рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як приготувати кальмари: рецепти

  1. Чим корисні кальмари
  2. Як чистити тушку кальмара
  3. перед варінням
  4. після варіння
  5. Як правильно варити кальмари, щоб були м'які
  6. Час приготування очищеної тушки
  7. Скільки варити кальмари неочищені
  8. Як смачно приготувати кальмари
  9. Запечені в духовці
  10. тушковані
  11. смажені
  12. В мультиварці
  13. Страви з кальмарів
  14. Салат з яйцем
  15. Кільця кальмара в клярі
  16. У сметані
  17. Мал
  18. тушки фаршировані
  19. По-корейськи
  20. Відео

Ірина Камшилін

Готувати для кого-то набагато приємніше, ніж для себе))

Багато страви кухні північних народів, азіатської або середземноморської, включають морепродукти. Якщо знати, як приготувати кальмари смачно і швидко, щоб м'ясо вийшло м'яким, то можна забезпечити свій раціон корисними речовинами, які містить цей продукт. Салати, смажені у фритюрі кільця або фарширована тушка доповнять як святковий, так і повсякденний стіл.

Статті по темі

Чим корисні кальмари

Морепродукти містять безліч вітамінів і мінералів, серед яких - фолієва кислота, марганець, залізо, кальцій і вітамін С. Кальмар рекомендований навіть тим, хто дотримується дієти. Його корисні властивості:

  • допомагає засвоювати залізо. Наприклад, в 85 грамах міститься близько 90% добової норми міді, яка відіграє важливу роль в метаболізмі і зберіганні заліза, значить, і бере участь в процесі формування еритроцитів. Дефіцит міді може спровокувати розвиток анемії.
  • перешкоджає розвитку запальних процесів за рахунок вмісту селену.
  • послаблює головний біль, оскільки багатий вітаміном В2 (рибофлавін);
  • нормалізує стан шкіри, волосся, нігтів за рахунок міститься тваринного білка;
  • знижує ризик розвитку хвороб серця завдяки великій кількості вітаміну В12;
  • стабілізує рівень цукру в крові за рахунок вмісту вітаміну В3;
  • знижує тиск завдяки наявності в складі калію;
  • розслаблює м'язи і нервову систему за рахунок магнію;
  • зміцнює імунітет завдяки цинку;
  • сприяє формуванню здорових міцних зубів і кісток, адже м'ясо насичене мінеральним фосфором.

Як чистити тушку кальмара

Якщо ви купили заморожений морепродукт, не потрібно опускати його відразу в гарячу воду. Краще залиште тушки трохи полежати при кімнатній температурі. Коли вони стануть пластичними, візьміть дошку, гострий ніж і приступайте до чищення.

перед варінням

Сиру тушку щільно притисніть до дошки однією рукою, інший акуратно зніміть тоненьку плівку. Якщо шкірка відходить погано, обдайте кальмара крутим окропом. Голову і щупальця необхідно відрізати. Голову можете викинути, а щупальця знадобляться при готуванні. Видаліть нутрощі - хитнув пластини, що нагадують целофан. Коли тушка стане білою, її можна варити, смажити або запікати в духовці.

після варіння

Якщо ви вирішили відварити кальмарів без попереднього очищення, то від плівочки можна буде позбутися через кілька хвилин. Варені тушки опустіть на хвилинку в холодну воду, а потім акуратно стягніть плівку, підчепивши її пальцями або скориставшись новими кухонними щіткою з м'якими щетинками - після декількох рухів вона скачається в кульки і легко злізе.

Як правильно варити кальмари, щоб були м'які

Кальмари можна тримати в окропі більше 3-х хвилин, інакше ніжне м'ясо перетвориться в шматок гуми, і прожувати його буде нереально. Час варіння морепродукту не залежить від того, в якому вигляді ви будете його готувати - очищеним або з шкіркою.

