Статьи
Термоклей для приклеювання етикетки на ПЕТ-тару
- Особливості клею для ПЕТ пляшок
- Який клей для етикетки на ПЕТ краще?
Етикетка - обличчя товару. Зовнішній вигляд продукту - один з ключових чинників для прийняття рішення про покупку товару споживачем. Особливо велику роль якість етикетування відіграє у виробництві води, соків, напоїв. Конкуренція в цьому сегменті ринку дуже велика, і візуальне сприйняття продукту часто стає вирішальним при покупці.
Особливості клею для ПЕТ пляшок
Один з найбільш поширених видів тари - це ПЕТ пляшки. Для виробника дуже важливо правильно вибрати клей для етикеток на ПЕТ тару. Він повинен відповідати ряду вимог:
забезпечувати швидке нанесення;
бути стійким до брудної і вологій поверхні;
міцно утримувати етикетку навіть при розширенні тари;
володіти високою адгезією до поліпропіленової плівці і папері, найбільш часто використовуваними в якості етикеток;
бути морозостійким, гігієнічним і екологічним;
мати невисокий показник витрати.
Який клей для етикетки на ПЕТ краще?
Виробники адгезивів пропонують різні види клеїв для ПЕТ-тари: казеїнові, декстринового, гібридні. Але один з найбільш оптимальних варіантів по співвідношенню ціна / робочі характеристики - термоплавкий клей PSA. У лінійці компанії Мебакс це, наприклад, клей Adtek (Zakley) 903 .
Термоклей PSA виготовлений з синтетичного каучуку з добавками, що поліпшують його використання на спеціальних термоклеевой машинах. Термін PSA (pressure-sensitive adhesive - чутливий до тиску) означає, що склеювання двох поверхню відбувається за рахунок притиску, немає вимог до часу застигання, і етикетка може бути в подальшому відокремлена. Має середню в'язкість (850 cps при 140 ℃). Показником в'язкості можна варіювати - діапазон температур для нанесення термоклею на ПЕТ від 120 ℃ до 150 ℃. Клей має напівпрозорий, злегка білий колір. Пропонується в коробках по 24 блока, розфасованих в плівку. Вага одного блоку 1 кг. Він добре склеює ПЕТ з поліпропіленової плівкою і папером. Не має запаху, що особливо важливо при розливі харчових продуктів. Точка розм'якшення термоклею Adtek (Zakley) 903 близько 75 ℃, тому він добре зберігає міцність зчеплення при нормальних температурах. Нанесення клею на етикетку можливо роликовим, Валікова, екструзійним, спреевим способами.
Який клей для етикетки на ПЕТ краще?
Новости
Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим
Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,
Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,
Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше
Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот
Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus