- Збірна м'ясна солянка: готуємо покроково
- Приступаємо до готування
- Солянка рибна: детальний рецепт приготування в домашніх умовах
- приготування
- Ароматний солянка з грибами: детальний відеорецепт
Солянка - це перша страва, яке відрізняється своєю гостротою, пряним ароматом і дуже насиченим смаком. Рецепти солянки бувають найрізноманітніші, наприклад, рецепт «солянка збірна» - може бути різним у кожної господині.
Сьогодні, солянка - це вже класичне і легендарне блюдо, яке багатьох може здатися важкувато лише через те, що в ньому часто буває ну дуже багато інгредієнтів. Давайте на ділі розберемося, як приготувати солянку і які є її найвдаліші варіації за допомогою покрокових рецептів солянки з фото.
Збірна м'ясна солянка: готуємо покроково
Багато хто вважає, що надто вже багато всього необхідно для її готування. Для класичного рецепту солянки потрібні і якісна ковбаса, і копченості, і м'ясо. Та й не завжди в кожному в холодильнику знайдуться всі ці продукти одночасно, а бігти на ринок або в магазин у пошуках всіх потрібних складових цього супу не завжди хочеться.
Тому, як показує практика, цей смачний супчик господині найчастіше люблять готувати відразу після великих свят. А справа тут ось в чому - в холодильнику після святкових дат часто залишається багато самих різних продуктів, в тому числі і м'ясних. Так чому б не зробити, наприклад, солянку? Тим більше, що для її приготування всього-то потрібно по 100-200 грам різних м'ясопродуктів - і саме через це ми маємо в результаті багатогранний і насичений смак, ну а запах ...
[Attention type = green] Незабутній аромат ситної соляночка не залишить байдужим нікого з членів вашої сім'ї. [/ Attention]
Інгредієнти, які нам знадобляться для її приготування:
- яловичина на кістці - 400 г;
- найрізноманітніші копченості (реберця, грудка, сосиски, мисливські ковбаски і ін.) - 400 г;
- цибуля - 2 шт .;
- солоний огірок - 2 шт .;
- оливки - 50 г;
- каперси - 50 г;
- лимон - половинка;
- зелень (ваша улюблена) - пучок;
- томатна паста - 30 г;
- рослинне масло - 20 г;
- сметана - 50 г;
- вершкове масло - 20 г;
- кілька лаврових листочків;
- чорний мелений перець;
- сіль за смаком;
- вода - 2,5 л.
Приступаємо до готування
Крок 1. Для початку необхідно зварити яловичий бульйон. А щоб наш бульйон був дуже ароматним, потрібно в процесі варіння покласти в нього всього одну цибулину і кілька лаврових листків.
[Attention type = green] Кулінарний рада: якщо ви боїтеся, що м'ясо може виявитися трохи дещо жорстким, то не біда. Щоб це усунути, досить додати дрібку соди в бульйон. Потім продовжуємо варити як зазвичай. М'ясо добре розвариться і буде легко різатися. [/ Attention]
Крок 2. Яловичину дістаємо з бульйону, а сам бульйон якщо потрібно проціджуємо. Потім варене м'ясо відокремлюємо від кісточки і нарізаємо красивою соломкою. Після цього все інше м'ясне, які плануємо додавати в суп, також акуратно ріжемо тонкими соломками.
Крок 3. Всі нарізані м'ясні інгредієнти відправити варитися хвилин 10 в процеженном бульйоні.
Крок 4. Огірочки (при бажанні можна очистити від шкірки) нарізати красиво соломкою. Потім цибулину нарізати тонкими і дрібними шматочками.
Крок 5. Зараз готуємо заправку. На сковорідці розігріває вершкове масло і соняшникова олія. У ньому обсмажуємо цибулю до м'якості (не сильно). Потім в сковороду відправляємо огірки, смажимо все хвилин 10. В кінці додаємо томатну пасту і гарненько все перемішуємо. Потім можна знімати заправку з вогню.
Крок 6. Викладаємо в бульйон з м'ясом і копченостями заправку і варимо все 10 хвилин.
Крок 7. У солянку додаємо красиво нарізані каперси, оливки, рубану свіжу зелень, сіль і чорний мелений перець. Потім все доводимо до кипіння і даємо настоятися хвилин 15.
Крок 8. Блюдо готове - подаємо на стіл. Останні штрихи - в кожну тарілку кладемо по кружечку лимона і велику ложку сметани.
