рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Як приготувати Кукурудзяну кашу з гарбузом по пошаговому рецептом

  1. Кухонний інвентар
  2. інгредієнти
  3. Як правильно вибрати інгредієнти
  4. послідовність приготування
  5. Приготування в мультиварці
  6. Чим можна урізноманітнити стандартний рецепт
  7. З чим подавати кукурудзяну кашу
  8. Корисні поради

Зміст: 1 Інгредіенти2 Послідовність пріготовленія2.1 Подготовка2.2 Приготування на пліте2.3 Кукурудзяна каша з гарбузом на плиті: відео3 Приготування в мультіварке3.1 Кукурудзяна каша ...

Каша з кукурудзяної крупи з гарбузом - рідкісний гість на наших столах. Ми чомусь не звикли використовувати кукурудзу десь ще, крім салатів. І даремно! Корисні властивості такої каші важко переоцінити, а в поєднанні з ніжною гарбузом, вона стає просто джерелом корисних вітамінів і елементів. Ця страва настійно рекомендують включати в програму харчування тих, хто бажає схуднути, а також дітей і підлітків.

Кукурудзяна каша славиться низьким вмістом калорій, однак при цьому залишається дуже ситної і живильної, неповторно смачною і ароматною. Рецепт кукурудзяної каші з гарбузом, яку можна готувати на молоці або воді, в мультиварці або на плиті, мені дістався від бабусі - як-то вона вирізала його з барвистого кулінарного журналу, в якому містилося покрокове керівництво приготування каші з фотоготового продукту. Давайте ж приготуємо її разом прямо зараз.

Кухонний інвентар

Щоб кукурудзяна каша вийшла ароматної і смачної, а також не зажадала від вас занадто багато часу на приготування, рекомендую заздалегідь підготувати всі необхідні прилади та інструменти:

  • каструлю об'ємом від 4 л або чашу мультиварки;
  • кілька мисок керамічних ємністю від 400 мл;
  • пару чайних і столових ложок;
  • кинджал;
  • мірну чашу (краще використовувати кухонні ваги);
  • обробну дошку;
  • сталевий віночок.

Крім того, для підготовки деяких компонентів можна використовувати кухонний комбайн із спеціальними насадками.

інгредієнти

Вода 400 мл Кукурудзяна крупа 200 г Молоко 300 мл Гарбуз 100 г Коричневий цукор 50 г Вершкове масло 25-30 г Сіль 6 г

Як правильно вибрати інгредієнти

Подібну кашу можна приготувати швидко і без клопоту, проте варто пам'ятати, що важливо правильно вибрати компоненти для страви, щоб не зазнати розчарування після першої ж ложки. Багато досвідчені господині радять дотримуватися наступних рекомендацій:

  • кашу можна приготувати як на молоці, так і на воді, проте краще все ж молоко: воно надає страві неповторного смаку, робить його смачніше і ароматні;
  • коричневий цукор можна замінити звичайним, додавайте його на власний смак;
  • гарбуз вибирайте ретельно, вона не повинна бути підгнилого або не повністю достигли: в першому випадку каша вийде кислуватою на смак, у другому - просто неїстівної;
  • в кашу можна додати також деякі прянощі: мелений кардамон, куркуму, натертий імбир або лимонний сік;
  • кукурудзяна крупа - головний компонент страви, так що постарайтеся, щоб вона була свіжа і не містила сторонніх зерняток або залишків пластикових пакетиків.

Також варто нагадати, що кукурудзяна каша на воді менш калорійна і важка для травної системи, ніж та, що була зварена на молоці.

послідовність приготування

підготовка

  1. Кукурудзяну крупу висипаємо у містку миску і заливаємо водою.
  2. Перемішуємо масу столовою ложкою і відразу ж зливаємо помутнілу рідина.
  3. Повторюємо цю процедуру кілька разів, поки рідина після промивання крупи не залишиться чистою.
  4. Добре промиту крупу поміщаємо в каструлю або чашу мультиварки, заливаємо водою.
  5. Гарбуз гарненько моєму, потім очищаємо від шкірки і насіння.
  6. Нарізаємо її довільно, залежно від вашого смаку: мені подобаються невеликі кубики.

Приготування на плиті

  1. Каструлю з промитої кукурудзяною крупою в воді ставимо на середній вогонь.
  2. Доводимо рідину до кипіння, потім зменшуємо інтенсивність вогню до слабкого.
  3. Варимо кашу близько десяти хвилин, за цей час вона повинна збільшитися в обсязі.
  4. Додаємо в масу кухонну сіль і інші прянощі за бажанням.
  5. Потім висипаємо в посуд підготовлену гарбуз, знову доводимо кашу до кипіння, постійно помішуючи.
  6. Вливаємо молоко або воду, як тільки на поверхні варива з'явилися пухирці.
  7. Всипаємо цукровий пісок і розмішуємо до повного розчинення крупинок.
  8. Накриваємо посуд кришкою і варимо кашу близько півгодини, частенько помішуючи.
  9. Через зазначений час додаємо вершкове масло і перемішуємо кашу до його розчинення.

