рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як швидко і смачно приготувати манти з гарбузом по пошаговому рецептом і фото

  1. вам знадобляться
  2. послідовність приготування
  3. збірка мантів
  4. соус
  5. Відео-рецепт, як приготувати манти з гарбуза

Кухонна техніка: приготуйте мультиварку (або об'ємну каструлю ємністю від 1000 мл, щоб готувати на пару), кілька мисок обсягом 500-800 мл, дошку обробну (бажано дерев'яну), блендер, блюдо для мантів, терку, ложки столові і чайні, ніж, качалку, мірний посуд або ваги, сито, стакан для вирізання форми з тіста і лопатку.

Моя сім'я довгий час жила в Узбекистані, і ми все швидко полюбили традиційну середньоазіатську кухню, часто віддаючи їй пріоритет перед звичними слов'янськими стравами. Думаю, багато хто чув про чудовому зразку істинно східного блюда - мантії, які зазвичай готуються з гарбузом і називаються Гул хунон, що означає рулет-квітка: такий виріб не так вже шкідливо для наших шлунків, як, наприклад, пельмені, і славиться своєю зниженою калорійністю . Однак ми рідко звертаємо на них увагу, так як вуличні гарбузове манти, які можна купити у метро, ​​виглядають неапетитно і пахнуть прогірклим маслом.

Відкрию секрет: справжні смачні і ніжні манти з гарбузом і м'ясом виходять за єдиним перевіреним рецептом приготування родом з сонячного Узбекистану, так що відкладіть ваші справи і спробуйте зі мною це відмінне блюдо, яке порадує і вас, і ваших близьких.

Відкрию секрет: справжні смачні і ніжні манти з гарбузом і м'ясом виходять за єдиним перевіреним рецептом приготування родом з сонячного Узбекистану, так що відкладіть ваші справи і спробуйте зі мною це відмінне блюдо, яке порадує і вас, і ваших близьких

За оригінальним рецептом манти з гарбузом можна готувати не тільки на пару з традиційною овочевою начинкою без м'яса, але і з фруктовим фаршем, а також картоплею або курагою в мультиварці. Більш того, дуже соковита начинка з м'якоті гарбуза для ваших мантів виходить з бараниною, куркою або яловичиною, а більш традиційне виріб включає в себе і насіння гарбуза.

Однак ми не будемо зупинятися на самих незвичайних варіантах, наприклад, манти з гарбузом, приготованих в горщиках в духовці, щоб спочатку навчитися покроково готувати найпоширеніші види мантів - з фаршем або картоплею.

Багато починаючі кулінари задають питання: як швидко приготувати вдалі манти з гарбузом і м'ясом, щоб вони вийшли смачними і не йшли супроти від зайвого дотику? Думаю, відповідь не повинен нікого здивувати, так як лежить на поверхні проблеми: робіть ваші манти не поспішаючи і з перервами, а також простежте, щоб фарш і гарбуз до початку приготування зберігалися в холодному місці.

вам знадобляться

тісто

Борошно 500 г Кип'ячена вода 250 мл Яйця 1 шт. Сіль 5 г

начинка

  • 500 г очищеної гарбуза;
  • 400 г фаршу або 300 г відвареної картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 1 стіл .л. бальзамічного оцту;
  • 3 г чорного меленого перцю;
  • 5 г солі.

М'ясо повинно бути самого вищого сорту, а овочі свіжими - це необхідно для поліпшення якості виробів, так як, зробивши манти з млявою і несвіжої гарбузом і протухлого фаршу, ви на виході отримаєте шкідливі або навіть небезпечні для здоров'я «пельмені», які доведеться викинути.

соус

  • 100 г помідорів;
  • 25 мл соняшникової олії;
  • 1 зубчик молодого часнику;
  • 5 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 3 г чорного меленого перцю.

Соус для мантів з картоплею і гарбузом дещо відрізняється і може бути приготований за іншим рецептом, який передбачає додаткове додавання середнього болгарського перцю і приправи «карі» - а ось для класичних мантів з гарбузом і м'ясом по-узбецьки двох невеликих помідорів цілком достатньо, так як іншими добавками може бути перебитий смак і аромат соковитого фаршу.