Солянка рибна: детальний рецепт приготування в домашніх умовах
Рибну солянку високо оцінять ваші улюблені чоловіки, особливо якщо хтось із них завзятий рибалка. Адже готувати їжу з самостійно добутої рибки - це так приємно. Ваш чоловік відчує себе справжнім добувачем, якщо спробує солянку зі своєї рибки. Рибна солянка стане цілком гідною альтернативою вусі - вона також смачна, ситна, навариста і ароматна. А ще супи з риби по праву вважаються дуже корисним дієтичним блюдом. Їх прийнято готувати для маленьких дітей (в рибі є фосфор, кальцій і багато потрібних для організму, що росте корисних жирів).
Нам необхідні наступні продукти:
- кілограм риби (хто яку вважає за краще);
- солоні огірочки - 2-3 шт .;
- картопля середній - 4 шт .;
- цибулина велика - 1 шт .;
- морква середня - 1 шт .;
- помідори (можна брати свіжі, але підійдуть і консервовані) - 4 шт .;
- лавровий лист, перець горошком, сіль;
- лимон;
- маслини (для прикраси) - 50 г.
приготування
Крок 1. Беремо рибку і розморожуємо.
Крок 2. Солоні огірочки нарізаємо на дрібні красиві кубики.
Крок 3. Солоні огірки відправляємо в глибоку каструльку і заливаємо водою. Ставимо на вогонь і варимо, поки не стануть м'якими. Цей процес може зайняти до 40 хвилин. Тому воду треба час від часу підливати.
Крок 4. В іншій каструльці кип'ятимо воду, опускаємо в киплячу воду нашу рибку. Солимо і варимо до її до повної готовності.
Крок 5. Лук і моркви чистимо, морква трьом на тертці, цибулю дрібно нарізаємо, все це страхуємо і додаємо помідори.
Крок 6. Овочі тушкуємо, кладемо перчик горошком. Для аромату додаємо лавровий листочок.
Крок 7. Коли риба приготується, виймаємо її з бульйону (якщо треба, то бульйон можна процідити через сито або чисту марлю). Потім в рибний бульйон відправляємо нарізану невеликими кубиками картоплю.
Крок 8. Варимо в нашому бульйоні картоплю до готовності. Додаємо в нього тушковані овочі і огірочки. Ще раз кип'ятимо. Потім посипаємо при бажанні дрібно рубаною зеленню на свій смак.
Крок 9. Розкладаємо солянку в порційні тарілки, додаємо по скибочці лимона, кілька маслин. Насолоджуємося результатом своєї праці!
Ароматний солянка з грибами: детальний відеорецепт
Простий рецепт «Солянка з грибами» - це дивно смачна страва, яке до того ж зовсім не важко приготувати. Тут не треба спеціальних навичок, з цим завданням легко впорається і новачок в кулінарній справі. Необхідно лише добре підготуватися - запастися усіма потрібними інгредієнтами і часом.
Якщо ви любите супи з грибами, значить цей рецепт вам буде дуже до речі. Грибна солянка - це дуже ароматне і ніжне блюдо. Його дуже люблять маленькі діти. У цьому рецепті використовуються ніжна куряча грудка, печериці та різні овочі. Але якщо у вас під рукою знайдуться сушені лісові гриби - то можна використовувати і їх. Так буде навіть набагато смачніше, адже у лісових грибочків є свій особливий тонкий аромат, який ні з чим не сплутаєш.
[Attention type = yellow] На замітку. Буде ще смачніше, якщо перед подачею цієї страви в кожну тарілку додати ще й справжньою домашньої сметани - гриби і сметана поєднуються ідеально і за смаковими параметрами, і за запахом. [/ Attention]
Дивіться детальний відеорецепт приготування солянки з квашеної капусти з печерицями і курячими грудками:
Ви, напевно, вже переконалися, що готувати солянку в домашніх умовах таки досить легко, не складніше будь-якого супу. А ще всі рецепти можна видозмінювати на свій особистий розсуд - щось додати, щось замінити або прибрати. Якщо ви хочете приємно здивувати своїх коханих чимось смачненьким, тоді солянка - все що потрібно. Вона готується з дуже різноманітних продуктів, наприклад, дуже популярна в зимовий час солянка з капусти, при чому як зі свіжої, так з квашеної. Залишається лише визначитися з рецептом і братися до роботи.
Так чому б не зробити, наприклад, солянку?