рестораны Кировограда

рестораны Кировоградской области

гостиницы Кировограда

гостиницы Кировоградской области

Лучший ресторан города где можно заказать фирменный шашлык и выбрать зал под настроение. Народный зал, Восточный зал, VIP зал а так же Большой зал - для отдыха с друзьями. Утомившись Вы можете заказать номер в гостинице. На выббор есть простой номер, полулюкс и люкс. Все это по разумным ценам. Подробнее смотрите на сайте.

установите флеш для просмотра анимации
установите флеш для просмотра анимации
Жемчужиной Кировоградщины называют наш ресторан.
Он удивляет посетителей своим архитектурным ансамблем,
неповторимым и своеобразным интерьером,
изысканным кулинарным ассортиментом.

работаем с 11.00 до 23.00, гостиница круглосуточно
Главная
Рецепты: Варенье | Выпечка | Компоты | Крем | Кулинария | Лобио | В мультиварке

Статьи

Кукурудзяний хліб в мультиварці. Кукурудзяний хліб в мультиварці: рецепти приготування покроково

  1. Кукурудзяний хліб в мультиварці
  2. Кукурудзяний хліб в мультиварці без дріжджів
  3. Кукурудзяний хліб в мультиварці з додаванням рисової муки
  4. Пишний кукурудзяний хліб в мультиварці
  5. Кукурудзяний хліб в мультиварці без глютену
  6. Кукурудзяний хліб в мультиварці на «живих» дріжджах

Коли хочеться внести родзинку в повсякденний раціон, замість звичайного пшеничного хліба, в мультиварці легко спекти хліб на кукурудзяному борошні. У цій борошні немає глютену, а значить для всіх така випічка буде корисною і навіть необхідною.

Зміст статті

Кукурудзяний хліб в мультиварці

Кукурудзяний хліб в мультиварці

Для приготування хліба з кукурудзяної муки, знадобиться трохи продуктів, мультиварка і приблизно 1.5 години вільного часу. Але це не означає, що потрібно весь цей час провести у приладу. Важливо тільки правильно замісити тісто, а потім довірити процес випічки мультиварці.

З інгредієнтів потрібно підготувати:

  • молоко і воду - по 100 мл;
  • дріжджі сухі - 1 ч.л .;
  • цукор - половину чайної ложки;
  • сіль - неповну чайну ложку або за смаком;
  • масло рослинне без запаху - 2 ст.л .;
  • борошно пшеничне - 1 склянка і ще плюс 50 г або трохи більше, для замісу;
  • борошно кукурудзяне - 150 г.

Процес приготування:

  1. Заміс тесту складається з 2-х етапів: спочатку потрібно поставити опару. Робиться це в такий спосіб: потрібно підігріти молоко до 37 градусів, вода теж повинна бути теплою. У ньому розвести дріжджі, покласти цукор і борошно пшеничне в кількості 2-х столових ложок. Все потрібно перемішати, залишити в теплому місці на чверть години.
  2. Коли на поверхні з'явиться пухка «шапка», в готову опару потрібно додати борошно (тільки обов'язково просіяне!). Спочатку додається пшеничне борошно, потім висипається кукурудзяна.
  3. Після - покладіть сіль, вилийте олію. Пора приступати до замісу тіста. Спочатку це можна робити за допомогою ложки, потім - тільки руками.
  4. Щоб зручніше було працювати, робочу поверхню потрібно притрусити тонким шаром борошна, замішувати тісто на столі руками до тих пір, поки воно не стане еластичним і не буде приставати до рук.
  5. Важливо набратися терпіння і продовжувати вимішувати тісто, домагаючись того, щоб воно було м'яким і трохи ліпковатим. За необхідності можна додавати борошно в процесі вимішування, але тільки трохи.
  6. Ось тепер, коли тісто готове, настав час приступати до випічки. Але спочатку потрібно підготувати чашу мультиварки: досить змастити форму вершковим або рослинним маслом, злегка обмять тісто, надаючи йому округлу форму і помістити його в чашу приладу.
  7. Тісто має підходити в кілька етапів. Увімкніть режим «Підігрів» строго на 5 хвилин! Вимкніть. Залиште тісто підходити на півгодини в чаші мультиварки. Якщо бачите, що тісто погано піднімається, залиште його на 40 хвилин.
  8. Потім верхівку можна дбайливо змастити маслом і притрусити кукурудзяним борошном. Випікати протягом 40-50 хвилин в режимі «Випічка» при закритій кришці.
  9. Остиглий хліб перекладіть на тарілку, і після повного охолодження наріжте на порційні шматочки.