Час приготування очищеної тушки

Якщо ви не знаєте, як приготувати очищені кальмари, скористайтеся даними радами:

  • налийте в каструлю воду, дочекайтеся, поки рідина закипить;
  • в киплячу воду додайте сіль, приправи;
  • очищені тушки помістіть в окріп на 2 хвилини, коли м'ясо стане білим, злийте воду. Якщо ви переварили дари моря, проваріть їх ще, але не більше 30-ти хвилин - за цей час м'ясо знову стане м'яким;
  • відварені тушки наріжте кільцями і подайте до пива або використовуйте для приготування салату.

Скільки варити кальмари неочищені

Процес варіння очищених тушок і тих, що з плівкою, практично ідентичний. У цьому варіанті буде потрібно трохи більше часу. Дійте так:

  • розморозити тушки;
  • поставити на плиту наповнену водою каструлю;
  • в киплячу воду додати сіль, лаврушку, запашний перець;
  • опустити в воду тушки, вимкнути вогонь, потім накрити каструлю кришкою;
  • через кілька хвилин вийняти морепродукт.

Як смачно приготувати кальмари

Кальмари найменш дорогі з усіх морепродуктів, так що можна їсти набагато частіше, ніж креветки або мідії. Спробуйте нафарширувати тушку, зробити пасту або ризотто з обсмаженими кільцями, приготувати салат з яйцем і майонезом або просто запекти кальмарів цілком і подати замість м'яса.

Запечені в духовці

Морепродукт необхідно спочатку замаринувати: на кілька годин залишити в суміші з лимонного соку, перцю, часнику і паприки. Після цього можна перекладати на решітку і запікати, обливши залишками маринаду. Температура духовки повинна бути 200 градусів, по часу процес не повинен займати більше 30 хвилин.

тушковані

Кальмари тушковані найкраще виходять з додаванням сметани. Щоб приготувати страву, необхідно порізані тушки викласти в розпечену сковороду з маслом і протушкувати півтори хвилини. Далі, додавши борошно, підсмажити кільця на сильному вогні 30 секунд. В кінці залити окропом, приправити і згасити його під закритою кришкою на малому вогні ще півтори хвилини.

смажені

Перш ніж посмажити кальмари, їх необхідно відварити, потім нарізати соломкою або кільцями. Підготовлені морепродукти рекомендується вмочити в льєзон (збита з яйцями, сіллю і спеціями сметана), обваляти в сухарях для панірування і обсмажити на рослинному маслі (або вершковому) або опустити заготовки у фритюр. Перетримувати продукт на вогні не варто - через 5 хвилин можна подавати блюдо.

В мультиварці

Якщо ви любите користуватися сучасною технікою, адаптуйте будь-який рецепт для мультиварки. Щоб зварити кальмари, закип'ятіть 2 літри води, додайте приправи, сіль, залиште її покипіти 5 хвилин. Після цього починайте опускати по одній тушці, потримавши кожну по 10 секунд, виймайте - цього часу цілком вистачить.

Страви з кальмарів

Морепродукти чудово поєднуються з овочами, пастою, крупами, зеленню і навіть деякими фруктами. Можна готувати салати або гарячі блюда. Вегетаріанці замінять кальмарами м'ясо.

Салат з яйцем

  • Час приготування: 1 година 20 хвилин.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність страви: 102 ккал.
  • Призначення: на закуску.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Класична холодна закуска - суміш кальмарового м'яса, яєць, горошку і картоплі. Можна обійтися без картоплі. Якщо вам не подобається занадто ніжний смак сметаною заправки, додайте до неї пару чайних ложок майонезу або трохи гірчиці.

