рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як приготувати омлет на молоці на сковороді, в духовці, в мультиварці

  1. Як зробити омлет на сковороді
  2. Рецепт омлету в духовці
  3. Приготування омлету на пару
  4. Як приготувати омлет в мікрохвильовці
  5. Рецепт омлету в мультиварці
  6. Як приготувати омлет як в дитячому садку
  7. Готуємо смачний солодкий омлет
  8. Корисні властивості омлету

У багатьох дитинство асоціюється з смачним, пишним і ароматним блюдом - омлетом, приготованим в духовці. Жоден з існуючих кулінарних шедеврів на основі яєць не зрівняється з цим шедевром. Я розповім, як приготувати омлет на молоці на сковороді, в духовці, мультиварці і навіть омлет як в дитячому саду.

Кілька слів скажу про історію походження страви, яке корінням сягає часів Стародавнього Риму. Жителі цієї держави з'єднували яйця з молоком, додавали мед і підсмажували масу.

Слово «омлет» французького походження, але з рецептом воно не пов'язане, оскільки французи готують омлет без використання молока, води або борошна, а перед подачею на стіл вони скручують яєчний млинець в трубочку. Вельми популярна американська версія омлету. Кулінари з США примудрилися з'єднати збиті яйця з перцем, картоплею, цибулею і шинкою.

Німецький варіант складається з збитих яєць і солі, а іспанці додають в блюдо артишоки, картоплю і цибулю. Оригінальним вважається скандинавський омлет, оскільки до складу входить сьомга, тріска або лосось . Японські кулінари додають в омлет рис і куряче м'ясо, а жителі Росії використовують як начинку червону ікру .

Як зробити омлет на сковороді

Як зробити омлет на сковороді

Омлет - чудовий варіант обіду або сніданку. Приготувати це смачне і ситне частування можна з додаванням будь-яких продуктів. Уявляю класичний рецепт, який при наявності фантазії ви зможете змінити, додавши нові інгредієнти або спеції.

  • яйце 4 шт
  • сосиски 2 шт
  • молоко 50 мл
  • цибуля ріпчаста 1 шт
  • помідор 1 шт
  • масло рослинне 10 мл
  • сир тертий 20 г
  • зелень 5 г
  • сіль за смаком

Калорії: 184 ккал

Білки: 9,6 г

Жири: 15.4 г

Вуглеводи: 1.9 г

  • Очищену цибулину дрібно порубати або пропустіть через крупну тертку. Подрібнену цибулю відправте в сковорідку з гарячим маслом і смажте на помірному вогні.

  • Сосиски порізати кружальцями і з'єднайте з цибулею. Після перемішування смажте до зарум'янювання сосисок. Потім в сковороду додайте нарізаний кубиками помідор і смажте 5 хвилин.

  • У невелику миску розбийте яйця, додайте молоко і за допомогою вилки збийте до однорідної маси. У цей момент в молочно-яєчну масу введіть сіль, перець і спеції.

  • Одержаний склад вилийте в сковорідку, перемішайте і, злегка зменшивши вогонь, смажте до готовності під кришкою. В кінці посипте зеленню і тертим сиром.

Якщо в холодильнику не знайшлося сосисок, замініть будь-якими м'ясними продуктами, будь то фарш або відварна курка. Бувають випадки, коли під час смаження омлет під стінами підгорає. Врятувати ситуацію допоможе кип'ячена вода. Додавши її в невеликій кількості, зупиніть підгоряння і прискорите процес приготування. Такий омлет поєднується з макаронами , Хоча і сам смачний.

Рецепт омлету в духовці

Рецепт омлету в духовці

Приготування омлету в духовці в домашніх умовах вимагає трохи більше часу, ніж на сковороді.

Інгредієнти:

  • Яйця - 5 шт.
  • Молоко - 150 мл.
  • Вершкове масло - 40 г.

приготування:

  1. Насамперед включіть її. Поки техніка розігрівається до температури в 200 градусів, змастіть маслом форму з високими бортами.
  2. У велику миску розбийте яйця, влийте молоко і додайте сіль. Всі збийте за допомогою віночка або виделки. В результаті вийде однорідна, щільна і густа маса.
  3. Готову суміш вилийте в форму і відправте в духовку на півгодини. Щоб поліпшити смакові і ароматичні якості готового блюда, змастіть вершковим маслом.