Кукурудзяний хліб, спечений в мультиварці, вийде м'яким і дуже ніжним, а також повітряним, так як в цьому рецепті було використано 2 види борошна.

Кукурудзяний хліб в мультиварці без дріжджів

Кукурудзяний хліб в мультиварці без дріжджів

У цього рецепта є одна особливість - хліб випікається без дріжджів, що дуже важливо для тих людей, які виключили зі свого раціону дріжджі. Крім цього - хліб за цим рецептом будемо пекти тільки на кукурудзяному борошні, без додавання пшеничного. Вийде корисний для здоров'я хліб, але тільки він не буде таким пишним, як кукурудзяний хліб в мультиварці, спечений за першим рецептом.

Приступимо до роботи, підготувавши такі продукти:

  • стакан кукурудзяної муки;
  • яйця - 2 шт .;
  • соду - ¾ ч.л .;
  • цукор - половину чайної ложки;
  • сіль - ¾ чайної ложки;
  • молоко - стакан;
  • рослинне або вершкове масло - для змащування форми.

Готувати будемо так:

  1. Замішуємо тісто в такій послідовності: борошно просіяти в миску, вбити два яйця, поки нічого не перемішувати.
  2. Підігріти на плиті молоко, щоб воно було теплим, але ні в якому разі, не гарячим.
  3. Молоко потрібно вилити в миску з яйцями і борошном, додати дрібку солі. Перемішати ложкою злегка, збивати не можна.
  4. У цю поки що не однорідну масу потрібно висипати цукор і соду. Знову легенько перемішати, які не збиваючи. Тісто вийде рідкуватим, його не доведеться вимішувати. До речі, якщо бачите, що тісто вимагає ще борошна, воно дуже рідкісне, можна додати кукурудзяну муку.
  5. Змастіть форму мультиварки будь-яким маслом, вилийте тісто. Випікайте протягом 40 хвилин при температурі 180 градусів (режим «Мультіповар») або програма «Випічка».
  6. Як зрозуміти, що хліб пропікся? Потрібно взяти дерев'яну тонку шпажку, відкинути кришку, проколоти випічку паличкою, якщо вона суха і на ній немає налиплих грудочок тіста, хліб пропікся. Якщо є - програму потрібно продовжити (це актуально для приладів з невисокою потужністю).
  7. Нехай готовий хліб адаптується до нового температурного режиму після випічки - відкиньте кришку, залиште кукурудзяний хліб в мультиварці остигати. Потім хліб можна перекласти на тарілку, нарізати на шматочки і дегустувати.

Увага! Хліб, спечений з цього рецепту, не буде повітряним, таким, як хліб, спечений на дріжджах.

Кукурудзяний хліб в мультиварці з додаванням рисової муки

Кукурудзяний хліб в мультиварці з додаванням рисової муки

І ще один популярний рецепт випічки хліба в мультиварці на основі кукурудзяного борошна з додаванням рисової. Хліб вийде смачним, м'яким і ніжним.

Давайте разом приготуємо хліб з такого набору продуктів:

  • кукурудзяна мука - 1.5 склянки;
  • борошно рисове - половина склянки;
  • молоко - стакан;
  • яйця - 2 шт .;
  • цукор - 1.5 ч.л .;
  • сіль - половина чайної ложки;
  • масло рослинне (краще - оливкова) - 3 ст.л .;
  • пекарський порошок - 3 ч.л.

Процес готування від початку до кінця:

  1. У мисці з'єднуємо такі продукти: борошно (відразу обидва види), сіль з цукром і розпушувач. Всі сухі компоненти потрібно перемішати за допомогою віночка.
  2. Тепер потрібна ще одна ємність, в якій будемо змішувати: молоко (підігріти до 36-37 градусів), масло і яйця. Ці компоненти потрібно перемішати, потім з'єднати з сухими. Перемішувати тісто потрібно дбайливо, не збивати.
  3. Форму чаші мультиварки потрібно змастити будь-яким маслом, на дно покласти коло, вирізаний з пергаменту.
  4. Вилити у форму тісто (воно вийде рідким, його не доведеться вимішувати).
  5. Готувати кукурудзяний хліб в мультиварці необхідно протягом 40-45 хвилин в режимі «Випічка».

