рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як варити смачний український борщ з м'ясом

  1. Історія українського борщу
  2. користь борщу
  3. Інгредієнти для борщу
  4. Як приготувати борщ

Більш того, на думку деяких істориків кулінарії, борщ може бути українською або російською. Саме для того, щоб Ви не плуталися і завжди могли приготувати саме те саме блюдо, яке планували, та ще й без сюрпризів, ми пропонуємо сьогоднішню статтю. У цьому огляді ми поговоримо, звичайно, і про історію страви, про його користь і дізнаємося про те яким буває саме червоний борщ, також ми навчимося готувати борщ український з м'ясом за класичним рецептом.

Історія українського борщу

Борщ, як рецепт - вважається складовою саме українських куховарських книг. Вважається, що борщ - це овочеве перша страва на основі м'ясного або грибного бульйону. І рівно настільки, наскільки типові щі для російських, для українців знаком борщ. Правда, ніхто не заперечує і того, що серед східних слов'ян про те як варити борщ знають майже все і шанують його повсюдно. Придумали його, найімовірніше, за часів Київської Русі, а так як столицею Російського царства був саме Київ, то і страва це, схоже, вперше з'явилося саме в цих широтах. В результаті, після тривалих суперечок було вирішено віднести його до сімейства українсько-білоруському.

Тепер зупинимося докладніше саме на те який борщ потрібно приймати саме за справжній український рецепт. Таким безперечно є червоний гарячий борщ. Цікаво й те, що якщо Ви спробуєте це блюдо в різних регіонах України, то дуже здивуєтеся. Адже борщ ніде не повторюється. Так в Полтавській і Дніпропетровській областях борщ прийнято «затирати» - додавати в нього підсмажену муку. На півдні борщ завжди варять з пшоняної або гречаною крупою, а на заході і зовсім не додають половини інгредієнтів, а замість того роблять борщ рідким і кладуть в нього свіжий сік вишні і яблук. Що стосується м'яса, то його в борщ теж додавали не завжди - це ж не мала розкіш для селян, а тому в НЕ святкові дні борщ часто просто зажарювали салом - шкварками. Ну а в Пост і зовсім варили на грибному відварі. В результаті, сам борщ, його компоненти і калорійність ніколи не повторюються, як і смак. Ось такий він різноманітний, цікавий, але все одно дивно смачний - борщ.

Тепер саме час дізнатися докладніше про те з чого складається ця страва і з'ясувати що ж таке заправка для борщу і з чого її роблять, а головне як! Заправка для борщу - це суміш овочевих інгредієнтів, які перед додаванням до основної страви вимагають попередньої термічної обробки. Як Ви вже зрозуміли, до них відносяться: буряк, морква, ріпчаста цибуля і томатний наповнювач, причому бажаного натурального домашнього походження. Крім заправки в борщ необхідно додавати картоплю, капусту білокачанну і різні прянощі і приправи. І, звичайно, не ігноруйте м'ясо або, на крайній випадок, гриби - з ними борщ куди ситніше.

користь борщу

Від інгредієнтів перейдемо до користь страви. І сьогодні, на думку ХозОбоз, якраз той рідкісний випадок коли годі й розповідати - все і так зрозуміло. І навіть не дивлячись на думку про те, що перші страви не всім гарні і показані, ми наведемо лише кілька аргументів на користь борщу:

  • всі інгредієнти борщу дивним чином поєднуються один з одним і в результаті отримуємо ідеально збалансований склад. Білки, жири і вуглеводи поєднуються як за помахом чарівної палички. Завдяки такому складу борщ прекрасно засвоюється і приносить максимум користі;
  • не варто забувати і про те, що овочі - це потужне джерело вітамінів і мінералів;
  • всупереч всім нападкам, багато хто все таки схиляються до того, що гарячі відвари все таки корисні. Головний тут аргумент - думка східний і азіатських довгожителів, які без гарячого і рідкого просто не живуть;
  • борщ працює як санітар організму і очищає його від токсинів, а значить ми оздоровлюємося, і омолоджує.

Тепер нам все відомо і про історію і про те чим борщ корисний, хочеться лише згадати про те, що є ще одна обов'язкова доповнення без якого і рецепт, і сам борщ будуть незакінченим - мова про невеликі булочках з часниковою заправкою. Да-да-да - це саме вони адже борщ з пампушками - це те, запах чого ми дізнаємося з мільйона! Про те як приготувати пампушки Ви зможете дізнатися з одного з рецептів на нашому сайті. А поки просто розберемося в тому як зварити борщ. Отже, щоб приготувати по-справжньому смачний борщ дотримуйтесь нашу рецептом.

