- Як приготувати кукурудзяні млинці на молоці
- Рецепт дієтичних млинців на кукурудзяному борошні і кефірі
- Рецепт кукурудзяних млинців на воді
На дворі Масляна , І відзначити хочеться, і фігуру зберегти. Вихід є! Готувати млинці, з вмістом меншої кількості калорій. Замінюємо білу муку першого сорту на кукурудзяну! Редакція hochu.ua пропонує вам рецепти млинців на кукурудзяному борошні на будь-який смак.
Кукурудзяне борошно зміцнює серце і судини, нормалізує виділення жовчі і кровообіг, лікує недокрів'я, уповільнює старіння, наділена сечогінні властивості. Так що, хвилювання геть, ми не тільки не видужаємо за Масляного застіллям, а й поправимо здоров'я.
4,7 5 1
Як приготувати кукурудзяні млинці на молоці
Складові:
- кукурудзяна мука - 375 г
- газована вода - 250 мл
- пшеничне борошно - 125 г
- молоко 1,5% - 250 мл
- яйця - 2 шт
- кукурудзяна олія - 2 ст.л
- сіль - ½ ч.л
Процес приготування:
Обидва види борошна з'єднати разом, просіяти через кухонне сито і всипати в молоко кімнатної температури. Потім потрібно ввести яйця і сіль, тонкою цівкою влити мінеральну воду, збити міксером до повної однорідності і залишити на півгодини на кухонному столі.
Розжарити сковороду, змастити кукурудзяним масло і запекти млинці протягом 1,5 хвилин з кожного боку.
Рецепт дієтичних млинців на кукурудзяному борошні і кефірі
Складові:
- кукурудзяна крупа - 2 ст
- кефір - 1 л
- яйце - 2 шт
- стевія - 2 ст.л (можна замінити на традиційний цукор)
- сіль - ½ ч.л
- сода - ¼ ч.л
- масло рослинне - 2 ст.л.
Як готувати:
для дієтичних млинців на кукурудзяному борошні в кефірі кімнатної температури погасити соду, потім всипати кукурудзяну крупу дуже дрібного помелу і залишити на півгодини, щоб компоненти вбралися в рідку масу. Яйця розтерти з сіллю і стевією (Або цукром), додати в кефірну основу і замісити однорідне тісто. Якщо консистенція занадто густа і щільна, розбавити теплою водою до текучого стану. В кінці ввести рослинне масло і добре перемішати.
Сковороду прогріти і підмазати смальцем. Запекти млинчики по 30-40 секунд з кожної сторони, просочити топленим маслом і подати до столу в гарячому вигляді.
Рецепт кукурудзяних млинців на воді
Складові:
- Борошно кукурудзяне - 5 ст.л
- Борошно пшеничне - 5 ст.л.
- Яйце - 3 шт
- Вода очищена - 400 мл
- Розпушувач для тіста - 1 \ 2 ч.л.
- сіль
- цукор
- Масло рослинне
Як готувати:
Для початку, відокремте білки від жовтків. Білки збийте з сіллю за допомогою блендера до утворення щільної і густої піни. Щоб білки краще збивалися, охолодіть їх попередньо в холодильнику. Замішані тісто. В окремий посуд опустіть жовтки, акуратно вводите пшеничну і кукурудзяну муку, цукор, все це змішуйте ложкою до однорідної консистенції. Додайте мінеральної води, перемішайте. Влийте в тісто білкову піну, додайте столову ложку соняшникової олії, ще раз перемішайте до однорідності. Накрийте ємність з тістом і поставте її в тепле місце на півтори-дві години. Смажте млинці на сковороді, змащуючи її кожен раз маслом. щоб кукурудзяні млинці на воді добре підсмажилися, досить потримати їх на сковороді по дві хвилини з кожного боку.