рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

5 рецептів салату на зиму з кабачків

  1. Так смачно, що пальчики оближеш!
  2. рецепти
  3. Корейська салат з кабачків (на зиму і не тільки)
  4. Салат на зиму «Анкл Бенс» з кабачків з помідорами
  5. Салат з кабачків з майонезом і томатною пастою (рецепт на зиму)
  6. З кабачками і морквою, але без помідорів і томатної пасти
  7. Корисні поради та кулінарні замітки

Продовжуємо цикл статей про різноманітні овочевих заготовках. І в цій статті ви дізнаєтеся, як приготувати на зиму смачний салат з кабачків. Розберемо суть цієї страви, його особливості, докладно ознайомимося з покроковими рецептами, а також почерпнемо корисну інформацію зі списку світової в самому кінці. Упевнений, що щось тут вас так зацікавить!

Для зручності та економії часу можете відразу вибрати потрібний пункт в меню статті.

Зміст статті

Так смачно, що пальчики оближеш!

Так звані «зимові салати з кабачків» - це таке дуже смачне овочеве рагу, яке закочують в скляні банки (зі стерилізацією або без неї) і зберігають досить довгий час. Зі стерилізацією таку закуску можна без проблем зберігати до самої зими і навіть весни.

Так як в назві страви є слово «салат», то очевидно, що крім кабачків використовуються і інші овочі. Найчастіше це помідори, болгарський перець, цибуля, різна зелень, часник, а також всякі спеції та приправи, позитивно впливають на смак і аромат.

  • Аромат у таких тушкованих салатів дуже насичений, смак яскравий, що поєднує в собі солоне, солодке, кисле, гостре.
  • Це хороше доповнення до всіх гарнірів і основних страв. Також це і бажана закуска на святковому столі (особливо взимку).

Принцип готування цього блюда простий, його можна охарактеризувати трьома етапами: подрібнення овочів, їх гасіння та розкладання по банках. Нижче йдуть найпопулярніші рецепти, в перших двох процес описаний дуже детально, крок за кроком з фото, далі тільки з фотографіями готових страв. Також в деяких місцях є і відеоролики з приготуванням. Вибирайте, повторюйте і пробуйте!

рецепти

Салат з кабачків «Тещин язик» на зиму

Дуже популярний і перевірений часом зимовий кабачковий салат з нескромним і прикметною назвою «Тещин язик».

Причому тут мова і теща? За смаком це салат виходить досить пікантним, я б навіть сказав гострим. І тут проводиться паралель, тонкий натяк на «гострий» язик тещі.

Інгредієнти дуже доступні, особливо під час літнього сезону, хтось їх бере з власного городу - це ще краще. Все дуже просто і дуже-дуже смачно. Спробуйте і ви цю чудову закуску!

Нам знадобиться:

  • Кабачки - 3 кг.
  • Помідори - 1,5 кг.
  • Болгарський перець - 5 шт.
  • Часник - 3-4 головки;
  • Пекучий перець - 3 великих;
  • Рослинна олія - ​​1 стакан;
  • Цукор - 0,5 склянки;
  • Кухонна сіль - 1 ст. ложка з гіркою;
  • Оцет 9% - 5 ст. ложок;

Як приготувати цей салат

Для початку потрібно підготувати всі овочі. Промиваємо водою, у кабачків обрізати краю, з болгарських перців прибрати насіння. Якщо у кабачків груба шкірка, то її також слід зрізати.

Пропускаємо томати через м'ясорубку, туди відправляємо і 2 види перцю. Можна скористатися блендером, можна, врешті-решт, просто дрібно-дрібно нарізати. Тут більше залежить від особистих переваг.

Ось така виходить однорідна маса. Ставимо цю каструлю на плиту і доводимо до кипіння.

Ставимо цю каструлю на плиту і доводимо до кипіння

Поки можна нарізати соломкою кабачки. Знову ж, нарізати брусочками, кубиками, або натерти на крупній тертці - це на ваш розсуд.

Як томатна маса забулькало, додайте в неї сіль, цукор і рослинне масло. Добре перемішайте і залиште ще на 5 хвилин.

Тепер дійшла черга до кабачків, викладайте їх в каструлю, трохи перемішайте і залиште варитися приблизно 30 хвилин.

Поки потрібно почистити і натиснути зубчики часнику. Як підійде час, викладайте в киплячу кабачкову масу часник. Через 5 хвилин налийте кілька столових ложок оцту. 5 буде досить. Оцет і кислинку дасть, і послужить в ролі хорошого консерванту. Млоїмо ще хвилин 5 і знімаємо з плити.

Баночки простерілізовиваем. Для цього можна їх або наповнити окропом, або налити в кожну трохи води і відправити в духовку на 10 хвилин.

Наповнюємо до країв баночки, щільно закриваємо кришками. Перевертаємо і чекаємо повного охолодження. Потім їх бажано прибрати в темне прохолодне місце.

До речі, дуже рекомендую вам також ознайомитися і з рецептами кабачкової ікри . Спробуйте це ніжне на смак і дуже універсальний в застосуванні блюдо.