Складові:

  • яйця - 2 шт .;
  • сіль перець;
  • свіжий огірок - 1 шт .;
  • консервований горошок - 120 г;
  • сметана - 1 ст. л .;
  • картопля - 2 шт .;
  • кальмар - 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Картоплини обернути фольгою, запекти. Остигнули бульби очистити, нарізати кубиками.
  2. Яйця відварити, порізати на тертці.
  3. Кальмари нарубати кільцями, згасити.
  4. У тонкі півкільця перетворити морквину з огірком.
  5. Підготовлені продукти змішати в піалі, додати горох.
  6. Заправити складові салату сметаною, приправити, ложкою перемішати.

Кільця кальмара в клярі

  • Час приготування: 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 5 персон.
  • Калорійність страви: 346 ккал.
  • Призначення: на закуску.
  • Кухня: європейська.
  • Складність приготування: легка.

Дане блюдо - відмінна закуска до пива. Кільця вийдуть ще смачнішими, якщо кляр буде хрусткий: для цього необхідно дистильовану воду заморозити, потім розморозити і крижаний додати її до основи.

Складові:

  • пиво - 70 мл;
  • кальмари - 1 кг;
  • сіль - 5 ст. л .;
  • яйця - 5 шт .;
  • рослинне масло - 0,5 склянки;
  • лист лавровий - 1 шт .;
  • перець горошком - за смаком;
  • борошно - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятити воду, всипати туди сіль, додати спеції.
  2. Після закипання відправити в вируючу рідина розморожені тушки кальмарів. Проварити їх 2 хвилини, витягнути і потримати під холодною водою, після - порізати кільцями.
  3. Підготувати кляр: до добре збитих яєць поступово всипати борошно, продовжуючи збивати суміш. Додати пиво, трохи солі. Збити компоненти, щоб кляр вийшов рідким, як сметана.
  4. У глибокій сковороді розігріти масло.
  5. Вмочити черзі кільця в кляр, відправити кожне в масло. Обсмажити заготовки з двох сторін до золотистого кольору, відразу подавати.

У сметані

  • Час приготування: 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 150 ккал.
  • Призначення: на обід.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: легка.

Тушковані в сметані кальмари замінять м'ясні страви (наприклад, бефстроганов) під час посту або в разі, якщо ви хочете більш легку їжу.

Складові:

  • зелень - за смаком;
  • ріпчаста цибуля - 2 шт .;
  • сіль - 1 ч. л .;
  • сметана - 300 мл;
  • тушки кальмара - 4 шт .;
  • приправа для риби - на смак.

Спосіб приготування:

  1. Видалити нутрощі, хрящову пластинку, прибрати плівку.
  2. Порізати в формі кілець або розрізати кожну тушку і нашаткувати соломкою.
  3. Цибулини нарізати, відправити смажитися, щоб шматочки стали м'якими і прозорими.
  4. На сковороду до цибулі влити сметану, закип'ятити все, насипати приправу, сіль.
  5. Надіслати до одержали сметанному соусу підготовлені дари моря, протушкувати 4 хвилини, не забуваючи помішувати.
  6. Посипати блюдо зеленню.

Мал

  • Час приготування: 25 хвилин.
  • Кількість порцій: 5 персон.
  • Калорійність страви: 80 ккал.
  • Призначення: на обід / вечеря.
  • Кухня: азіатська.
  • Складність приготування: легка.

Ті, хто правильно харчується і віддає перевагу дієтичної їжі, обов'язково оцінять рис з кальмарами і овочами. Головне робити все поетапно, інакше морепродукт вийде жорсткий і несмачний.

Складові:

  • цибуля - 1 шт .;
  • помідор - 1 шт .;
  • оливкова олія - ​​2 ст. л .;
  • червоний солодкий перець - 1 шт .;
  • вода - 600 мл;
  • морква - 1 шт .;
  • рис - 200 г;
  • цукіні - 300 г;
  • кальмари - 370 г;
  • сіль за смаком;
  • соєвий соус - 50 мл.