Кукурудзяна каша з гарбузом на плиті: відео

За простим і швидким приготуванням смачної кукурудзяної каші ви зможете поспостерігати в ролику нижче.

Приготування в мультиварці

  1. Чашу мультиварки поміщаємо в пристрій і включаємо програму «Каша» або «Варка».
  2. Варимо масу близько 10 хвилин, потім додаємо сіль і інші прянощі.
  3. Перемішуємо, викладаємо гарбуз і чекаємо, поки рідина знову закипить.
  4. Вливаємо молоко і всипаємо цукор, перемішуємо лопаткою.
  5. Закриваємо кришку пристрою і варимо виріб приблизно двадцять хвилин, помішуючи час від часу.
  6. Додаємо масло, розмішуємо масу і дозволяємо їй трохи настоятися.

Кукурудзяна каша з гарбузом в мультиварці: відео

На відео нижче представлено покрокове приготування дивовижно смачною кукурудзяної каші в мультиварці.

Чим можна урізноманітнити стандартний рецепт

Проста і смачна кукурудзяна каша обов'язково сподобається вашим близьким, проте є спосіб зробити її ще більш привабливою і апетитною - спробуйте додати в неї додаткові компоненти. Наприклад, я нерідко експериментую і кладу в кашу такі добавки:

  • лимонні або апельсинові цукати;
  • варення (особливо смачна каша з малиновим);
  • пропарений родзинки;
  • мелені горіхи (волоські або мигдаль);
  • консервовані фрукти (мочені яблука чи груші);
  • сухофрукти (фініки, курага, інжир і чорнослив);
  • фруктовий сироп (наприклад, журавлинний або сливовий);
  • кондитерську стружку.

Крім того, пам'ятайте, що кукурудзяну кашу з гарбузом можна також приготувати на свіжому кефірі, тільки цукру доведеться покласти побільше, щоб усунути неприємну кислинку.

З чим подавати кукурудзяну кашу

Таке блюдо всякий їсть по-різному: наприклад, Таке блюдо всякий їсть по-різному: наприклад,   мій чоловік обожнює уплітати кашу з квасом, а діти - зі склянкою солоденького компоту мій чоловік обожнює уплітати кашу з квасом, а діти - зі склянкою солоденького компоту. Взагалі, кукурудзяна каша вважається універсальним блюдом - її однаково корисно їсти як вранці, перед походом до школи і на роботу, так і ввечері, як вечері.

Дієтологи радять подавати кашу з кукурудзяної крупи з гарбузом на обід дітям, вона здатна зарядити хлопців енергією для навчання й ігор. Також кукурудзяна каша з гарбузом чудово поєднується з продуктами, що вказані нижче.

  • Овочі: картопля в мундирі або зелений горошок.
  • Хліб: бажано подавати пшеничний або житній.
  • Вершкове масло: деяким буває мало масла в каші.
  • Булочки і печиво: особливо добре йдуть крекери.
  • Напої: лимонад, компот, чай або кава.

Намагайтеся не готувати за один раз занадто багато кукурудзяної каші: вона швидко псується, повністю втративши свої ароматичні та смакові властивості, а розігріти її не так-то просто.

Корисні поради

Наостанок хотілося б поділитися з початківцями (і продовжують) кулінарами власним досвідом по швидкому і простому приготування кукурудзяної каші, щоб ви не наступили на ті ж граблі, які колись дісталися мені.

  • Намагайтеся не переварювати кашу, навіть якщо у вас достатньо часу і ви нікуди не поспішаєте. Пам'ятайте, що кукурудзяна крупа може перетворитися в клейку, неапетитну масу. Тому варіть кашу до того моменту, коли переконаєтеся в готовності гарбуза.
  • Постійно помішуйте кашу, навіть якщо у вашому рецепті нічого подібного не сказано: так ви зможете бути впевнені, що вони не підгорить і не прилипне до дна посуду.
  • Щоб підвищити навички, ознайомтеся з іншими рецептами каш з гарбузом: вам обов'язково сподобається пшоняна каша з гарбузом на молоці і її різновид пшоняна каша з гарбузом на воді . Також буде не зайвим згадати рисову кашу з гарбузом на молоці - дуже смачне і ніжне блюдо, яке повинно бути в арсеналі кожної поважаючої себе господині.

Каша з кукурудзяної крупи з гарбузом - корисне і поживне блюдо, що славиться своїми смаковими якостями. Може бути, хтось із тих, хто прочитав рецепт, знає щось ще про це виробі або вміє його по-іншому готувати? Або ви додаєте продукти, які не були тут згадані? Поділіться своїми знаннями і досвідом в коментарях, давайте обговоримо переваги та недоліки кукурудзяної каші. Приємного апетиту і вдалих кулінарних експериментів!

Може бути, хтось із тих, хто прочитав рецепт, знає щось ще про це виробі або вміє його по-іншому готувати?
Або ви додаєте продукти, які не були тут згадані?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com