків слава про нього поширилася по всьому світу, звідси і така назва - турка. До речі, воно вважається більш «народним», тоді як фахівці вважають за краще говорити «джезва».
Вузька верхня частина не тільки робила турку більш компактною, але і запобігала протоку дорогоцінного напою на вугілля під час його приготування. Однак в сучасній Туреччині для заварювання кави частіше використовують джезву з розширеним горлом. Турецькі гурмани вважають, що в цьому випадку у напою буде більше піни.

Як вибрати правильну турку

матеріал

матеріал

Спочатку цю посудину виготовляли з тільки міді. Мідь відрізняється високим рівнем теплопровідності. З усіх металів за рівнем теплопровідності вона займає друге місце, поступаючись лише сріблу. На практиці ця властивість міді означає, що температура від нагрітого дна судини дуже швидко передається по всій його поверхні - і, як наслідок, рівномірно нагрівається кави. Це дуже важливо, оскільки примхливі кавові масла за умови різкого закипання втрачають свої ароматичні компоненти.
Для виготовлення сучасних турків виробники використовують різні матеріали. Це мідь і сплави, нержавіюча сталь, кераміка, глина і алюміній.
Алюмінієву турку, незважаючи на доступну вартість, краще не купувати: при високій температурі даний матеріал починає вступати в небажану реакцію з вмістом посуду.
Глиняну джезву варто купувати, хіба що, як предмет інтер'єру. По-перше, даний матеріал досить крихкий, а, по-друге, пористий: він вбирає в себе смак кави під час варіння. І якщо наступного разу ви будете використовувати зерна іншого сорту, то смакоароматичні властивості перемішається - і напій вийде вже не таким бездоганним.
Нержавіюча сталь - це відносно непоганий матеріал для заварювального судини, оскільки смакові властивості перемелених кавових зерен він не змінює. Однак у нержавійки є істотний недолік: низька теплопровідність. Іншими словами, засипаний всередину судини кави може пригоріти.
Тому оптимальною посудом, високо зарекомендувала себе серед найвимогливіших кавоманів, були, є і залишаються мідні джезви.
Висока теплопровідність міді сприяє рівномірному нагріванню води. В результаті зерна по максимуму екстрагуються. Крім того, насипаний в мідну турку каву не пригорає, тому його смак не стає прогірклим, а аромат не нагадує багаття в гаю.

товщина

Для приготування кави фахівці рекомендують вибирати мідний посуд товщиною в півтора міліметра - не більше. Важливо, щоб стінки і дно посудини мали однакову товщину. Однакова товщина свідчить, що посудину був виготовлений із цільного мідного листа - а відсутність місць споювання свідчить про максимальної міцності джезви.

форма


Вище ми згадали про те, що в Туреччині вважають за краще джезви з широким горлом. Однак в інших країнах дана думка не поділяють. Найбільш смачний напій вдасться зварити, якщо використовувати турку конічної форми. Завдяки широкому дну забезпечується максимальна рівномірність нагріву, а вузьке горлечко блокує доступ кисню до кави, не дає йому швидко закипіти і перешкоджає випаровуванню ефірних масел.

Отже, ідеальна турка повинна бути:

  • мідної
  • Товщиною не більше 1,5 см
  • З однаковою товщиною дна і стінок
  • конічної форми

Хочете дізнатися, як зварити смачну каву в турці? Ми зібрали для вас найефективніші рекомендації!

  • Заливати мелену каву слід холодною водою
  • Поки напій буде стояти на вогні, підігрійте чашку. Для цього достатньо налити в неї дуже гарячу воду буквально на пару хвилин
  • В процесі нагрівання на поверхні почне утворюватися пінка. Її можна знімати і розкладати по чашках
  • У турку необхідно засипати каву найдрібнішого помелу. Тільки в цьому випадку вийде добитися максимального рівня екстракції. Якщо ви будете ізмаливать обсмажені зернятка самостійно в електричній кавомолці, то врахуйте, що процес подрібнення повинен тривати не менше тридцяти секунд
  • Молоти каву слід безпосередньо перед тим, як ви будете ставити його на вогонь - щоб не встиг «видихнути». Свіжий помел - це одне з важливих умов, при дотриманні яких можна отримати по-справжньому насичений і яскравий напій
  • Щоб кавова гуща не потрапила в чашку, влийте в готовий напій чайну ложку охолодженої питної води

Ще кілька важливих порад для тих, хто не знає, як правильно варити каву в турці:

