рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як смачно посмажити кольорову капусту в клярі

Привіт, дорогі читачі Привіт, дорогі читачі. Уже кінець літа. Люблю літо і осінь, такий достаток фруктів і овочів. З овочів можна готувати різні смачні страви. Можна і пофантазувати трохи і додати в приготування страв яскравих фарб. Сьогодні я готую кольорову капусту. Люблю я капусту з дитинства. Причому кольорову капусту у нас завжди готувала бабуся саме вона розповіла мені як смачно посмажити кольорову капусту в клярі. Це одне з найулюбленіших страв осені. Виходить легке і смачне блюдо.

Цвітна капуста вимагає догляду за собою, тому її не всі вирощують. Навіть на ринку її не часто можна зустріти. Ми виїжджали в місто робити покупки для дочки в школу. Пройшлися по сільському ринку і побачили кольорову капусту. Пройти повз неї я не могла враховуючи мою велику любов до капусти.

Я на радощах купила два кілограми цвітної капусти. Вдома я її приготувала в клярі. Сподобалася кольорова капуста всім, навіть дітям.

Інгредієнти:

  • 1 кг. цвітної капусти
  • 2 яйця
  • 2 ст. ложки борошна
  • сіль
  • вершкове масло
  • зелень за бажанням

ложки борошна   сіль   вершкове масло   зелень за бажанням

Яйця я використовувала для приготування страви сільські. Купуємо у знайомих. Сільські яйця не порівняти з магазинними. Яйця дуже смачні. І причому я помітила, що і страви з додаванням таких яєць стають смачними.

Також я використовую для смаження капуста не рослинне, а вершкове масло. Хоча провела експеримент. Частина цвітної капусти посмажила на вершковому маслі, а частина на рослинному. Так ось, на вершковому маслі капуста виходить дуже смачна.

Рецепт приготування на зразок і простий, але капуста виходить дуже смачна. Перше що я роблю в приготуванні капусти так це поділяю її на суцвіття.

Перше що я роблю в приготуванні капусти так це поділяю її на суцвіття

Якщо у вас велика кольорова капуста, отже і суцвіття у неї великі, то їх можна розрізати навпіл.

Цвітна капуста красива, біла, без пошкоджень, темних частин. Якщо купуєте на ринку кольорову капусту, то намагайтеся брати капусту без пошкоджень і не мляву.

На вогонь ставлю каструлю з водою, додаю в воду сіль і чекаю поки вода закипить. Вода повинна бути добре підсолити.

Коли вода закипить, в воду висипаємо кольорову капусту і варимо її 7 хвилин. Я варила 10, це багато. Так як капуста була дуже м'яка.

Потім воду з капусти потрібно злити. Можна вибрати капусту шумівкою. А можна відцідити на друшляк.

Рекомендують після цього промивати капусту холодною водою, щоб зупинити процес варіння, але я цього не роблю. Я даю охолонути капусті природним шляхом.

Далі готуємо кляр для цвітної капусти. Для цього потрібно збити яйця з борошном, додавши в суміш трохи солі.

На одне яйце я додаю одну столову ложку борошна. Отже на 2 яйця - 2 ст. ложки. А якщо у вас багато капусти, то вам знадобиться для клярі 3-4 яйця.

Збиваю віночком яйця, борошно і сіль, але не до фанатизму, це не тісто для бісквіта. Можна в кляр додавати молоко або сметану, але я не додаю. Я вважаю за краще зверху, вже готову капусту, поливати свіжою сметаною.

Потім кожне суцвіття цвітної капусти потрібно помістити в кляр. Тим часом потрібно поставити сковороду на вогонь і додати в неї вершкове масло.

Як тільки масло розтопити і сковорода розігрілася можна смажити кольорову капусту. Кожне суцвіття капусти обмакиваем в яєчному клярі і викладаємо на сковороду.

Краще це робити по одному суцвіття, так як якщо всю капусту помістити в кляр, а потім на сковороду буде просто каша.

Смажимо кольорову капусту з двох боків до утворення рум'яної скоринки. І так смажимо все суцвіття цвітної капусти.

Гасити кольорову капусту не потрібно, так само як і додатково накривати кришкою при готуванні. Нам важливо посмажити кожне суцвіття до утворення золотистої скоринки.

Готову кольорову капусту можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Виходить смачно і так, і так.

Одного разу спробувавши кольорову капусту в інший раз неможливо від неї відмовитися. Дуже смачно, ніжно, незвично, під хрусткою скоринкою.

Дуже смачно, ніжно, незвично, під хрусткою скоринкою

Цвітну капусту можна полити сметаною, посипати будь-якою зеленню. Я посипала кольорову капусту дрібно порізаним кропом.

Цвітна капуста в клярі, для мене, дуже смачно блюдо. Тим більше як смачно посмажити кольорову капусту в клярі на сковороді, ви знаєте. А якщо у вас є свої секрети приготування капусти смачно, то поділіться з нами нижче в коментарях. Поки ще є у продажу кольорова капуста будемо пробувати.

Я ще і готую консервовану кольорову капусту в банках на зиму . Але використовую я її в основному для приготування салату. А наша знайома взимку обсмажує в клярі консервовану капусту. Але мені вона не подобається, так як вона готується з оцтом і в ній присутній кислота. Я вважаю за краще свіжу кольорову капусту смажити в клярі, а не консервовану.

Приємного вам апетиту і всіх вам благ!

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com