Здавалося б, немає нічого простішого, ніж посмажити рибу: не так багато клопоту, як з приготуванням м'яса, і часу йде менше. Але навіть досвідчені господині стикаються з тим, що рибка виходить недожаренной, прилипає до сковороди, стає дуже сухою.
«З Смаком» із задоволенням поділиться з улюбленими читачами декількома хитрощами смаження як річковий, так і морської риби. Можливо, з деякими ви знайомі, а якщо захочете щось додати - пишіть в коментарях.
- Спочатку очистіть тушку від нутрощів, відріжте голову, гарненько вимийте. Велику рибу розділіть на порційні шматки, важливо, щоб вони не були занадто товстими, інакше страва буде напівсирим.
- Соліть тушку або шматочки за 30 хвилин до смаження: сіль повинна добре вбратися. Приправляють рибу імбиром, чорним меленим перцем, куркумою, шафраном, також підходять кмин, чебрець, кардамон.
- Обов'язково обваляйте рибу в борошні. Для економії часу і збереження чистоти на кухні можете насипати трохи борошна в пакет, а потім помістити туди шматочки риби і струснути. Як правильно приготувати кляр для риби, читайте тут .
- Перед тим як викладати рибу на сковороду, переконайтеся, що посуд добре прогріта інакше продукт звариться або прилипне. Використовуйте велику кількість рослинного масла, не менше 4 ст. л.
- Ні в якому разі не накривайте сковороду кришкою, так як блюдо вийде тушкованим.
Для приготування смачної риби вибирайте свіжу тушку, зверніть увагу на термін придатності замороженої риби, а також на інші зовнішні ознаки якісного продукту . А корисною статтею не забудьте поділитися з друзями!