послідовність приготування

тісто

  1. Борошно просіваємо в глибоку миску з сіллю, робимо в центрі поглиблення.
  2. Додаємо яйце, ретельно перемішуємо руками до однорідності.
  3. Потроху вливаючи воду (не обов'язково використовувати всю), замішуємо еластичне тісто.
  4. Накриваємо його бавовняним рушником і відставляємо в сторону.

начинка

  1. Дрібно нарізаємо цибулю (можна скористатися дрібної теркою). У начинку для мантів з гарбуза деякі додають ще й натертий часник - його поєднання зі звичайним цибулею надає більш делікатний аромат фаршу.
  2. Гарбуз ріжемо на кілька шматків і подрібнюємо в блендері.
  3. Викладаємо її в окрему містку миску.
  4. Додаємо до гарбузі фарш (картоплю) і цибулю, добре перемішуємо ложкою.
  5. Всипаємо сіль, перець і бальзамічний оцет, ще раз перемішуємо.
  6. Ставимо в холодильник на 20 хвилин.

Якщо ваш фарш вийшов занадто знежиреним і виглядає не дуже густим для мантів, замішати з гарбузом і м'ясом трохи вершкового масла - це зробить начинку більш цілісною і пружною.

збірка мантів

  1. Тісто викладаємо на стіл або обробну дошку.
  2. Розкачуємо в пласт товщиною від 3 мм.
  3. За допомогою склянки вирізаємо гуртки з тіста.
  4. У кожен гурток кладемо чайну ложку начинки (можна більше).
  5. Гарненько заліплює наш мант і кладемо на решітку для варіння на пару.
  6. Наливаємо в чашу мультиварки літр води і ставимо решітку зверху.
  7. Готуємо близько 40 хвилин.

Якщо у вас немає мультиварки, налийте воду у містку каструлю і поставте на вогонь. Після того як вода закипить, поставте решітку з мантами на каструлю зверху і готуйте за рецептом.

соус

  1. Помідори викладаємо в миску.
  2. Нарізаємо на дрібні шматочки (краще подрібнити в блендері).
  3. Часник трьом на тертці, додаємо до нього сіль, цукор і перець, перемішуємо.
  4. Висипаємо часникову приправу до помідорів, вливаємо олію.
  5. Перемішуємо ретельно ложкою або блендером на маленькій швидкості.
  6. Виливаємо соус в соусницю.

Наші манти готові! Подавайте їх всі разом на великому блюді і не забудьте поставити поруч соусницю, щоб ваші близькі та гості змогли повністю оцінити як ваше кулінарне мистецтво, так і гідний зразок середньоазіатської кухні.

Відео-рецепт, як приготувати манти з гарбуза

Знамениті манти з гарбузом і м'ясом - увагу на покроковий рецепт, представлений на докладному відео виготовлення:

Експерименти з начинкою для мантів з гарбуза і м'яса можна обмежити лише вашою фантазією, так як крім основних складових в неї також додають маслини, паштет або навіть сир. Якщо вам сподобалися ваші узбецькі «пельмені», але ви бажаєте додати в них трохи інші інгредієнти - дерзайте, і все у вас вийде.

Якщо вам сподобалися ваші узбецькі «пельмені», але ви бажаєте додати в них трохи інші інгредієнти - дерзайте, і все у вас вийде

Наостанок хочу порекомендувати ще кілька рецептів для любителів гарбуза і всього, що з нею пов'язано. Я часто готую - Котлети з гарбуза -, оскільки процес не займає багато часу і сил, а також з-за того, що це корисне блюдо для дитячого ранкового сніданку.

Крім того, дуже раджу спробувати Плацинди з гарбузом , Дуже смачні маленькі пиріжки у формі конвертиків, які швидко зможуть задовольнити полуденну голод у дітей і дорослих. Всі ці рецепти перевірені мною, так що не бійтеся експериментувати і готуйте з легкістю!

Сподіваюся почути від вас відгуки та коментарі з приготування мантів з гарбуза, а також ваші ідеї щодо вдосконалення рецепта тесту або начинки. Приємного вам апетиту!

Інші рецепти страв з гарбуза

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com