Якщо бажаєте урізноманітнити частування, додайте кілька невеликих помідорів і трохи рубаної зелені.

Приготування омлету на пару

У кожній національній кухні є блюдо на основі молочно-яєчної суміші. Але найбільшого успіху в приготуванні домоглися саме французи, адже вони придумали рецепт омлету на пару.

Страва універсальне, підходить для сніданку або вечері. Паровий омлет незамінний при дієтичному і лікувальному харчуванні. Його рекомендують людям, які дотримуються білкову дієту, та й в раціоні дитячого харчування йому знайдеться містечко.

Інгредієнти:

  • Молоко - 100 мл.
  • Яйця - 4 шт.
  • Болгарський перець - 0.25 шт.
  • Великий помідор - 0.5 шт.
  • Шинка - 2 скибочки.
  • Маслини - 10 шт.
  • Сир - 20 м
  • Оливкова олія, кріп.

приготування:

  1. Насамперед займіться начинкою. Вимиті овочі поріжте невеликими шматочками, маслини кружечками, а шинку - смужками. З м'ясного продукту зніміть шкірку.
  2. В окремому посуді збийте яйця з молоком. Для приготування парового омлету збивати суміш до появи піни і збільшення обсягу не потрібно. Головне, щоб жовтки і білки рівномірно розійшлися.
  3. Ємність змастіть вершковим маслом, інакше омлет пригорить. Підготовлені компоненти змішайте, викладіть у форму і поставте в пароварку.
  4. Через півгодини страва готова. Прикрасьте зеленню і посипте тертим сиром.

Якщо гречка з макаронами набридла домочадцям, а борщ з квасолею вони не хочуть, приготуйте дієтичний омлет. Він порадує смаком і принесе багато користі.

Як приготувати омлет в мікрохвильовці

У лічені хвилини при мінімальних витратах сил цей рецепт допомагає приготувати дієтичний омлет в мікрохвильовці, що характеризується шаленої ніжністю.

Інгредієнти:

  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 100 мл.
  • Борошно - 0.5 ст. ложки.
  • Ковбаса - 50 г.
  • Твердий сир - 50 г.
  • Вершкове масло - 1 ч. Ложка.
  • Перець і сіль.

приготування:

  1. Яйця розбийте в миску і збийте до пінного стану. У збиту яєчну суміш додайте борошно, перемішайте, введіть молоко і нарізану кубиками ковбасу, сіль, перець і перемішайте.
  2. Ємність змастіть маслом, інакше страва пристане. Для отримання об'ємного омлету рекомендую використовувати маленьку посуд.
  3. Підготовлену суміш викладіть у посуд, накрийте кришкою і помістіть в мікрохвильовку на дві хвилини, активувавши звичайний режим.
  4. Готовий омлет викладіть на тарілку і посипте сирної стружкою. Для прикраси використовуйте зелень.

Простий в приготуванні шедевр поєднується з маринованими огірками і чорним хлібом. Гармонує він і з різними стравами, серед яких голубці. На сайті вас чекає цікавий рецепт голубців , Які в готуванні теж швидкі.

Рецепт омлету в мультиварці

Якщо маєте в своєму розпорядженні таким багатофункціональним і універсальним кухонним приладом як мультиварка, з приготуванням сніданку проблем не буде.

Приготований за цією технологією омлет перевершує зроблений на сковороді в плані аромату, смаку і пишності. Він зберігає корисні речовини і заряджає організм енергією. За допомогою мультиварки можна приготувати бігус , тушонку і багато інших страви.

Інгредієнти:

  • Яйця - 5 шт.
  • Молоко - 150 мл.
  • Сир - 150 г.
  • Вершкове масло, сода, зелень і сіль.

приготування:

  1. Насамперед збийте яйця з молочком і посоліть суміш. Щоб омлет був пишним, додайте трішки соди. Головне не перестаратися, інакше смак постраждає.
  2. Ємність мультиварки змастіть маслом і перемістіть в неї підготовлену суміш. Туди ж відправте тертий сир, гарненько розподіліть по поверхні.
  3. Готується омлет в мультиварці не більше десяти хвилин при температурі в 100 градусів в режимі гасіння або випічки. Після завершення кулінарної програми трохи почекайте, щоб блюдо настоялося, потім посипте зеленню.