Корейська салат з кабачків (на зиму і не тільки)

А цей салат будемо готувати по-корейськи, тобто він повинен бути дуже гострим і з використанням аналогічних спецій. Самі кабачки та інші овочі будуть натерті в довгі «лапшінкі», відповідні подібним салатів.

Так само для смаку додамо болгарський перець, і все в підсумку піддамо невеликий термічній обробці, щоб закуска дожила до зими.

Складові:

  • Молоді кабачки - 2 кг.
  • Морква - 500 г.
  • Солодкий перець - 500 г.
  • Соняшникова олія - ​​1 стакан;
  • Оцет 9% - 1 стакан;
  • Цукор - 0,5-1 стакан (смак по ідеї повинен бути кисло-солодко-гострим);
  • Сіль - 2 ст. ложки;
  • Часник - 2-3 головки;
  • Пакетик приправи для корейської моркви (грам 30-50 важить);

покрокове приготування

Кабачки, моркву і перець добре промити. Моркву чистимо, з кабачків і перцю прибираємо підсохлі частини і насіння.

А тепер все потрібно натерти на спеціальній тертці для корейської моркви. Можна, звичайно використовувати і звичайну, але тоді і з вигляду буде салат як в попередньому рецепті. Сюди ж видавити або дрібно нарубати часник.

Ось така виходить повна посудина тертих овочів. Всипаємо сюди пакет спеціальних приправ, вливаємо 1 склянку олії, склянку оцту, сюди ж і дві ложки солі. Перемішуємо до однорідності і даємо настоятися приблизно 2 години.

Час минув, всі овочі добре просочилися оцтом, сіллю і приправами, утворилося багато соку.

Час минув, всі овочі добре просочилися оцтом, сіллю і приправами, утворилося багато соку

Тепер ставимо цю овочеву масу на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо протягом 10 хвилин, потім знімаємо з плити.

Тепер ставимо цю овочеву масу на вогонь, доводимо до кипіння, проварюємо протягом 10 хвилин, потім знімаємо з плити

Розкладаємо гарячий салат в стерилізовані банки. Банки теж повинні бути гарячими, інакше є ризик того, що щось десь трісне від перепаду температур.

Салат на зиму «Анкл Бенс» з кабачків з помідорами

Прекрасний зимовий салат з кабачків і солодкого перцю з помідорами під назвою Анкл Бенс. При бажанні, замість помідорів можна використовувати томатну пасту.

Звідки взялася така назва? Uncle Ben's (дослівно - Дяді Бена) - це популярний бренд продуктів швидкого приготування (наприклад, рис), а також різних соусів і консервованих овочів в баночках. Так ось, то, що ми будемо готувати - є домашня версія магазинного продукту.

Це дуже смачно, просто, та й шкоди для здоров'я набагато менше, тому що не будемо використовувати всілякі підсилювачі, загусники і ароматизатори.

Складові:

  • Кабачок - 1,5 кг.
  • Ріпчасту цибулю - 6 шт.
  • Солодкий (болгарський) перець - 6 шт.
  • Томати (стиглі червоні) - 1 кг.
  • Соняшникова олія (без запаху) - 200 мл.
  • Цукор - 0,5 склянки;
  • Сіль - 2 ст. ложки;
  • Оцет (на 9%) - 0,5 склянки;

Приступаємо до приготування

  1. Спочатку зробимо маринад. Для цього потрібно налити в каструльку масло і оцет. Тепер розмішуємо в них цукор і сіль.
  2. Кабачки промити водою, обрізати кінці, при бажанні, якщо шкірка занадто груба, можна почистити. Нарізати все тонкими брусочками, ніби робите картоплю для смаження.
  3. Цибулю почистити і нарізати або півкільцями, або більш дрібними шматочками.
  4. Перець позбавити від серцевини, аналогічно нарізати на тонкі невеликі часточки.
  5. Помідори помити і або пропустити через м'ясорубки, або нарізати на дрібні кубики.
  6. Поставити на плиту каструльку з маринадом, гарненько нагріти, практично до кипіння. Викладаємо кабачки, помішувати і варимо 5-7 хвилин.
  7. Тепер додаємо цибулю - ще варимо 5 хвилин. Далі йде перець, після нього добре перемішати і варити ще приблизно 6 хвилин.
  8. В кінці додаємо помідори, варимо ще 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  9. Все, поки салат гарячий, його слід розкласти по стерилізованим банкам і добре закрутити. Потім перевернути, дочекатися остигання і прибрати в темне прохолодне місце.
  10. Якщо ви хочете не плануєте робити заготовки на зиму, то можете зберігати і без стерилізації. Розкладіть в баночки, дайте охолонути, а потім приберіть в холодильник.

Дивитися відео з приготуванням подібної заготовки

Салат з кабачків з майонезом і томатною пастою (рецепт на зиму)

Як видно з назви, основний акцент тут на соуси: томатну пасту і майонез. Вони здорово урізноманітнюють і прикрасять звичний смак.

