рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

лимонник далекосхідний

В розкішне намисто заповідної далекосхідної тайги поруч з чудовим смарагдовим кишмиш вплітаються яскраво-червоні грона ще більш дивною ліани - лимонника, який називають далекосхідний, китайський, манчжурский, шизандра.

За своєю популярністю в далекосхідних землях ця рослина поступається тільки царственого женьшеню, збираючи шанувальників на найвищому рівні. Особливою любов'ю користувався лимонник у китайських імператорів, які мріяли жити довго і щасливо і "ощасливити" своїх численних наложниць, джерелом безцінної енергії, що допомагає підтримувати життєву і чоловічу силу, що сприяв відновленню здоров'я і продовженню життя в одному ряду з женьшенем, елеутерокок, морепродуктами - трепанг ( "морським женьшенем") і кукумарії стояв лимонник, тому він був включений в список обов'язкових податків для китайського імператорського двору.

Лимонник зустрічається в медичних трактатах китайських лікарів ще за 250 років до нашої ери. Природний біостимулятор, що володіє безліччю лікувальних властивостей. У Китаї його називають "ягода п'яти смаків", і дійсно, солодкий, гіркий, кислий, терпкий і навіть солоний - всі ці смаки можна знайти в лимонник. Сама м'якоть ягоди кисла, оболонка ягоди солодка, насіння і гіркі і терпкі, а ліки з нього солонувата.

Якщо розтерти в руках ягоди або пагони то можна почувствствовать запах лимона, це властивість і лягло в основу назви рослини.

Деревна листопадна ліана в нашій тайзі виростає більш 15м в довжину, тонкий гнучкий стовбур близько 2 см в діаметрі зазвичай обвиває за годинниковою стрілкою поруч стоїть дерево, починає цвісти наприкінці травня виділяючи ніжний лимонний аромат, а у вересні-жовтні ліана прикрашена грозьдямі яскраво-червоних ягід.

За однією з легенд чудодійні цілющі властивості лимонника виявив молодий чоловік, якому прийшла звістка, що його наречена хвора і він пішов в тайгу шукати для неї корінь женьшеню, довго ходив він по тайзі в пошуках заповітного кореня і нарешті знайшов, але тут від втоми сили покинули його. Падаючи він вхопився за ліану і на нього посипалися яскраво-червоні ягоди, Пара ягідок потрапила йому в рот і він в подивом виявив, що сили повертаються до нього і втома відступає ... Лимонник врятував юнака і той встиг принести рятівний цілющий женьшень для своєї нареченої .

У східній медицині використовується для приготування зілля вся ліана від коренів до насіння, дивовижні властивості лимонника відновлювати сили, надавати організму бадьорість були відомі здавна. Місцеві мисливці брали з собою жменю сушених ягід і могли цілий день переслідувати звіра практично без втоми з мінімальною кількістю їжі. Лимонник не тільки знімає втому, але і має дивовижну властивість покращувати слух і гостроту зору, особливо вночі.

Ці його властивості з успіхом використовували в роки Великої вітчизняної війни військові льотчики під час нічних вильотів і розвідники на нічних вилазках.

Про цілющі властивості лимонника складені цілі трактати, китайська медицина говорить, що лимонник зігріває нутрощі, зміцнює м'язи, перешкоджає зникненню енергії і додає блиск очам Про цілющі властивості лимонника складені цілі трактати, китайська медицина говорить, що лимонник зігріває нутрощі, зміцнює м'язи, перешкоджає зникненню енергії і додає блиск очам.

Лимонник підвищує імунітет і працездатність, знижує рівень цукру в крові, покращує обмін речовин, знімає запалення, має жовчогінну та протипухлинну дію. Це прекрасний адаптоген, який стимулює роботу шлунка, нервової і серцево-судинних систем, підвищує потенцію, за сучасними дослідженнями застосування лимонника для лікування дизентерії набагато ефективніше, ніж лікування бактериофагом.

У народній медицині лимонник застосовують для лікування не загоюються ран і грибкових захворювань, при недокрів'ї, захворюваннях нирок, печінки, туберкульозі, органів дихання, застудах, депресивних станах, психічних розладах і при слабкості після хвороби, сік лимонника втирали в голову для відновлення волосся при облисінні, а моряки здавна брали з собою ягоди і сік як засіб від цинги і морської хвороби.

Вживання лимонника підсилює процеси збудження в корі головного мозку, поліпшуючи концентрацію уваги і здатність до запам'ятовування, але це не призводить до виснаження нервових клітин, на відміну від хімічних препаратів, що приймаються з цією метою.

Концентрація корисних речовин в лимонник дуже велика, тому його не можна їсти жменями, а сік пити кружками, і не варто вживати ввечері інакше безсонна ніч забезпечена.

До того ж є протипоказання, лимонник підвищує артеріальний тиск, також не варто його вживати тим, хто страждає безсонням і при нервовому збудженні.

Оптимальне дозування чайна ложка соку лимонника на склянку чаю або кілька ягід краще натщесерце, збільшувати дозування не варто, тому що жартувати з тиском небезпечно, тривалість дії близько 6 годин, тому для отримання більш тривалого ефекту його можна приймати з елеутерокок.

Сучасні дослідження показали що в лимонник містяться схизандрин - метилові ефіри, саме вони мають тонізуючу дію. органічні кислоти - лимонна, яблучна, бурштинова, виннокаменная, вітаміни С, групи В, в насінні виявили вітамін Е, мікро і макроелементи, цукру, крохмаль, і багато інших біологічно активних корисних речовин.

Особливу цінність має ефірне масло, яке крім лікувальних властивостей застосовується в кулінарії, в косметології висвітлюючи і закриваючи шкірні пори, в парфумерії, також є дуже потужним засобом дезінфекції та води і повітря і предметів, а ще з його допомогою можна очистити ауру будинку, т Особливу цінність має ефірне масло, яке крім лікувальних властивостей застосовується в кулінарії, в косметології висвітлюючи і закриваючи шкірні пори, в парфумерії, також є дуже потужним засобом дезінфекції та води і повітря і предметів, а ще з його допомогою можна очистити ауру будинку, т. к. як будь-яке ефірне масло воно має певне біоенергетичний вплив.

У біоенергетичному плані масло лимонника є потужним щитом для аури людини, закриваючи його від чужої агресивної енергетики і заздрості. Підсилює при цьому власну енергетику людини, його внутрішній магнетизм і допомагає домогтися успіху.

За народними прикметами гроно лимонника в спальні допомагає зберегти любов і пристрасть, а букет з осіннього листя в будинку стане оберегом для домочатцев.

Ось така дивовижна ліана росте в нашій тайзі - ще один щедрий дар далекосхідної природи .

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com