рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Яку трубу вибрати для теплої підлоги

  1. Вимоги до труб
  2. полімерні труби
  3. Металопластикові труби для теплої підлоги
  4. Труба для теплої підлоги із зшитого поліетилену, PEX
  5. Тепла підлога з поліпропіленових труб
  6. металеві труби
  7. Мідна труба для теплої підлоги
  8. Нержавіюча гофрована труба для теплої підлоги
  9. Яку трубу вибрати для теплої підлоги

Теплі водяні підлоги - сучасна система опалення, єдиним мінусом якої є низька ремонтопридатність. Тому вона повинна бути не тільки ефективною, а й надійною.

Тому у кожного, хто зібрався обігрівати своє житло таким чином, виникає питання - які труби вибрати для теплої підлоги? У цій статті відповімо на нього, опишемо всі види труб і дамо кілька корисних порад.

Вимоги до труб

Тепла водяна підлога заливається стяжкою, на яку укладається підлогове покриття. Відповідно, труба повинна бути міцною і витримувати велике навантаження.

Водяна підлога зверху заливається стяжкою і його ремонт практично неможливий. Тому друга вимога - довговічність і стійкість до перепадів температури.

Вода в будинках з центральним опалення не відрізняється якістю, у неї часто підвищений рівень кислотності. Якщо в системі циркулює теплоносій, він має властивість з часом виділяти агресивні речовини. Відповідно, труба повинна бути хімічно стійкою.

В процесі монтажу равлики або змійки виходить багато поворотів магістралі, тому труба повинна бути стійкою на вигин. Продукція низької якості при спробі її зігнути просто ламається, а якщо зберігає форму перетину, то в ній можуть утворюватися тріщини.

полімерні труби

Це найбільш поширений варіант для облаштування теплого водяного статі. Металопластикові, поліетиленові і поліпропіленові вироби відрізняються невисокою ціною і зручністю при монтажі.

Термін служби таких труб становить 35 і більше років, після чого вони стають крихкими, в них можуть з'являтися мікротріщини і протікання. При частих перепадах температури і низьку якість води або теплоносія, вони можуть прийти в непридатність раніше.

Металопластикові труби для теплої підлоги

Це тришарове виріб - між двома шарами пластику розташована алюмінієва прошарок. Вона додає жорсткість, не дозволяє трубі деформуватися. Відповідно, при перепадах температури водяна підлога не втратить свою герметичність.

Короткі характеристики:

  • Максимальна температура теплоносія + 100 ... + 120 градусів, в залежності від виробника;
  • Радіус вигину дорівнює діаметру труби, помноженому на 10;
  • Не можна скручувати трубу навколо поздовжньої осі;
  • При неодноразовому перегині в процесі монтажу порушується алюмінієва прошарок.
Теплі водяні підлоги - сучасна система опалення, єдиним мінусом якої є низька ремонтопридатність

Внутрішньо будова металопластикової труби.

Труба для теплої підлоги із зшитого поліетилену, PEX

Зшитий поліетилен відрізняється хімічною стійкістю і міцністю. Він витримує теплоносій температурою до + 110 ... + 130 градусів, стійок до води з підвищеною кислотністю. Мінусом їх є те, що зшитий поліетилен не можна зварювати або паяти.

За способом виготовлення розрізняють чотири види поліетиленових труб:

  • PE-Xa - при виготовленні застосовують пероксиди ;
  • PE-Xb - зшиваються за допомогою каталізаторів, наприклад, силанов ;
  • PE-Xc - зшиваються бомбардуванням;
  • PE-Xd - При виробництві використовується азот.

Труба PEX для теплої підлоги є найпоширенішою, завдяки кращому співвідношенню ціни і експлуатаційних характеристик.

Також існують поліетиленові труби PE-RT. Вони не відрізняються за характеристиками від PEX, але їх можна варити і паяти. Але ціною вони трохи дорожче вищеописаних, але зручність монтажу компенсує це.

Тепла підлога з поліпропіленових труб

Поліпропіленові труби - найдешевший варіант. Для їх з'єднання застосовується пайка, що забезпечує міцність і монолітність конструкції.