Інгредієнти для борщу

  • М'ясо - 1 кг
  • Вода - приблизно 3 літри на 6 л каструлю
  • Буряк - 3 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Картопля - 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Капуста білокачанна - 1/4 шт.
  • Томатний сік - 750 мл
  • Цукор - 1 ст.л
  • Зелень - пучок
  • Сіль і спеції - за смаком

Зверніть увагу на те, що кількість інгредієнтів можна варіювати на свій розсуд, в залежності від того густий або рідкий борщ Ви любите. Наш борщ буде досить густим.

Як приготувати борщ

  1. Підготуємо всі необхідні продукти; Більш того, на думку деяких істориків кулінарії, борщ може бути українською або російською

    Спочатку заготовив всі необхідні продукти. Очистимо, помиємо і наріжемо овочі

  2. Перш за все наливаємо в каструлю 2 л. води і ставимо її на вогонь;

    Беремо 6 л каструлю з водою і поміщаємо на вогонь

  3. У воду опускаємо нарізане великими шматками м'ясо свинини;

    У каструлю з водою поміщаємо нежирні великі шматки свинини і залишаємо варитися

  4. Капусту нарізаємо соломкою.

    Капусту нашінковиваем не надто дрібною соломкою

  5. Нарізану соломкою буряк висипаємо в глибоку миску і змішуємо з цукром;

    Буряк, попередньо нарізану соломкою, слід засипати цукром

  6. Тепер миску з зацукрованої буряком накриваємо кришкою і залишаємо хвилин на 15;

    Щоб буряк пустила сік, накриваємо її кришкою і залишаємо на 15 хвилин

  7. У міру варіння м'яса на поверхні бульйону буде з'являтися піна - її слід знімати ложкою.

    Не забувайте зняти піну з бульйону, в якому вариться м'ясо

  8. Коли зніміть піну, залиште варити м'ясо ще на 20 хвилин.

    Після того як піна з бульйону знято, його слід варити ще 20 хвилин

  9. Поки вариться бульйон займемося овочами. У сотейник наливаємо рослинне масло;

    У глибокий сотейник або сковороду наливаємо рослинне масло

  10. Коли олія нагріється, додаємо нарізану кубиками цибулю;

    Лук обсмажити на олії до прозорості

  11. Тепер висипаємо нарізану соломкою моркву;

    У обсмажену цибулю додамо нашатковану соломкою моркву

  12. Як тільки морква злегка пропассеруется висипаємо буряк разом з соком.

    Коли з'явиться запах моркви слід додати буряк разом з соком

  13. Туди ж виливаємо необхідну кількість томатного соку або соусу, це один з основних інгеріентов борщу.

    У сотейник наливаємо томатний сік і всю заправку перемішуємо

  14. Не забуваємо посолити і приправити овочі за смаком;

    Щоб заправка вийшла ароматної її слід посолити і заправити спеціями

  15. Потім накриваємо сотейник кришкою і тушкуємо не менше 20 хвилин;

    Гасити заправку слід під кришкою протягом 20 хвилин

  16. Поки гасяться овочі займемося картоплею. Її необхідно нарізати кубиками середнього розміру і висипати в основну каструлю;

    Картоплю нарізаємо кубиками і додаємо в каструлю з киплячим бульйоном

  17. Вариться картопля якраз 20 хвилин - це час, необхідний для приготування овочевої заправки;

    Картоплю варимо стільки ж скільки і тушкуємо заправку - рівно 20 хвилин

  18. Через 20 хвилин додамо в бульйон нашатковану капусту;

    Тепер слід додати нарізану соломкою капусту

  19. В останню чергу заправляємо борщ тушкованими овочами;

    Залишилося додати підготовлену заправку

  20. В результаті борщ за кольором повинен виглядати як на нашому фото, при необхідності доливаємо каструлю окропом;

    У Вас повинен вийде такий борщ як на нашому фото. Якщо каструля не повна - доливайте окріп

  21. Насекан зелень і додаємо в борщ. Ми залишаємо прокипіти 5 хвилин і при необхідності додаємо сіль і спеції.

    Додаємо дрібно нарізану зелень, а також сіль і перець. Ми залишаємо кипіти не менше 5 хвилин

  22. Борщ готовий! А щоб він був по-справжньому українським, подати його краще з чорним хлібом, шматочком ароматного сала і часничком.

    Готовий український борщ краще подати з салом, чорним хлібом і, звичайно, часничком

Ось ми і розповіли Вам як готувати борщ, навчили Вас робити це швидко і смачно. Дуже сподіваємося, Ви станете користуватися нашими порадами і отримувати насолоду від кожної ложки. Бажаємо всім приємного апетиту і гарного настрою. Завжди Ваш ХозОбоз. Чекаємо нових рецептів борщу і не тільки!

Схожі рецепти

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com