З овочів тут тільки качачкі з цибулею. Але, якщо хочете, можете додати сюди баклажани, перці, помідори і таке інше-інше.

Ах да! У цьому рецепті готувати будемо без оцту, так як він в невеликій кількості і так є в майонезі.

Необхідні продукти:

  • Кабачки (цукіні) - 3 кг (заздалегідь почистити);
  • Ріпчасту цибулю - 550 р
  • Томатна паста (або кетчуп) - 250 г.
  • Майонез (Провансаль) - 250 г.
  • Рослинна олія - ​​150 мл.
  • Цукор - 0,5 склянки;
  • Сіль - 4 ч. Ложки;
  • Чорний мелений перець - 0,5 ч. Ложки;
  • Лавровий лист - 3 шт.

покрокове приготування

  1. Кабачки розрізати вздовж на половинки, вичистити з них насіння. Потім нарізати ці частки на дрібні кубики або брусочки. Лук теж слід подрібнити.
  2. Складаємо все в каструлю, додаємо кілька ложок води, щоб до дна продуктів не пригорали кабачки. Прикриваємо кришкою, включаємо середній вогонь і залишаємо на 30-40 хвилин.
  3. Відкриваємо, перемішуємо, наливаємо масло, викладаємо майонез з томатною пастою, сюди ж сіль і перець. Ще раз перемішати і залишити варитися приблизно 40 хвилин.
  4. Маса стала дуже ніжною, густуватої за рахунок випаровування рідини. Розкладаємо отриманий салат по банках, закручуємо.
  5. До речі, якщо у вас є занурювальний блендер, то одним рухом ви можете перетворити цей кабачковий салат в ікру. Виходить дуже вигідно - продукти одні й ті ж, а в підсумку 2 різні закуски.

З кабачками і морквою, але без помідорів і томатної пасти

Хрусткий зимовий салат з кабачків з тертою морквиною, часником і мінімальної термічною обробкою. Як сказано вище, тут немає томатів, а значить, зовнішній вигляд буде зеленувато-жовтим з прозорим маринадом.

За смаком це, як не дивно, чимось схоже на малосольні огірки . Посилання кликабельна, можете ознайомитися з найсмачнішими рецептами.

Складові:

  • Кабачок - 4,5-5 кг.
  • Морква - 0,5 кг.
  • Часник - 5 головок;
  • Рослинна олія - ​​200 мл.
  • Оцет (9 відсотків) - 150 мл.
  • Цукор - 0,5 склянки;
  • Сіль - 2,5 ст. ложки;
  • Чорний перець (горошок) - 1 ст. ложка;
  • Кріп - кілька гілочок;

приготування

  1. Кабачки промити, зняти з них шкірку, позбавити від насіння. Нарізати на тонкі кружальця, скибочки, які б мали естетичний вигляд і при цьому без проблем містилися в банку.
  2. Морквину натерти на крупній тертці, додати до нього подрібнений за допомогою м'ясорубки або спеціальної давилки часник.
  3. Змішати кабачки з часником і морквою. Окремо з'єднати масло з оцтом, сіллю і цукром. Залити цим маринадом овочі, поперчити, при бажанні сюди ж можна додати кріп.
  4. Ця овочева суміш повинна настоятися протягом години, при цьому, ви час від часу повинні підходити і перемішувати, щоб кожен шматочок максимально наситився маринадом.
  5. Потім овочі потрібно перемістити на плиту, довести до кипіння і варити 13-15 хвилин. Поки можна підготувати банки і кришки (стерилізація).
  6. Наповнюємо банки, закриваємо кришками і даємо поступово охолонути. Для цього прикриваємо зверху будь-якою тканиною.

Корисні поради та кулінарні замітки

Ознайомившись із запропонованими варіантами, ви зрозуміли, що принципи приготування скрізь одні й ті ж. І на смак впливає лише набір овочів і їх пропорції. Нижче йдуть кілька ідей, які допоможуть урізноманітнити смак цієї страви.

  • Кабачки - це важливий інгредієнт, але не головний. Тому доповнюйте їх морквою, томатами, зеленою цибулею, баклажанами, буряком і капустою.
  • Для підвищення поживності в подібні закуски відмінно йде варена квасоля або інші схожі боби.
  • Скрізь, як помітили, додається багато цукру. В цьому і сенс, щоб бувальщина кисло-солоно-солодкий смак. Але якщо вам не потрібні зайві калорії або ви терпіти не можете солодкуватий смак, то сипте менше цукру.
  • Чорний перець, коріандр, гірчиця, гвоздика, куркума і інші прянощі здорово урізноманітнюють смак і аромат. Експериментуйте, комбінуючи для кожної баночки унікальний набір приправ.
  • Велике значення має ще й те, як ви подрібнює, нарізає кабачки. Ви їх можете перетворити в кубики, тонкі довгі скибочки, якісь смужки, палички, брусочки. Повірте вже мені, це впливає не тільки на зовнішню апетитність, але ще і на смак! Адже чим тонше шматочок, тим краще він просочується спеціями.

Причому тут мова і теща?
Звідки взялася така назва?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com