Але у них є істотний недолік - великий радіус вигину. Тому при їх використанні потрібна висока температура теплоносія. Щоб компенсувати велику відстань між трубами буде потрібно заливка товстого шару стяжки. Компенсувати великий радіус вигину можна куточками, але це ускладнює процес монтажу.

Фітинги для поліпропіленових труб, за допомогою яких можна зробити кути і розгалуження.

металеві труби

Водяна підлога з металевих труб відрізняється великою міцністю і терміном служби. Метал дорожче пластику, але в деяких випадках йому немає альтернативи. Його кінцева вартість вище ніж у теплого водяного статі з полімерних труб, але це компенсується хорошими експлуатаційними характеристиками.

Метал прекрасно витримує перепади температур, мало схильний до деформації, має хороші показники теплопровідності. Завдяки цьому теплий водяна підлога з металевих труб швидко і ефективно прогріває приміщення.

Мідна труба для теплої підлоги

Тепла водяна підлога з мідних труб відрізняється високим терміном служби. Його доцільно облаштовувати в будинках з централізованим опаленням, де вода не відрізняється якістю.

При контакті з водою на міді утворюється корозійна плівка, яка запобігає потраплянню води всередину. Завдяки їй метал захищений не тільки від води, але від будь-якого хімічного впливу.

При монтажі мідних труб необхідно використовувати трубогиб, щоб не допустити появи тріщин при згинанні. Пайка міді здійснюється спеціальним флюсом, від якості якого суттєво залежить термін служби системи.

Особливості мідних труб для водяної підлоги:

  • Термін служби від 50 років;
  • Мінімальний радіус вигину дорівнює двом діаметрам;
  • З'єднання з латунними і сталевими фітингами тільки через різьбове з'єднання.

Важільний трубогиб для мідних труб і результати його роботи.

Нержавіюча гофрована труба для теплої підлоги

Нержавіюча сталь - найбільш дорогий, але якісний матеріал для магістралі водяного статі. Завдяки гофрованої поверхні вона має високу міцність і мінімальний радіус повороту 1-1,5 діаметрів.

Нержавійка не піддається корозії, впливу кислоти і лугів, на ній не відкладаються вапняні освіти. Фахівці заявляють мінімальний термін служби 50 років, але в реальності він набагато вище.

Яку трубу вибрати для теплої підлоги

Для підключення до центральної системи опалення найкраще використовувати металеві труби - вони прослужать довше пластикових завдяки своїй стійкості до хімічного впливу.

У системах із замкнутою циркуляцією, в приватних будинках, є два варіанти. Якщо ви використовуєте в якості теплоносія добре очищену воду з низьким рівнем кислотності, полімерні труби підійдуть як не можна краще.

Пам'ятайте, що при організації системи теплого водяного статі можна використовувати труби з різних матеріалів для кожного окремого приміщення.

приклад

У ванній можна прокласти металеві, які будуть швидко прогрівати підлогу. Включати їх можна тільки тоді, коли ви зібралися прийняти душ або ванну. А в житлових кімнатах - прокладете пластикові труби, які повільніше віддають тепло, але будуть постійно обігрівати приміщення.

При використанні різних теплоносіїв і їх сумішей з водою, можуть виділятися хімічно активні речовини, які руйнують пластик. В такому випадку доцільно укладати металеві труби.

Якщо ви постійно проживаєте в будинку, а система теплих підлог завжди включена, можна сміливо використовувати пластик. Для дачі або заміського будинку, в якому буваєте на вихідних, краще прокладати металеві труби - вони дозволять швидко прогріти приміщення.

Для обігріву нежитлових приміщень, в яких люди не перебувають постійно, можна використовувати поліпропіленові труби - рівномірність прогріву в даному випадку не так важлива.

Сподіваємося, що публікація була вам корисна. Якщо вам є чим доповнити статтю, ви хочете висловити свою думку або поставити запитання - ви можете зробити це в коментарях.

Тому у кожного, хто зібрався обігрівати своє житло таким чином, виникає питання - які труби вибрати для теплої підлоги?

Новости

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com