Спосіб приготування:

  1. Відварити промитий рис.
  2. Нарізати дрібно цибулю, моркву, обсмажити їх на розпеченій сковороді з маслом.
  3. До підсмаженні відправити дрібні шматочки цукіні, помідори і солодкого перцю, згасити всі разом.
  4. Коли інгредієнти будуть майже готові, додати до них кальмаровие шматочки, залишити гаситися ще на 2-3 хвилини.
  5. Влити в сковороду соєвий соус, дати покипіти протягом трьох хвилин.
  6. Засипати до готових компонентів рис, все добре перемішати.

тушки фаршировані

  • Час приготування: 1 година 10 хвилин.
  • Кількість порцій: 10 персон.
  • Калорійність страви: 90 ккал.
  • Призначення: на обід / вечеря.
  • Кухня: середземноморська.
  • Складність приготування: легка.

Якщо приготувати тушку кальмара в духовці, нафарширований її сумішшю з яєць, курячого філе і грибів, вийде святкове блюдо. Головне - не перетримати його в теплі.

Складові:

  • відварне філе курки - 350 г;
  • сметана 15% - 3 ст. л .;
  • сіль перець;
  • яйця - 3 шт .;
  • тушки молюсків - 10 шт .;
  • цибуля - 2 шт .;
  • печериці свіжі - 400 г;
  • зелень - за смаком;
  • цибуля - 2 шт.

Спосіб приготування:

  1. Гриби поріжте невеликими скибочками середньої товщини, відправте смажитися на сковороду.
  2. До напівготових шампіньйонів засипте заздалегідь порізаний тонкими півкільцями цибулю. Луково-грибну суміш приправте, посоліть, тушкуйте до готовності всіх компонентів.
  3. Відварну курячу грудку наріжте не дуже великими кубиками, як і яйця.
  4. Засипте в посуд до філе і яйцям готову цибульний-грибну суміш, туди ж нарізану зелень, налийте сметану. Спробуйте начинку, а в разі необхідності приправте або підсолити - вона повинна бути повністю готовою і смачною.
  5. В очищені варені тушки помістіть начинку.
  6. Заготовки розкладіть на деку на невеликій відстані один від одного, інакше вони можуть злипнутися, зверху полийте все сметаною (за бажанням можна використовувати майонез) і присипте меленою червоною паприкою - так блюдо буде більш яскравим і ароматним.
  7. Надішліть деко в духовку, яка до цього часу вже встигла прогрітися до 180 градусів. Засічіть 20 хвилин і виймайте готові фаршировані морепродукти.
  8. За бажанням на додаток до страви подавайте соєвий соус.

По-корейськи

  • Час приготування: 12 годин.
  • Кількість порцій: 10 персон.
  • Калорійність страви: 125 ккал.
  • Призначення: на закуску.
  • Кухня: корейська.
  • Складність приготування: легка.

Пікантні кальмари в корейському стилі сподобаються, якщо ви любите гострі страви. Кількість часнику і перцю можна міняти на свій смак.

Складові:

  • часник - 4 зубчики;
  • сіль за смаком;
  • масло пісне - 30 мл;
  • кальмари - 1 кг;
  • цукор - 1 ст. л .;
  • мелений чорний перед - за смаком;
  • оцет - 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Обробити тушки, опустіть кожну по черзі в вируючу воду на 3-4 хвилини.
  2. Наріжте кальмари кільцями або соломкою.
  3. Змішайте масло з оцтом в каструлі, нагрівайте суміш, але не кип'ятіть.
  4. Влийте олійно-оцтову суміш до м'яса.
  5. Посоліть заготовку, додайте перець і дрібно порубаний часник, перемішайте все, остудіть.
  6. Накрийте посуд харчовою плівкою, приберіть на ніч в холодильник.

Відео

Як правильно ВАРИТИ КАЛЬМАРІВ / майстер-клас від шеф-кухаря / Ілля Лазерсон / Обід безшлюбності

Юлія Висоцька - Кальмари на грилі

Знайшли в тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо! Розповісти друзям:

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com