Пишний кукурудзяний хліб в мультиварці

Пишний кукурудзяний хліб в мультиварці

Згідно з цим рецептом, хліб, спечений на кукурудзяному борошні, вийде м'яким, повітряним і дуже смачним. І це завдяки грамотно підібраним інгредієнтам. Готувати такий хліб в мультиварці - легко і просто, впорається навіть новачок.

Перелік продуктів:

  • кукурудзяна мука - 250 г;
  • цукор - 1 ст.л. (Але можна і подвоїти норму, за смаком);
  • сіль - неповна чайна ложка;
  • сода - 1/3 ч.л .;
  • пекарський порошок - 2 ч.л .;
  • яйця - 2 шт .;
  • кефір або кисле молоко - 1.5 склянки;
  • масло рослинне будь - 4 ст.л.

Як спекти смачний кукурудзяний хліб в мультиварці:

  1. Підготуйте відразу 2 ємності: в одній потрібно змішати сухі компоненти, в другій - все інше.
  2. Отже, в миску висипте борошно, розпушувач з содою, а також цукор. Сіль поки не потрібно додавати.
  3. В іншій мисці змішайте рослинне масло, кефір або кисле молоко, яйця (струшуючи легенько виделкою), а також сіль. Перемішайте все, але не збивайте.
  4. Тепер потрібно з'єднати складові тесту, перемішати все ложкою. Тісто вийде зарідка. Так і має бути.
  5. Залишається тільки змастити маслом чашу мультиварки, на дно можна покласти кружок, вирізаний з паперу для випічки і після цих нескладних приготувань, вилити тісто.
  6. Випікати в мультиварці хліб потрібно при закритій кришці, використовуючи програму «Випічка». Температура 180 градусів (якщо вибрати режим «Мультіповар»). Час приготування 40 хвилин.

При бажанні цей базовий рецепт можна збагатити будь-якими добавками, щоб змінювати смак готової випічки. Наприклад, додати в тісто рубану свіжу зелень, шматочки шинки або натерти на дрібній тертці твердий сир. Такий хліб - ідеальна закуска до перших і других страв. А якщо додати горішки, цукати і сухофрукти, а також подвоїти норму цукру - хліб можна подавати як корисний десерт до чаю та інших напоїв.

Кукурудзяний хліб в мультиварці без глютену

Кукурудзяний хліб в мультиварці без глютену

Відмінний смак і користь, що може бути краще? Мабуть, кожна господиня прагне до того, щоб нагодувати сім'ю корисними і смачними продуктами. У кого-то це виходить легко, а комусь доводиться витрачати час на кухні довше звичайного. Але якщо готувати в мультиварці, то і час економиться, і страви виходять смачними і корисними.

Приступимо до підготовки інгредієнтів для випічки хліба:

  • борошно кукурудзяне дрібний помел - ¾ чашки;
  • борошно кукурудзяне грубий помел - ¾ чашки;
  • борошно рисове - ¼ чашки;
  • молоко - 1 чашка;
  • яйця - 2 шт .;
  • сіль - половина чайної ложки;
  • цукор - 1 столова ложка;
  • сода - 1.5 ч.л .;
  • масло плодів оливи - 3 ст.л.

Приступаємо до випічки хліба:

  1. Почнемо з приготування тіста. Необхідно змішати в мисці борошно трьох видів, висипати сіль, цукор і розпушувач. Борошно потрібно попередньо просіяти, а якщо немає такої можливості, енергійно змішуючи всі продукти, легко домогтися такого ж ефекту, як і при просіюванні борошна.
  2. Беремо ще одну чисту миску, в ній потрібно змішати підігріте молоко (до 36 градусів), масло і яйця.
  3. До рідких компонентів висипаємо сухі, перемішуємо вінчиком, але не збиваємо, це важливо!
  4. Підготуємо форму: смажена маслом стінки і дно, покладемо на дно гурток з пергаменту. Тепер можна вилити тісто і поставити програму «Випічка». Час приготування 40 хвилин.
  5. За цим рецептом спекти кукурудзяний хліб можна і в духовці (знадобиться всього 20 хвилин), але в мультиварці хліб краще пропечеться і буде більш ніжний і повітряний.
  6. Готовність хліба перевіряйте за допомогою зубочистки. Після охолодження, кукурудзяний хліб в мультиварці можна перекласти на блюдо, нарізати на шматочки.