Використовуючи фантазію і продукти з холодильника, зможете створювати різні варіації страви. У омлет раджу додавати овочеві та м'ясні інгредієнти, зелень і спеції, а подавати до столу краще з домашньої гірчицею і томатним соком.

Як приготувати омлет як в дитячому садку

Кожній дитині доводилося чути з вуст батьків розповіді про пишному омлеті. І хоча пробувати це частування в дитинстві доводилося багатьом, не кожна господиня знає класичну дитсадкові технологію приготування.

Я виправлю ситуацію і поділюся парочкою рецептів, які успадкувала від мами. Вона часто готувала ці страви, а я намагаюся зберегти традицію в сім'ї.

Інгредієнти:

  • Яйця - 8 шт.
  • Картопля - 200 г.
  • Сир - 85 м
  • Вершки - 50 мл.
  • Цибуля - 1 головка.
  • Вершкове масло, кріп і петрушка.

приготування:

  1. Використовуючи шатківницю, наріжте бульби картоплі. Лук поріжте тонкими скибочками. Підготовлені овочі обсмажте на сковороді до появи рум'янцю.
  2. Яйця з'єднайте з вершками і збийте до появи піни. У масу додайте рубану зелень і сир.
  3. Обсмажені овочі залийте яєчної сумішшю, перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на мінімальному вогні 10 хвилин.

Готуємо смачний солодкий омлет

Тепер розгляну техніку приготування солодкого омлету, якому під силу замінити будь-який десерт. У цьому рецепті я використовую чорницю, але ви можете взяти і інші ягоди.

Інгредієнти:

  • Яйця - 4 шт.
  • Мед - 30 м
  • Йогурт - 30 м
  • Лимонна цедра - 1 ч. Ложка.
  • Сік лимона - 10 мл.
  • Чорниця - 50 г.
  • Вершкове масло.

приготування:

  1. Розділіть яйця і збийте білки до появи пишної піни. В окремому посуді жовтки змішайте з медом, цедрою, соком і домашнім йогуртом . Білкову масу з'єднайте з жовтковим складом і перемішайте.
  2. У розігріту сковорідку влийте омлетну масу, а зверху викладіть ягоди. Накривши блюдо кришкою, відправте в духовку на чверть години і запікайте при температурі 175 градусів.

Розглянуті рецепти прості, але допомагають готувати швидкі, смачні і незвичайні страви, які відрізняються від що складається з одних збитих яєць омлету. Можливо, у вас також є подібні рецепти, я з радістю з ними ознайомлюсь, якщо залишите їх в коментарях.

Корисні властивості омлету

Список поширених рецептів, яким за сніданком віддають перевагу, досить великий, а очолює його омлет. У яєчного шедевра безліч переваг, завдяки яким він став популярним. Готується він просто, але при цьому вкрай корисний і смачний.

Для приготування досить збити яйця з молоком і підсмажити суміш на сковороді. Щоб блюдо мало насиченим смаком, до складу додають овочі, м'ясні продукти і сир. Вибір інгредієнтів обмежується фантазією кухаря.

У омлету багато корисних властивостей. Жодна страва, що готується з яєць, не зрівняється з ним в плані користі. За умови, що технологія приготування повністю дотримана, яйця зберігають корисні властивості.

Курячі яйця - джерело важливих для організму людини компонентів і вітамінів. У них багато заліза, міді, калію, фосфору і кальцію. У них містяться важливі амінокислоти і білки, а за кількістю амінокислот і насичених жирів вони конкурують навіть з рибою. Перераховані вище речовини збалансовані в яйці, в результаті організм повністю їх засвоює.

Лікарі не рекомендують вживати яйця в сирому вигляді. У них є речовини, які перешкоджають засвоєнню вітамінів.

Технологія приготування омлету вам відома, як і те, що це блюдо корисно. Готуйте, додавайте інгредієнти на свій розсуд і отримуйте від кожної нової трапези справжнє задоволення.

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com