  • Нагрівання повинен бути поступовим. За умови швидкого закипання води кави ризикує втратити свої смакоароматичні властивості. Також цілком імовірно, що він взагалі втече. Так що варіть перемелений зерна на дуже повільному вогні
  • Відповідаючи на питання про те, як правильно заварювати каву в турці, не можна не згадати про якість води. Вона повинна бути якомога більш м'якою - фільтрованої або бутильованої питної. А ось кип'ячену воду використовувати не рекомендується
  • Щоб домогтися вишуканого пахощів і найніжнішого смаку кави, насипте на дно джезви дрібку солі. Зовсім трохи, буквально на кінчику ножа

Найпростіший і зрозумілий рецепт: як приготувати каву в турці з великою кількістю пінки:

  • Крок перший. Насипте в турку мелену каву
  • Крок другий. додайте цукор
  • Крок третій. Вливається вода: холодна, але не крижана - швидше, кімнатної температури
  • Крок четвертий. Вміст посуду ретельно перемішується і ставиться на вогонь. З цього моменту вам не можна відходити від плити ні на крок, щоб вміст посудин не втекло

Зробіть вогонь дуже повільним. Варіть каву до тих пір, поки пінка не стане підніматися до самої вершини судини, утворюючи вулкан з бульбашок.
Після цього відразу знімайте посуд з вогню, щоб не доводити вміст посудини до інтенсивного кипіння.
Після цього процедуру закипання можна повторити ще один-два рази.
Таким чином у вас вийде по-справжньому смачний еспресо з великою кількістю пінки.

Той же алгоритм, представлений у вигляді тез:

Той же алгоритм, представлений у вигляді тез:


Сподіваємося, що ви зрозуміли, скільки часу варити каву в турці, бо це дуже важливо. Знімайте його з вогню відразу ж, як тільки почне утворюватися і підніматися вгору пінка, не чекаючи інтенсивного кипіння. Якщо вода перекипить, то властивості конкретного сорту будуть змазаними (улетучатся ароматичні сполуки, що містяться в ефірних маслах).

Які пропорції актуальні для даного рецепта:

  • На 100 мл фільтрованої або бутильованої води 2 чайні ложки перемелених в порошок кави
  • Цукор-пісок додається за смаком. Середній обсяг - 1 чайна ложка. До речі, краще зробити вибір на користь не бурякового, а тростинного цукру. Він додасть напою карамельні ноти і допоможе розкрити ароматичну піраміду конкретного сорту кави

Цікавий факт, про який мало хто знає. Доданий в турку цукор не тільки покращує смакові властивості напою, але і сприяє максимальної екстракції. Він пригальмовує швидкість нагрівання, оскільки є поганим провідником тепла - а, як відомо, чим повільніше відбувається нагрівання, тим смачнішим і ароматним виходить кави. Крім того, цукор дозволяє отримати об'ємну стійку піну, яка не стане, опинившись всередині чашки.

Крім того, цукор дозволяє отримати об'ємну стійку піну, яка не стане, опинившись всередині чашки

Тепер про те, як смачно варити каву в турці не на воді, а на молоці. Насипте необхідну кількість перемелених зерен в джезву. Поставте посуд на повільний вогонь і підсмажте кавовий порошок протягом хвилини. Заздалегідь в окремому посуді підігрійте молоко, щоб його температура досягла 40 ° С. Вилийте молоко в джезву і підігрійте до утворення пінки. Потім на кілька секунд відведіть посуд в сторону, щоб остудити вміст. Повторіть процес нагрівання двічі.
Таким чином ваш кави отримає вишуканий аромат і ніжний кокосовий відтінок. Прекрасний варіант для ранкового пробудження або романтичної зустрічі!

Прекрасний варіант для ранкового пробудження або романтичної зустрічі

Любителі яскравих і незвичайних смаків, крім цукрового піску, можуть додавати в турку наступні компоненти - зрозуміло, окремо:

  • корицю
  • кардамон
  • імбир
  • Мускатний горіх (всі ці спеції додадуть напою вишуканий пряний аромат)
  • Вершкове масло (допоможе домогтися м'якості і бархатистості в смаку)

корицю   кардамон   імбир   Мускатний горіх (всі ці спеції додадуть напою вишуканий пряний аромат)   Вершкове масло (допоможе домогтися м'якості і бархатистості в смаку)

Тепер ви знаєте, як заварити каву в турці легко, швидко, а, головне, смачно. Щоб досягти ще більшої майстерності в цій справі, рекомендуємо ознайомитися з представленими нижче відео.
Приємного вам перегляду і самого душевного кавування!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com