Такий хліб довго зберігати небажано, так як він швидко черствіє. Але, щоб не викидати корисний продукт, залишок можна нарізати на порційні шматочки, покласти в морозильну камеру. Використовувати за призначенням. Наприклад, для приготування котлет і т.д.

До речі, за цим рецептом можна спекти не тільки безглютеновий, але і безлактозний хліб, якщо замість молока взяти звичайну воду або рослинне молоко. Дуже смачним вийде хліб, спечений за цим рецептом, на мигдальному молоці.

Кукурудзяний хліб в мультиварці на «живих» дріжджах

Кукурудзяний хліб в мультиварці на «живих» дріжджах

Рецептів випічки кукурудзяного хліба в мультиварці і не тільки, дуже багато. Кожна господиня обирає той рецепт, який їй найбільше подобається. Наше завдання - познайомити читачів з кращими рецептами випічки хліба в мультиварці.

Підготуйте такі продукти:

  • кукурудзяне борошно - 250 г;
  • пшеничне борошно - 300 г;
  • теплу воду - 300 мл;
  • дріжджі - 30 г
  • сіль - 1 ч.л .;
  • цукор - 2 ст.л .;
  • рослинне масло - 2 ст.л.

Замішування тіста і випічка хліба в мультиварці:

  1. Дріжджі потрібно розкришити в миску, залити теплою водою, перемішати, щоб шматочки дріжджів розчинилися.
  2. У воду потрібно додати пшеничне борошно, ретельно перемішати.
  3. Потім висипати кукурудзяну муку, знову перемішати, вилити масло і додати сіль з цукром.
  4. Замішування тіста: можна в кухонному комбайні або вручну. Важливо досягти такого результату, щоб тісто було м'яким, еластичним і не прилипало до рук.
  5. Ком тесту потрібно покласти в простору миску або каструлю, накрити рушником, залишити в теплі на 15 хвилин. Як тільки воно підніметься, потрібно ум'яти тісто і знову залишити в спокої.
  6. Підготуйте чашу для випічки: змастіть маслом, можна покласти коло пергаменту на дно.
  7. Коли всі приготування будуть завершені, тісто можна ще раз легенько обминути руками, покласти в форму для випічки. Випікати в режимі «Випічка» протягом 40 хвилин. Температура 180 градусів (для режиму «Мультіповар»).

Після випічки хліб потрібно залишити в мультиварці на 10 хвилин, потім можна відкрити кришку, залишити до повного охолодження.

Кукурудзяний хліб в мультиварці. Відео

Як зрозуміти, що хліб пропікся?

Новости

Кулинария готовим дома
Еда имеет огромное значение в нашей жизни. Это не просто физиологическая потребность, но и ни с чем не сравнимое удовольствие. Кто не любит вкусно покушать? Большую часть своей сознательной жизни мы проводим

Выпечка из творога
Творожный пирог с брусникой Тесто: 80 гр масла комнат темпер, 1 яйцо, 0,5 ч л гаш соды, 1 ст л сахара, 1 ст муки.Замесить, убрать в холод на 30 мин. Творожная начинка: творог 9% 500 гр, 0,5 ст сахара,

Борщ в мультиварке
Многие уверенны в том, что приготовить настоящий вкусный, наваристый борщ со свёклой в мультиварке невозможно. Ссылаются на то, что перед тем, как сварить это блюдо, нужно готовить заправку на сковороде,

Компот из абрикосов
Теперь варим компот из абрикосов, предварительно подготовив литровую стерилизованную и сухую банку: 1. Плоды промыть, вынуть косточку и хорошо обсушить; 2. Чтобы абрикосовый компот был нежнее, лучше

Крем под мастику
Следует помнить, что мастику наносить на влажные поверхности нельзя (иначе она потеряет форму или совершенно растечется). Но если корж уже пропитан вкуснейшим кремом (а без крема это совершенно не тот

Варенье из абрикосов
Абрикосовые деревья были выведены в Юго-Восточной Азии и вскоре распространились во многих странах. Особенно популярно это растение было в Армении, возможно, поэтому по латыни абрикос называется Prúnus

Rambler's Top100 © 2008-2017 Graalstudio.com